Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program."— Előadás másolata:

1 Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program

2 Mit takar a „monitoring” kifejezés? A monitoring nem más, mint a program tervezése során meghatározott célok teljesülésének, vagyis végeredményben a megvalósulásnak a folyamatos nyomon követése. A monitoring nem más, mint a program tervezése során meghatározott célok teljesülésének, vagyis végeredményben a megvalósulásnak a folyamatos nyomon követése.

3 A monitoring folyamatos adatgyűjtésen alapszik, amely alapján a menedzsment, a döntéshozók vizsgálhatják a tevékenység előrehaladását a kitűzött célok viszonylatában.A monitoring folyamatos adatgyűjtésen alapszik, amely alapján a menedzsment, a döntéshozók vizsgálhatják a tevékenység előrehaladását a kitűzött célok viszonylatában. Az ellenőrzés a folyamatok, tevékenységek állandó felülvizsgálatát jelenti, célja a szabálytalanságok, csalások, visszaélések kiszűrése.Az ellenőrzés a folyamatok, tevékenységek állandó felülvizsgálatát jelenti, célja a szabálytalanságok, csalások, visszaélések kiszűrése. Az értékelés a program egészének áttekintése, célja a tevékenység hatásának vizsgálata a megoldani kívánt társadalmi-gazdasági probléma viszonylatában.Az értékelés a program egészének áttekintése, célja a tevékenység hatásának vizsgálata a megoldani kívánt társadalmi-gazdasági probléma viszonylatában.

4

5

6 A monitoring tevékenység felhasználói: Az eddigiekben a monitoringot elsősorban mint döntéstámogató menedzsment eszközt ismertük meg, ebből a szerepkörből következően a monitoring felhasználói között első helyen kell említenünk a programok döntéshozóit, menedzsereit. Azonban a monitoringot még egy nagyon fontos kör, a finanszírozók is hasznosítják. A monitoring tevékenység felhasználói: Az eddigiekben a monitoringot elsősorban mint döntéstámogató menedzsment eszközt ismertük meg, ebből a szerepkörből következően a monitoring felhasználói között első helyen kell említenünk a programok döntéshozóit, menedzsereit. Azonban a monitoringot még egy nagyon fontos kör, a finanszírozók is hasznosítják.

7 Monitoring indikátorok A mutatók léte képezi a monitoring tevékenység alapját jelentő folyamatos adatgyűjtés, feldolgozás és elemzés alapfeltételét, ezek a mutatók teremtik meg azt az egységes és egyértelmű rendszert, amelyben az információkat gyűjteni és a döntéshozatalt támogató formában elemezni lehet.

8 Az indikátor tehát egy olyan mutató, amely a komplex valóságról szóló információt leegyszerűsített formában közli.

9 Indikátorok fajtái: 1. A programhoz vagy projekthez való viszonyulás szempontjából: program/projekt- és kontextus indikátorok. 2. A felhasználó tevékenység jellege szerint: monitoring és értékelési indikátorok. 3. A fejlesztési tevékenység szintje szerint: program- és projektindikátorok. 4. A standardizálás jellege szerint: mennyiségi, minőségi és skálaindikátorok.

10 5. Az információ feldolgozottsága szerint: egyszerű, származtatott és összetett indikátorok. 6. A leírt jellemző vonatkozásában: pénzügyi és fizikai indikátorok. 5. Az információ feldolgozottsága szerint: egyszerű, származtatott és összetett indikátorok. 6. A leírt jellemző vonatkozásában: pénzügyi és fizikai indikátorok.

11 Tevékenység: Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer kifejlesztése Keretrendszer fejlesztés, programozás: Tematikusan harmonizált adatbázis struktúra létrehozása, Hozzáférési szabályok pontos definiálása

12 INDIKÁTOROK INPUT FEJLESZTÉS OUTPUT

13 RENDSSZERTERV-INDIKÁTOROK 1.Input adatok szűrési elvének meghatározása 2. Konverziós folyamat tervezés 3. Kimenő adatállomány ellenőrzése

14 Keretrendszer specifikálás, struktúra, SOA (Service Oriented Architecture) 1. Input minősítés 2. Egységes platformra konvertálás 3. Rendszerterv-INTEGRÁCIÓ 4. Grafikai tervezés 5. Mit lát a felhasználó?+ jogosultságok kiosztása 6. Tesztelés

15 Értékelés: Funkcionális rész tesztek Beta tesztek Terhelés próba Esetleges módosítások


Letölteni ppt "Elektronikus tanulási forráskezelő keretrendszer, kompetencia-fejlesztő program adatbázis létrehozása Calderoni program."

Hasonló előadás


Google Hirdetések