Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban."— Előadás másolata:

1

2 Un mare monument natural

3

4

5

6

7

8 A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban az es ő k egy finom víz réteget képeznek a sivatagon mely különleges képz ő dményeket eredményez.

9

10

11 A sivatag területe 12000 négyzet kilométer és kb. 64 billió tonna sót tartalmaz. A fény találkozása a nedves felülettel egy légi séta érzését adja az embernek.

12

13 Id ő vel ez a hely lett Bolívia egyik főfő idegenforgalmi attrakciója amit kb. 60000 turista látogat meg évente. A legtöbb látogató szerint lehetetlen megállapitani hol van vége a földnek, hol van a horizont.

14

15

16 A hatalmas sikság a tenger millió évekkel ezelött történt visszavonulásának az eredménye. Igy keletkeztek a Titicaca és Popoó tavak valamint a Coipasa és Uyumi só sivatagok E sivatag fényvisszaver ő ereje olyan mérték ű, hogy a mesterséges holdak a m ű szereik kalibrálására használják. A só által visszavert fény 5-ször pontosabb méréseket tesz lehet ő vé mint az ócéán fölötti mérések

17

18

19

20 Évente kb. 25000 tonna sót nyernek ki a sivatagbol, mely egy jelentéktelen “karcolás” : a szakért ő k 120 méterre becsülik a só réteg vastagságát.

21

22 A sivatag hatalmas mennyiségben tartalmaz litiumot, bórt, káliumot magnéziumot. Több mint 40 cég tevékenykedik az Uyuni sivatagban.

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33 Adaptado por: RACO Traduzido por EFLeite


Letölteni ppt "Un mare monument natural A boliviai Salina de Uyuni a világ legnagyobb só sivataga mely egy hatalmas természetes tükört alkot. Az es ő s évszakban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések