Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IX.B Első csoport:Haraklanyi Timea Jozsa Szendyke Pap Beáta Román Orsolya Toth Zsofia Vincze Katalin.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IX.B Első csoport:Haraklanyi Timea Jozsa Szendyke Pap Beáta Román Orsolya Toth Zsofia Vincze Katalin."— Előadás másolata:

1 IX.B Első csoport:Haraklanyi Timea Jozsa Szendyke Pap Beáta Román Orsolya Toth Zsofia Vincze Katalin

2 Kr.e.V század Leükipposz és Demokritosz görög filozófus úgy gondolták,hogy az anyag oszthatatlan részecskékből áll amalyeket „atomok’’-nak neveztek Kr.e Arisztotelesz görög filozófus elveti az atomok letezesenek elméletét. Kr.e.300-Kr.u.1750 Ebben az időszakban az alkimisták az őselemek,a víz, levegő,föld,tüz kombinaciójával magyaráztak az anyag kepződését.

3 A XVIII. Században Cavendish,Scheele,Lavoisier és Lomonaszov tudománnyá alakítja az alkímiát J.Dalton egyes kísérleti eredményeket az atom fogalmával magyaráz H.Becquerel felfedezi a rádióaktivitást,amely bizonyos atomok részecske kibocsájtását jelenti J.J.Thomas azonosítja az elektront.

4 1908 E.Rutherford Nobel-dijat kap az atom bolygómodeljének a kidolgozását E.Rutherford felfedezi az atom másik részecskéjét,a protont Somerfeld és Herisenberg olyan atommodellt javasol,melyben az elektronok bizonyos enelgiaszinteken helyeszkednek el.

5 1932 J.Chadwich az atommag újabb részecskéjet azonosítja,a neutront E.Ruska feltalálja az első elektronmikroszkópot,amellyel láthatóvá válnak az atomok.

6 Az atomelmélet fejlodési Az atomelmélet fejlodési szakaszai szakaszai


Letölteni ppt "IX.B Első csoport:Haraklanyi Timea Jozsa Szendyke Pap Beáta Román Orsolya Toth Zsofia Vincze Katalin."

Hasonló előadás


Google Hirdetések