Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Gátvédelem 1879. Az árvíz során nyolc helyen szakadt át a gát. Az árvíz elpusztítja Szegedet és környékét. Csaknem százezer ember hajléktalanná válik,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Gátvédelem 1879. Az árvíz során nyolc helyen szakadt át a gát. Az árvíz elpusztítja Szegedet és környékét. Csaknem százezer ember hajléktalanná válik,"— Előadás másolata:

1

2 Gátvédelem

3 1879. Az árvíz során nyolc helyen szakadt át a gát. Az árvíz elpusztítja Szegedet és környékét. Csaknem százezer ember hajléktalanná válik, a halottak száma 151.

4 Ma már tudjuk, hogy árvízi katasztrófák megelőzésénél egyik legfontosabb dolog a gátvédelem.

5 „1962-ben született az én fiam a szülőotthonban. Volt ott egy öreg bába. Olyan szülést levezetett nekem, hogy gátrepedésem sem volt, sérülésem sem volt.” „…a szülésemnél az öreg bába úgy kivédte a gátamat, hogy az első 3 kiló 30 dekás gyerekemnél sem volt gátrepedésem.” (Szülésznők mesélték a barcasági Krizbán.)

6 A szülés nem természeti katasztrófa… …hanem természetes folyamat!

7 „A napjainkban szült magyar nők legalább 70%-a (88%-18%) szerzett súlyosabb sérülést, mint amire háborítatlan körülmények között, gátmetszés nélkül esélye lett volna.” (Noll A. Nandu – holisztikus bába) Megfelelő gátvédelem mellett legfeljebb olyan mikrorepedések keletkeznek a szülőcsatorna nyílásánál, amelyek nagyon gyorsan elmúlnak, és említésre méltó problémát nem okoznak.

8 www.tavam.hu A TAVAM segíteni kíván minden olyan kezdeményezést, ami a szülést-születést, az élet megkezdésének feltételeit jobbá és természetesebbé teszi. Ha szeretnél velünk tartani, kattints az almára!


Letölteni ppt "Gátvédelem 1879. Az árvíz során nyolc helyen szakadt át a gát. Az árvíz elpusztítja Szegedet és környékét. Csaknem százezer ember hajléktalanná válik,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések