Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az anyag és a tér viszonya Czinege Márk Ádám 10.c.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az anyag és a tér viszonya Czinege Márk Ádám 10.c."— Előadás másolata:

1 Az anyag és a tér viszonya Czinege Márk Ádám 10.c

2 Tartalomjegyzék  Nulladik dimenzió  Téridő  Tér  Anyag  Térdimenziók

3 Nulladik dimenzió elmélete A világegyetem (talán) egyfajta téranyag jellemző összesség változása. A téranyag: jellemző összesség, az egyes téranyag jellemzők összessége. A téranyag jellemzők összességének aktuális értékösszege határozza meg a teret, azt, hogy az energiaanyagok összessége hogyan helyezkedik el egymáshoz viszonyítva.

4 Mi is a tér? Lehet: o matematikai fogalom, o egy definíció, o nem anyag. o egy koordináta rendszer, amelyet azért hoztunk létre, hogy le tudjuk írni a testek egymáshoz képest elfoglalt helyzetét. Tehát, az Einstein által létrehozott téridő fogalom szintén nem anyag.

5 A görbült tér: Virgo Szuperklaszter – a galaxisklaszterek által kifeszített tér:

6 A klasszikus háromdimenziós tér Nézzünk egy pillanatra a szoba sarkába, oda, ahonnan három vonal indul ki. Tetszés szerint: vízszintes (x), függőleges (y), van még egy harmadik, ami az előző kettőre merőleges (z). Mindegyik mindegyikre merőleges. Összesen 3 dimenzió.

7 Téridő  Gravitáció – a görbült téridő  Lorentz- transzformáció a görbületlen téridőben (Minkowski-tér)  A téridő görbületének háromdimenziós analógiája.

8 Az anyag Az anyag közönségesen az a szubsztancia, amiből a tárgyak állnak. Ez építi fel a megfigyelhető Világegyetemet. A relativitáselmélet értelmében nincs különbség az anyag és az energia között, mivel kölcsönösen egymásba alakíthatók.

9 Térdimenziók A fizikai térdimenzió a téridő hullámterében végezhető, egymásra merőleges elmozdulások lehetőségének a kifejeződése. Ezen elmozdulások irányai a hullámtér aktuális taszítási vektorai által határozódnak meg, amiben a teremtmények időhurkai léteznek és mozognak. A hullámtér szeparációs, kényszerítő ereje (hatása) folytán a belekerülő időhurkok pályagörbéi csak azon irányokba terjedhetnek ki, illetve csak arrafelé mozoghatnak, amelyeket a beágyazási környezet megenged a számukra.

10 Forrás Wikipédia Wikipedia.hu Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Az anyag és a tér viszonya Czinege Márk Ádám 10.c."

Hasonló előadás


Google Hirdetések