Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1. Anya – gyermek kapcsolat A gyermek fejlődése újszülöttkortól iskoláskorig.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1. Anya – gyermek kapcsolat A gyermek fejlődése újszülöttkortól iskoláskorig."— Előadás másolata:

1 1. Anya – gyermek kapcsolat A gyermek fejlődése újszülöttkortól iskoláskorig

2 Tartalom  1. Újszülöttkor  2. Csecsemőkor  Kisgyermekkor  Óvodáskor  Kisiskoláskor

3 2. Az újszülöttkor  Az újszülöttkorban a csecsemő még a nap nagy részét átalussza, mozgását a reflexműködések uralják és kb. 4 óránkét lehet őket szoptatni.

4 3. Csecsemőkor  Csecsemőkorban már javul a látásuk, hosszabb ideig követik a mozgó tárgyakat és figyelik az emberi hangokat, arcokat. A szociális mosoly is dominánsá válik, ebben az időszakban.

5 4. Kisgyermekkor  A kisgyerekek 10 hónapos koruktól kezdve megtanulnak járni, először négykézláb, majd kapaszkodva felállnak és aztán kezdenek járni, úgy hogy a kezüket fogjuk. Ekkor kezdenek el beszélni is, és a tejfoguk is kifejlődik. Már tudják mozgatni külön a végtagjaikat, ujjaikat, javul a mozgásvezérlésük.

6 5. Az óvodáskor  Az óvodáskor legfőbb jellegzetessége a játék. Többféle játékot ismerünk:  - Szerepjáték 5-6 éves korban  - Szabályjáték 6-7 éves korban  - Építőjáték 3-4 éves korban

7 6. Kisiskoláskor  Kisiskoláskorban már a szülők szerepe átértékelődik a gyerekek életében, a kortárskapcsolatok válnak fontossá. Kifejlődnek a finom motorikus mozgások.

8 Vége  Készítette: Ferencz Adrienn


Letölteni ppt "1. Anya – gyermek kapcsolat A gyermek fejlődése újszülöttkortól iskoláskorig."

Hasonló előadás


Google Hirdetések