Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek."— Előadás másolata:

1 Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek.

2 A számítógép elektronikus hardverei az alaplapra vannak építve
A számítógép elektronikus hardverei az alaplapra vannak építve. Az alaplap egy többrétegű nyomtatott áramköri lap, amelyen az egyes hardverek fogadására több különböző méretű és alakú csatlakozó, illetve néhány előre beépített eszköz helyezkedik el: Pl. ROM bios.

3 Az előre beépített hardverek meghatározzák (FSB) hogy milyen processzort(CPU) lehet beletenni,az milyen frekvencián járhat, hány GB RAM-ot tud fogadni milyen frekvencián(DDR).További bővítmények is elérhetők: Videokártya(PCI, PCI express vagy AGP), hálózati adapter, hangkártya, RAID vezérlőkártya…

4 Az alaplapon olyan csatlakozók is találhatók, amelyek a „külső” kapcsolatokra szolgálnak: USB 2.0 vagy 3.0, VGA kimenet, soros port, ps2, 3.5 audio kimenet, mikrofon, nyomtatóport, eternet csatlakozó. A legtöbb mai alaplapon cserélhető a processzor, a RAM, a VGA…

5 VéGe


Letölteni ppt "Alaplap Az alaplap az elsődleges áramköre egy számítógépes rendszernek vagy más összetett elektronikai rendszernek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések