Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gyógyító ékszerek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gyógyító ékszerek."— Előadás másolata:

1 Gyógyító ékszerek

2 Botswanai achát Elsősorban a tüdőre hat. Füstmérgezés esetén segít, hogy szervezetünk visszanyerje természetes egyensúlyát. Ha valaki szeretne felhagyni a dohányzással, jó hasznát veheti ennek a kőnek. A botswanai achát javítja ezen kívül a sejtek regenerációs képességét, és hatással van a vérképzésre is.

3 Akvamarin Az akvamarin szabályozza és javítja a test mirigyeinek működését. Sikeresen alkalmazható pajzsmirigyproblémák, mirigydaganatok és gyulladások kezelésére. Erősíti az immunrendszert.

4 Amazonit Lazító, oldó hatást fejt ki a menstruációs görcsök esetében is. Réztartalma révén erősíti az agyat. Lelki téren is kiegyensúlyozó hatása van: oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat az idegekre.

5 Ametiszt Az idegsejtekre kifejtett hatása révén javítja az agy koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében. Mivel az ametiszt elősegíti az ellazulást, használata javallott alvászavarok ellen.

6 Arany Az arany javítja többek között az idegek vezetőképességét, a vitalitást és a vérkeringést. Élénkíti a szexualitás szerveinek működését. Óvja a szívet, hatással van az agyra és a mirigyekre. Ha huzamosabb ideig hordjuk, hatását lassanként az egész testre kiterjeszti.

7 Aventurin Az aventurin jó hatással van a bőrre, alkalmazzák allergia, bőrkiütések, ekcéma, pattanások kezelésére. Leégéskor is hasznos hűsítő hatása. Ha a kezelendő bőrfelület viszonylag kisebb, elég ha az aventurint pár percre a szánkba vesszük, majd megérintjük vele a kezelendő felületet.

8 Azurit Az azurit erős hatással van a pajzsmirigy működésére. A zöldhályog kezelésének is hatásos kiegészítő eszköze lehet. Izületi gyulladások esetében is hasznos segítség. Használatával megnyitjuk és erősítjük a homlokcsakrát.

9 Borostyán A borostyán igen jó hatással van a különféle bőrbetegségekre, használhatjuk kelések, furunkulusok és ekcéma, afta, bőrkiütések, psoriasis, övsömör, allergia és szemölcsök esetében is. Mivel a fejbőr is bőr, a borostyán alkalmas korpásodás ellen is.A légutakra is kifejti gyógyító hatását.

10 Celesztin kő Ideális operációk utáni lábadozás esetén,vágott sebek gyógyulásának elősegítésére. Pozitívan befolyásolja a menstruációs fájdalmakat.Jó hatással van az emésztésre,segíti a méregtelenítést.Oldja a keményedést a szövetekben.Segít a fejfájás enyhítésében. rendet teremt a gondolkodásban.

11 Citrin A citrin a gyomor és a belek problémáin segít. Felfúvódás, teltségérzet, gyomorgörcsök, gyomorhurut esetén alkalmazzák. Hatással van a hasnyálmirigyre, és hasznos cukorbetegség esetén is. Csökkenti a koleszterinszintet, segíti a szervezet méregtelenítési és tisztulási folyamatait.

12 Epidot Az epidot (unakit) jelentősen meggyorsítja a betegség utáni lábadozást, elősegíti a pihenést. Rezgéseivel erősíti a szervezet öngyógyító erőit és segít, hogy gyorsabban váljunk ismét egészségessé.

13 Ezüst Az ezüst segít az ún. holdkóron, és az alvajáráson. Növeli alkalmazkodóképességünket és reakcióink gyorsaságát. Fertőtlenítő hatású, gyorsítja a sebek gyógyulását. Segíti a szervezet tápanyagfelvételét.

14 Füstkvarc Jótékony hatással van az alacsony vérnyomásra. Segít a nemi szervek betegségeinek gyógyulásában,a szexuális zavarok oldásában. Jó hatással van a hasnyálmirigy működésére, védi a szívet és az idegrendszert Segít elengedni a régi sérelmeket és haragot.

15 Gránát A gránátok segítenek a test gyulladásos folyamatainak és a sebek gyógyulásában. Energiát adnak, növelik az ellenálló erőt, mert élénkítik az immunrendszer működését.
Fokozzák a kitartást és segítenek a nagyobb aktivitásban. Élénkítik a szivet és a vérkeringést.

16 Gyémánt Agy, agyalapi mirigy, agyféltekék, idegrendszer, izomrendszer, nyelőcső, olvasási zavarok, szélütés, szívkoszorúerek, lelki hatások: álmok, bizonytalanság, félelem, önállóság, önbecsülés, szexuális problémák.

17 Igazgyöngy A gyöngyöt vérzési zavarok (véres vizelet, túl erős menstruáció) esetében használjuk. Hatására gyorsabban gyógyulnak a sebek. Hűsítő hatását a lázas betegségek, pld. tejláz enyhítésére is használják. Hatással van a mellékvesére és gondoskodik az ödémák (vizenyők) felszívódásáról.

18 Hegyikristály A hegyikristály minden gyógykövek " leggyógyitóbbika". Hatással van a szemre, bőrre, ízületekre. Ellenállóképesség növelő, testi, lelki és szellemi kimerültség esetén, a végtagok fáradtságérzete esetén is ajánlott. Egyensúlyzavarok, epilepszia, érzéketlen testrészek esetén, szédüléskor, ájuláskor.

19 Hematit Magas vastartalma pozitív hatással van a vérképre, még vérszegénység esetén is hatásosnak bizonyult. Általában jó segítség a vashiánnyal szemben. 
Segítségével jobb és egészségesebb bőrszín érhető el. 
A hematit alkalmazható érelmeszesedés, arthrosis, lábdagadás, lábikragörcsök,visszerek és ínszalagrándulás, hátproblémák esetében.

20 Heliotrop Szinte minden szervre hatással van, élénkíti az immunrendszert, óv a betegségektől. Növeli vitalitásunkat, megkönnyíti a szervezet vitaminfelvételét. Bélproblémák és aranyér esetében is hatásos. Használata befolyással van a cisztákra is. Jótékonyan hat az epebántalmakra, oldja az epekövet is.

21 Holdkő A holdkő segíti a tobozmirigy működését. Testet és a lelket egyaránt harmonizálja. A hormonháztartással közvetlenül, vagy közvetve összefüggő problémák mindegyike orvosolható a holdkő segítségével. Kiegyenlíti a hormonháztartást, serkenti a petefészek működését, növeli a termkenységet, egyaránt kezelhetők vele a menstruációs zavarok és a klimaxos problémák.

22 Jadeit A jadeit erős hatással van a hólyag és a vese működésére. Nemcsak a sav - bázis háztartást tartja egyensúlyban, hanem a vízháztartást is. Emellett segít a méreganyagok kiválasztásában és elvezetésében, ezért remekül használható elhízás esetében is.

23 Jáspis A jáspis minden fajtája erősíti az ellenálló erőt, segíti az emésztést, alkalmazható hasi gyulladás, felfúvódás esetében. Erősítik a hólyagot, segítenek a vesebetegségek, vesekövek, bélfekélyek esetében. Szabályozzák a bélmozgást, erősítik az egész bélrendszert. 
A vércukorszintre gyakorolt hatásuk miatt nagyon hasznosak a cukorbetegek számára.

24 Kalcedon Hat az olyan légúti megbetegedésekre, mint például a torokgyulladás, a hörghurut akut és krónikus formája, a rekedtség, torokfájás, gégehurut, pajzsmirigy és betegségei ellen. 
A beszédképességet javító tulajdonságai miatt beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas.

25 Karneol A karneolok a vérre hatnak.Javítják a vérképet, oldják a vérrögöket és véraláfutásokat, segítenek elállítani a vérzéseket, gyorsítják a sebek gyógyulását. Gyomor - és bélproblémák esetén is hatásos: a bélflóra szabályozása, bélgörcsök, vastagbélgyulladás, szorulás megszüntetése.

26 Kékkvarc Földsugárzás, hosszúéletűség, immunrendszer, légcső, méregtelenítés, paraszinpatikus idegrendszer, rák-elsőstádiumban, röntgen-sugárzás, szív, tüdő, vitalitás.Lelki hatások: depresszió, kifejezőkészség, tétlenség.

27 Krizopráz Hatással van valamennyi mirigyünkre, tehát ez alapján szabályozza a mirigyműködést, hat azok betegségeire. Segít a bőr megbetegedéseinek - beleértve a gombás betegségeket is - gyógyulásában. Enyhíti a hegesedési panaszokat. Alkalmas az akut hörghurut kezelésére.

28 Krizokoll Anyagcsere, emésztés, farkcsont, fekélyek, garat, gerincvelő, hemoglobin, izületi gyulladás, légcső, megnyugtatja a vérkeringést, meszesedés, pajzsmirigy, reuma, szív, torok, tüdő, vérkeringés szabályozás.

29 Lazulit Erős harmonizáló hatása van a tobozmirigyre és agyalapi mirigyre.Közvetve a hormonháztartásra is hatással van. Erősíti és nyugtatja az idegeket. Elvezet lelkünk mélységeibe és segít a megfontolásban.

30 Lazurit A lazuritot hajproblémák vagy hajhullás esetében alkalmazzák.Szabályozza a szervezet különféle mirigyeinek működését, így azok mindenféle megbetegedése esetén hasznos segítséget nyújt. Szemkönnyezés ellen is hatásosnak bizonyult. Torokproblémák esetében is érdemes lazuritot hordani. A hallást is javítja.

31 Macskaszem Segít a szem betegségeinek leküzdésében, erősíti a szívet és a légutakat. Hasznunkra válik a méregtelenítésben. Mágikus tulajdonságai vannak,eloszlatja a negatív energiákat. Boldogságot, derűt ad, védelmet nyújt, segít könnyebben kezelni a félelmeinket. Javítja a logikus gondolkodást.

32


Letölteni ppt "Gyógyító ékszerek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések