Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fáy gazdaság bemutatása 2012 november. Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fáy gazdaság bemutatása 2012 november. Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen."— Előadás másolata:

1 Fáy gazdaság bemutatása 2012 november

2 Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal.

3 Az egyetem alatt és után is többször dolgoztam külföldön a mezőgazdaságban, mint munkás. USA, Skócia, Írország. Az egyetem alatt és után is többször dolgoztam külföldön a mezőgazdaságban, mint munkás. USA, Skócia, Írország.

4 2008-2009 2008-ban indultam a Fiatal gazda pályázaton. 2008-ban indultam a Fiatal gazda pályázaton. 2009-ben kertészettel és 10 ha dió telepítésével kezdtem. 2009-ben kertészettel és 10 ha dió telepítésével kezdtem. A 2009-es évben 6,5 ha zöldséget csináltam, és belenéztem sok pofonba, mint kezdő gazda. A 2009-es évben 6,5 ha zöldséget csináltam, és belenéztem sok pofonba, mint kezdő gazda. Értékesítés, munkavezetés, zöldség technológia, pénzkezelés, éjjeli őrzés, munkások kezelése, gépvásárlás Értékesítés, munkavezetés, zöldség technológia, pénzkezelés, éjjeli őrzés, munkások kezelése, gépvásárlás

5 2010 A 2010-es évben sok tanulsággal felvértezve, egy kicsit arréb költözve kezdtem bele, 30.000 tő fehér és 35.000 tő kápia paprika termesztésébe. A 2010-es évben sok tanulsággal felvértezve, egy kicsit arréb költözve kezdtem bele, 30.000 tő fehér és 35.000 tő kápia paprika termesztésébe. Értékesítés(konténeres beszállítás, Terdik), munkavezetés, kerítésépítés, őrzés, válogatás, árvíz Értékesítés(konténeres beszállítás, Terdik), munkavezetés, kerítésépítés, őrzés, válogatás, árvíz

6 2010 - képek

7 Borsodi Fiatal Gazda Egyesület megalapítása (2010.október) www.borsodifiatalgazda.hu www.borsodifiatalgazda.hu

8 2011 Ezek az események határozták meg a 2011-es évünket. Ezek az események határozták meg a 2011-es évünket. „A következő évben azért már szeretnénk válogatni a paprikát.” „A következő évben azért már szeretnénk válogatni a paprikát.” „Amennyiben szeretnétek hozzánk szállítani, akkor csináljatok fóliás paprikát” „Amennyiben szeretnétek hozzánk szállítani, akkor csináljatok fóliás paprikát” Német hasmenés járvány Német hasmenés járvány Az árak a padlón, a hangulat a plafonon. (értékesítési váltás; Miki, Lupó; vándorfólia; válogató szalag Az árak a padlón, a hangulat a plafonon. (értékesítési váltás; Miki, Lupó; vándorfólia; válogató szalag

9

10 2012 A „bezzeg” év A „bezzeg” év Vegyes termelésben, őrzésben, elektromos öntözés, tápoldatozás, fajtaválasztásban, ismerkedés a metszett technikával, áram kivezetése a földre, kezdés a szántóföldön, gondolkodás váltás értékesítésben (kistételes eladás a föld mellett, megjelenés az Ízek utcáján, augusztus 20-án, Pesten.) Vegyes termelésben, őrzésben, elektromos öntözés, tápoldatozás, fajtaválasztásban, ismerkedés a metszett technikával, áram kivezetése a földre, kezdés a szántóföldön, gondolkodás váltás értékesítésben (kistételes eladás a föld mellett, megjelenés az Ízek utcáján, augusztus 20-án, Pesten.)

11 Tervek, következő év Egészen az idei évig nagy kereskedőknek is szállítottunk, de már az idei és jövőre meg abszolúte a helyi értékesítésben gondolkodunk. Minket is meglepetésként ért, de az embereknek nagy igénye van a helyben a gazdálkodótól vett árúra. Egy picit a fóliák melett való értékesítésnek van egy látvány konyha érzése. Egészen az idei évig nagy kereskedőknek is szállítottunk, de már az idei és jövőre meg abszolúte a helyi értékesítésben gondolkodunk. Minket is meglepetésként ért, de az embereknek nagy igénye van a helyben a gazdálkodótól vett árúra. Egy picit a fóliák melett való értékesítésnek van egy látvány konyha érzése. Szántó ezen egyelőre sima szántóföldi vetésforgót csinálunk, de remélhetőleg lesznek öntözéses pályázatok és akkor valami intenzívabbet pl csemege kukoricát szeretnénk rajtuk. Szántó ezen egyelőre sima szántóföldi vetésforgót csinálunk, de remélhetőleg lesznek öntözéses pályázatok és akkor valami intenzívabbet pl csemege kukoricát szeretnénk rajtuk. Szeretnénk technológiai váltást, kapacitás bővítést. Pályázatok segítségével modernebb talajnélküli termesztést, biológiai növényvédelmet, fűtött fóliát, hűtőházat, válogatót, csomagolót, szilárd burkolatú telephelyet. Szeretnénk technológiai váltást, kapacitás bővítést. Pályázatok segítségével modernebb talajnélküli termesztést, biológiai növényvédelmet, fűtött fóliát, hűtőházat, válogatót, csomagolót, szilárd burkolatú telephelyet.

12

13

14

15

16

17

18

19

20 Köszönöm a Figyelmet


Letölteni ppt "Fáy gazdaság bemutatása 2012 november. Kezdetek A gödöllői Agrártudományi Egyetemen végeztem kertészeti betétlappal. A gödöllői Agrártudományi Egyetemen."

Hasonló előadás


Google Hirdetések