Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013."— Előadás másolata:

1 Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

2 Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Középiskolák Egészséges Életmód Hálózata (Healthy Youth) címmel

3 Partnereink III. Béla Szakképző Iskola Szentgotthárd a Kétnyelvű Középiskola Lendva Vendéglátói és Idegenforgalmi Szakközépiskola Radenci

4 A megvalósítás időtartama két év 2011. augusztus 25 - 2013. augusztus 24.

5 Stratégiai cél A határmenti régió olyan területet képviseljen a térképen, amely kulturális, egészségügyi és természeti szempontból is kiváló élet- és munkakörülményeket biztosít.

6 A projekt iskolánkra eső költsége 54 060 euro –Európai Regionális Fejlesztési Alap 85% –Állami társfinanszírozás 10% –saját hozzájárulás 5% amit a Taravis Kft szakképzési hozzájárulás keretében juttatott iskolánknak.

7 Téma Az egészséges életmód, különösen az egészséges táplálkozás, a fizikai aktivitás szükségessége. Célunk határon átívelő középiskolai hálózat kiépítése, amely segíti, hogy egészségtudatos diákok kerüljenek ki az iskolapadokból. Az egészséggel kapcsolatos szemléletformálás, az aktív, egészséges életvitel kialakítása szerepel az iskolai Egészségnevelési Programokban, ez a pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy az eddigi hagyományos egészség- nevelés, felvilágosítás új elemekkel bővüljön.

8 Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportban A jövő vendéglősei, szakácsai –az egészséges, lehetőleg helyben előállított, szezonális élelmiszerek felhasználását előtérbe helyezzék, –olyan alapanyagokkal dolgozzanak, melyek termelése kevesebb környezeti ártalommal jár, az ételek fogyasztói között kisebb arányú legyen a civilizációs ártalmakban szenvedő. A tanulók és az oktatók –szakmai tapasztalatokat gyűjtenek mind a két országban, –megismerik egymás étkezési kultúráját, –új eljárásokkal, alapanyagokkal találkoznak az egészséges ételek készítése során.

9 Az európai uniós projekteknél az együttműködés során a résztvevők –leküzdik a nyelvi akadályokat, –a kommunikációs gátakat, –felismerik a két nemzet közötti hasonlóságokat és különbségeket, –feltérképezik a közös gondokat és megoldási lehetőségeket.

10 Tartalom két konferencia, tíz tanulmányút, három hagyományos-egészséges ételkészítési cseregyakorlat, két életmódtábor, egészséghetek, gasztronómiai versenysorozat, mesterszakácsok bemutatói, akkreditált képzési programok, egyéb rendezvények


Letölteni ppt "Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013."

Hasonló előadás


Google Hirdetések