Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kendo edzőtermek összehasonlítás a Urbán Veonika SZIE-GTK GVAM.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kendo edzőtermek összehasonlítás a Urbán Veonika SZIE-GTK GVAM."— Előadás másolata:

1 Kendo edzőtermek összehasonlítás a Urbán Veonika SZIE-GTK GVAM

2 Kendo A kendo ma ismert formája kétszáz évvel ezelőtt alakult ki. Akkor alakították ki a sinai nevű bambuszkardot, amellyel lehetővé vált az ősi harci kardforgatás biztonságos és szabad gyakorlása. Ezen kívül megjelentek a kardot helyettesítő gyakorló bokkenek

3 Elmélet és gyakorlat A Kendoban bármilyen elmélet csekély értékű lehet, ha nem kapcsolódik szorosan a kardforgatás művészetéhez. Bár fontos, hogy a Kendo elmélet részleteivel tisztában legyünk, még lényegesebb a Kendo fortélyainak tökéletes elsajátítása, hogy a küzdelemben győzedelmeskedjünk.

4 Kendo eszméje A kendo eszméje fegyelmezni az emberi természetet a kard alapelveinek elsajátítása által. A kendo gyakorlásának célja: megformálni az elmét és a testet, kiművelni egy életerős szellemet, s helyes és szigorú gyakorlás által fejlődésre törekedni a kendo művészetében; Valamint tisztelettel óvni az emberi becsületet és udvariasságot, segíteni a másokkal való őszinte együttműködést, és örökké törekedni önmagunk művelésére. Ezáltal a kendo gyakorlója képessé válik: szeretni hazáját és embertársait, segíteni a kultúra fejlesztését, és hozzájárul a béke és a jólét elterjesztéséhez.

5 A tervezett alkalmazás A különböző helyeken található Kendo edzőtermeket hasonlítom össze árak, edzők képzettsége, a terem/öltöző minősége, és a kiválasztott célcsoport alapján.

6 Feladat előtörténete Feladatválasztásom alapjaként szolgált, hogy én is Kendo edzésekre járok és a Japán kultúra kedvelője vagyok. A hozzám hasonló érdeklődés körű emberek és a sportolni vágyók szeretnék tudni hova érdemes, megéri-e, és jó-e a Sensei.

7 Feladatmegoldás jelenlegi helyzete és ennek értékelése Nagyon sokan érdeklődnek mostanában a Kendo iránt, de sokan beleesnek abba a csapdába, hogy egy drága kaliberű helyet választanak, mert azt hiszik, hogy a drágább edzés magasabb képzettségű Senseit, és minőségibb környezetet takar. Ez nem minden esetben igaz. Előfordul, hogy az oktatás színvonalas az olcsóbb helyen. E tényezők miatt választottam ezt a témát, hogy segítséget nyújtsak azoknak a sportolni vágyóknak, akik nem csak azzal foglalkoznak, hogy csináljanak valamit, hanem azzal is, hogy azt jól csinálják.

8 A feladat által érintett célcsoportpk Azokat az embereket tekintem célcsoportnak (legyen 4 vagy akár 100 éves), akik az egészségük érdekében sportolni szeretnének, vagy csak a Japán kultúra kedvelői és kíváncsiságból kiszeretnék próbálni.

9 Feladat megválaszolása kapcsán várható hasznosság Feladatommal a sport vagy Japán szerelmeseinek szeretnék segítséget nyújtani, hogy ár-minőség- mennyiség szempontjából a legmegfelelőbbet válasszák.

10 A válaszokat befolyásoló tényezők Az edzőtermeknél 10 szempontot vettem figyelembe: Oktató képzettsége (dan: minél több annál jobb) Heti edzés (nap: minél több annál jobb) Kendo edzés időpontja (perc: minél több annál jobb) Az öltözők minősége (1-5-ig osztályoztam) Célcsoport (hány éves kortól: minél fiatalabb annál jobb) A terem nagysága (m²: minél nagyobb annál jobb) A terem befogadó képessége ( fő: ne legyenek túl sokan) Felszerelés (1-5-ig osztályoztam) Felszerelés ára ( Ft.: minimalizálandó) Az edzések ára ( Ft.: minimalizálandó)

11 A saját megoldás bemutatása Objektum, és a vizsgált attribútumok segítségével létrehoztam egy adattáblát az adatbázisomról. Az adattábla segítségével tudtam készíteni egy rangsortáblázatot, mely az egyes objektumokat rangsorolja az egymással összemért attribútum adatok alapján. A következő, lépcső táblát maga a Solver számolta ki. Mivel nekem több mint 20 objektumom volt, kénytelen voltam az Interneten rendelkezésemre álló oldalt használni és ott kiszámolni a Lépcsőt, majd külön lapra bemásolni az eredményt és végül onnan az eredeti Coco táblába beilleszteni. A Coco tábla egy részét-mint a Lépcső táblában is- a Solver számolta ki. Az egyes tulajdonságok értékeit a Lépcső és a Rangsor táblából az FKERES függvény segítségével számoltam ki.

12 Eredmény értelmezése (eredmény) Altinum Kendo Klub, Mohács :nem éri meg 250Ft-al többet fizetünk mint amennyit megér 10%-os az eltérés Budapest, Happu Fudo Kendo Klub SE :megéri 415Ft-al kevesebbet fizetünk 10% az eltérés Budapest, Shinbukan:2%-os az eltérés 85Ft-al többet fizetünk nem éri meg Budapest,Budapest Fõnix Kendo és Iaido Klub:420Ft-al többet fizetünk 13%-os eltérés nem éri meg Budapest,Magyar-Japán Kendo klub:20%-os eltérés 585Ft-al többet fizetünk nem éri meg Csomád,To Ryu Iai Kai :500Ft-al olcsóbb 17%-os az eltérés megéri Debrecen-Bushido Kendo Klub:8%-os az eltérés vagyis 250Ft-al olcsóbb Eger,Kihin Kendo Klub :415Ft-al olcsóbb 10%-os az eltérés Gyõr,Arrabona Kendo Klub:85Ft-al több vagyis 3%-al nőtt az ára Gyõrzámoly,Szigetközi Junior Kendo Klub:25%-os árváltozás vagyis 500Ft-al drágább Miskolc, Musin Kendo Klub :415Ft-al olcsóbb vagyis8%-os eltérés Pécs, Pécsi Iaido és Kendo Klub :17%-os eltérés vagyis 500Ft-al olcsóbb Szeged,Szegedi Kendó Egyesület:585Ft-al drágább 20%-os az eltérés Veszprém, Bakony Kendo és Iaido Club :250Ft-al vagyis 8%-al olcsóbb

13 Ajánlások megfogalmazása (következtetés) Budapest, Happu Fudo Kendo Klub SE Csomád,To Ryu Iai Kai Debrecen-Bushido Kendo Klub Eger,Kihin Kendo Klub Miskolc, Musin Kendo Klub Pécs, Pécsi Iaido és Kendo Klub Veszprém, Bakony Kendo és Iaido Club Budapest, Shinbukan Gyõr,Arrabona Kendo Klub Ezekre a helyekre megéri elmenni, de csak akkor ha a közelben lakunk és nem kerül többe az utazási költség, mint az edzés. Igaz mindig a „vásárló”(sportoló) dönti el hova megy, és mi a számára fontos tényező.

14 Az információ többletérték lehetőségének levezetése (VITA) Az elemzésem célja az volt, hogy megmutassam melyik edzőterem mennyire éri meg. Nem fizetünk –e érte túl sokat illetve túl keveset. Igaz ezek a szempontok nem mindenkinek olyan fontosak. Más szempontok alapján is lehet mérlegelni a dolgokat.( Ezek a nézőpontok számomra fontosak.) Remélem mégis segít ez a faladat a „vásárló” közönségnek, hogy ezek a szempontok alapján is mérlegeljék, hogy hova mennek ne csak úgy találomra járjanak valahová.

15 Felhasznált irodalom http://www.magyar.sport.hu/sport/jatekszabalyok/j_kendo /1_fejezet.htmhttp://www.magyar.sport.hu/sport/jatekszabalyok/j_kendo /1_fejezet.htm http://mjkk.hu/index.php?language_id=1&customer_id=&n um=&tgr_id=3&textgroup_group_id=204http://mjkk.hu/index.php?language_id=1&customer_id=&n um=&tgr_id=3&textgroup_group_id=204 www.boston.us.emb-japan.go.jp/.../kendo_vt.htm www.xanga.com/MaXXXnOut9 www.ida.liu.se/.../interests/body_interests.htm www.answers.com/topic/shinai www.swordsofmight.com/index.asp?PageAction=VI...www.swordsofmight.com/index.asp?PageAction=VI... www.balaton.hu/kendo/ www.hetvezerfoto.hu/main.php www.mfa.kfki.hu/~mark/apu/index.html www.magyarfarm.hu/?page=Home&fil_id=16


Letölteni ppt "Kendo edzőtermek összehasonlítás a Urbán Veonika SZIE-GTK GVAM."

Hasonló előadás


Google Hirdetések