Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs."— Előadás másolata:

1 GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs megoszlást jelentené: 57 Azsiai 21 Europai 14 Amerikai (Észak, Közép és Dél) 8 Afrikai

2 Ezek közül: 52 nő és 48 férfi 30 Kaukázusi és 70 nem Kaukázusi 30 Keresztény és 70 nem Keresztény 89 hetero-szekszuális and 11 homo-szekszuuális

3 Ezek közül 6 személynek a kezében összpontosulna
Földünk vagyonának 59%-a és ők mindegyike az USA-ból származnának 80 nyomorban élne 70 –en analfabéták lennének 50 –en éhezők és alul tápláltak lennének 1 haldoklana 1 éppen akkor születne 1 –nek volna komputere 1- nek lenne (csak) egyetemi végzettsége

4 Ebből a megközelítésből kiindulva szükségünk lenne a
megértésre és a kellő szimpátiára De azért gondoljuk át ismét a következőket:

5 Ha Te ma reggel egészségessen ébredtél, akkor érezd magad szerencsésnek, mert a világon 1 millió ember nem fogja túlélni ezt a hetet!

6 H a te még nem tapasztaltad meg egy háború szörnyűségeit, egy
börtön cella magányosságát, a megkínoztatások fájdalmait, avagy a hosszas és reménytelen éhezésből eredő halálfélelmet, akkor sokkal szerencsésebb vagy mint 500 millió embertársad ezen a Földön!

7 Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha
Ha Te szabadon gyakorolhatod a vallásodat és minden félelem járhatsz templomodba, akkor sokkal szerencsésebb vagy, mint 3 milliárd embertársad ezen a Világon! Ha Neked tele van a hűtőszekrényed, ruha fedi a testedet, tető van a fejed fölött, ahol aludni tudsz, akkor sokkal gazdagabb vagy, mint a Föld lakosságának 75%-ka!

8 Ha rendelkezel egy bankszámlával és még készpénz is van a
zsebedben, akkor Te már a világ-populáció privilegizált 8%-hoz tartozol!

9 Ha a szüleid még élnek és együtt laknak, akkor
Te egy különlegesen ritka személy vagy a mai Világban. Ennek az üzenetnek az olvasása is egy bizonyos ritka privilégiumot jelent, hiszen Te használni tudsz egy komputert, vannak barátaid, ismerőseid, akikkel érintkezni tudsz és ami talán a legfontosabb, hogy nem tartozol azon 2 milliárd ember közé, akik még olvasni sem tudnak!

10 ÉS AKKOR?

11 Dolgozzál, mintha a pénz nem is érdekelne.
Szeressél , mintha Téged soha, senki sem bántott volna. Táncolj, mintha senki sem nézne. Énekelj, mintha senki sem hallgatna. Éljél, úgy mintha ez lenne a Földi Paradicsom.

12 Küld el ezt az üzenetet a barátaidnak
Iktasd ki azokat, akik ezt gyerekesnek tartanák és akiknek megvan a maguk egoista elképzelése a Világról. Ha nem küldöd el, semmi sem fog történni Ha elküldöd, valaki talán mosolyogni fog az olvasás közben, s az már egy pozitív eredmény!

13 KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT!
EZEKTŐL FÜGGETLENÜL KÍVÁNJUNK MINDENKINEK EGY JÓ NAPOT!


Letölteni ppt "GLOBÁLIS FALU A Globális Falut, úgy kell elképzelni , hogy az ott élő 100 ember arányosan reprezentálja a Földünk teljes népességét, amely az alábbi populációs."

Hasonló előadás


Google Hirdetések