Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Innovációs helyzetjelentés Kis Gergely. A K+F ráfordítások a GDP arányában* 2004 (százalék) Mit is mutatnak ezek a számok?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Innovációs helyzetjelentés Kis Gergely. A K+F ráfordítások a GDP arányában* 2004 (százalék) Mit is mutatnak ezek a számok?"— Előadás másolata:

1 Innovációs helyzetjelentés Kis Gergely

2 A K+F ráfordítások a GDP arányában* 2004 (százalék) Mit is mutatnak ezek a számok?

3 Az innováció résztvevői ÁllamVállalatokEgyének Az innovációs „felhő” megteremtője A túlzott állami bürokráciát a vállalatok a verseny- képesség leginkább akadályozó tényezőjeként látják Innovációs adó felett is diszponáló szervezet.. A kormányzat K+F-et ösztönző lépései közül kiemelkednek a műszaki tartalmú közbeszerzések, melyek a hazai kutató szektornak jelenthetnek megrendelést

4 Az innováció résztvevői ÁllamVállalatokEgyének Jedlik Ányos Pályázat 2005 nyertesei (kiragadott példák): „Alaptalan alap: tradíció folytonosságának és az életmű egységének kérdése Nietzsche, Lukács és Heidegger munkásságában” – 53,9M Ft „A szubjektivitás filozófiája és a társadalmi modernizáció” – 54,1M Ft „CANTUS PLANUS: Európa és Magyarország a középkori zenetörténetben” – 50,3M Ft „Vallásfilozófia és a vallások társadalmi jelenléte” – 70,3M Ft Jedlik Ányos Pályázat 2006 nyertese (kiragadott példa): „A James Joyce életmű magyar szövegkorpuszának kialakítása; a magyar Joyce-recepció hozzáigazítása a nemzetközi eredményekhez és trendekhez” – 24M Ft ?

5 Az innováció résztvevői Vállalatok, kutató laborokÁllamEgyének Az innovációs „légkör” megteremtői, az innováció színterei A vállalkozási K+F ráfordítások méretkategóriák szerinti megoszlása*, 2004 (százalék)

6 Az innováció résztvevői Vállalatok, kutató laborokÁllamEgyének Technikai módosítók: K+F alapú tevékenységen keresztül módosítják termékeiket és eljárásaikat – sok van Mo-n Időszakos innovátorok: K+F és innovációs tevékenységet folytatnak, ha az szükséges és kívánatos számukra – Mo- on alacsony az időszakos innovációra való hajlandóság Stratégiai innovátorok: versenyképességi stratégiájukban központi tényező az innováció, a diffúziós folyamaton keresztül más cégek számára is jelenthetnek innovációt – csak néhány „nagy” működik Mo-on

7 Az innováció résztvevői EgyénekÁllamVállalatok Az innováció mozgatórugói A kutató-fejlesztők aránya az aktív népességhez képest* 2003-2004 (százalék)

8 Az innováció résztvevői EgyénekÁllamVállalatok A matematika és a természettudományok oktatásának színvonala (2005, World Economic Forum)

9 Az innováció résztvevői EgyénekÁllamVállalatok Az innováció védelmét biztosító módszerek (szabadalmak, védjegyek, szerzői jogok stb.) alkalmazása hátráltató tényező is lehet: túlzásokba esés helyett gazdálkodjunk velük okosan! Az innováció nem csak pénz, sokkal inkább akarat kérdése! Segítsünk minden munkatársat, hogy kreativitásukat kibontakoztathassák – az elektronikus út kiváló csatorna ötletek gyűjtésére és rendezésére!

10 „..don’t wait for the right opportunity: create it! – Ne várd meg a kedvező alkalmat: teremtsd meg azt!” (George Bernard Shaw)


Letölteni ppt "Innovációs helyzetjelentés Kis Gergely. A K+F ráfordítások a GDP arányában* 2004 (százalék) Mit is mutatnak ezek a számok?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések