Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szociális és munkaerő-piaci (re)- integrációjának támogatása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szociális és munkaerő-piaci (re)- integrációjának támogatása."— Előadás másolata:

1 Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szociális és munkaerő-piaci (re)- integrációjának támogatása

2 Miért van szükség ilyen és ehhez hasonló tá- mogatási programokra? –Kb. 250 ezer a nem tanuló, nem dolgozó és TB- ellátásban sem részesülő, 16-25 éves fiatalok száma: lemorzsolódottak; szakképzetlenek; nem szeretik az intézményeket (az iskolákat). –Az iskolarendszerű és a tanfolyami képzés általában nem akar és nem is tud segíteni: kevés a pénz; sok a baj velük; a szakemberek felkészületlenek a fiatalok speciális problémáinak kezelésére.

3 MEGOLDÁS: A fiatalok összetett problémáinak komplex megoldását segítő (alternatív képzési és fog- lalkoztatási) projektek A fiatalokat segítő projektek szerkezete: –felkutatás, kiválasztás; –képzés; –foglalkoztatás: 12 havi támogatott foglalkoztatás, 6 havi nem támogatott továbbfoglalkoztatás; –támogató szolgáltatások.

4 A projektek főbb jellemzői: Regionális Civilközpont Ala- pítvány Miskolchegesztő17 Jóléti Szolgálat Jászszentlász- ló és Móricgát Alapítványa Jászszent- lászló általános mezőgazdász 13 Sziti Kulturális és Mentálhigi- énés Egyesület Szegedkerti munkás10 „Mégis van remény” Egyesü- let Békés szociális gondozó, ápoló 20 „Contact” Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat Szolnoktextiljáték készítő15

5 MTESZ Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Szervezete Nyíregy- háza varrómunkás20 RÉS EgyesületDebrecenhegesztő20 Impulzus EgyesületSzolnok szoftver- üzemeltető 12 Munkáért AlapítványSzegedfoglalkoztatási informátor 15

6 A projektrésztvevők jellemzői: –147 bevont fiatal; –közel 50 %-uk legfeljebb általános iskolai vég- zettséggel rendelkezett; –72 %-uknak nem volt szakképzettsége; –mindegyikük munkanélküli volt, 70 %-uk vagy nem volt regisztrálva, vagy ha igen, munkanél- küli ellátás nélkül volt.

7 A projektek eredményei: A sikeresen vizsgázók aránya: 94 %; –a vizsgaeredmények átlaga: szakmai elméletből: 3,3; szakmai gyakorlatból: 3,1. A 12 hónapos (támogatott) foglalkoztatás- ban résztvevők aránya: a projektekbe kezdetben bevontak 72 %-a, a sikeresen vizsgázók 76 %-a.

8 A 6 hónapos (nem támogatott) foglalkozta- tásban résztvevők aránya (2004. május): a projektekbe kezdetben bevontak és a sikeresen vizsgázók kb. 60 %-a (7 projektre számolva). A 6 hónapos (nem támogatott) foglalkozta- tásban résztvevők aránya (2004. augusztus): a projektekbe kezdetben bevontak és a sikeresen vizsgázók kb. 60 %-a (5 projektre számolva).


Letölteni ppt "Halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok szociális és munkaerő-piaci (re)- integrációjának támogatása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések