Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0009.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0009."— Előadás másolata:

1 A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0009

2 Az egészségügy gazdasági logikával költség feláldozott haszon eredmény hasznosság ár explicit költség implicit költség költség-haszon elemzés hatékonyság eredményesség jólét költségvetés

3 KUTATÁSI KÉRDÉS 1.Hogyan mérhető az egészségügy eredményessége?

4 MITŐL FÜGG A BETEG MAGATARTÁSA? beteg munkavégzés családi kapcsolatok jövedelmi helyzet lakókörnyezet egészségügyi ellátórendszer információs társadalom

5 KUTATÁSI KÉRDÉS 1.Hogyan mérhető az egészségügy eredményessége? 2.Milyen tényezők hatnak az eredményességre?

6 MIK A KÖLTSÉGEK? Az ellátórendszer fenntartása ebből mennyi jut a diabéteszre? mennyi jut egy diabéteszes betegre? hogyan változik ez a betegség egyes stádiumaiban? hogyan változik ez a beteg különböző magatartása esetén? Erre a kérdésre a kutatás elején senki nem tudott válaszolni.

7 KUTATÁSI KÉRDÉS 1.Hogyan mérhető az egészségügy eredményessége? 2.Milyen tényezők hatnak az eredményességre? 3.Mekkora egy diabeteszes beteg ellátásának költsége?

8 EZEN KÍVÜL MILYEN MÁS KÖLTSÉGEK VANNAK?

9 AMI NEM LÁTHATÓ... kieső munkabér munkahelyi helyettesítés feláldozott idő információszerzés időráfordítása korlátozott választási lehetőségek kiszámíthatatlan helyzetek

10 KUTATÁSI KÉRDÉS 1.Hogyan mérhető az egészségügy eredményessége? 2.Milyen tényezők hatnak az eredményességre? 3.Mekkora egy diabeteszes beteg ellátásának költsége? 4.A betegnek és környezetének milyen költségei merülnek fel?

11 MENNYIT ÉR AZ EGÉSZSÉGES ÉLET? Éves jövedelmének hány százalékát lenne hajlandó feláldozni azért, hogy 1 éven keresztül cukorbetegség nélkül élhessen? A válaszokból megtudhatjuk mennyit ér az egészséges élet Magyarországon a cukorbetegek számára.

12 KUTATÁSI KÉRDÉS 1.Hogyan mérhető az egészségügy eredményessége? 2.Milyen tényezők hatnak az eredményességre? 3.Mekkora egy diabeteszes beteg ellátásának költsége? 4.A betegnek és környezetének milyen költségei merülnek fel? 5.Mekkora a haszna a gyógyításnak, pénzben kifejezve?

13 Alapvető információkat nyújtanak egy eredményesebb betegellátási rendszer kiépítéséhez – azonosítva az érintetteket – azonosítva a költségeket – azonosítva az eredményeket – azonosítva a beteg-típusokat Hozzájárulnak ahhoz, hogy mérni tudjuk a betegség megelőzésének társadalmi hasznosságát. MIBEN SEGÍTENEK A KUTATÁSI KÉRDÉSEKRE ADOTT VÁLASZOK?

14 egy betegút betegség jellemzői ellátó- rendszer informá- ciók egyéb érintettek finan- szírozás betegek jellemzői

15 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0009


Letölteni ppt "A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0009."

Hasonló előadás


Google Hirdetések