Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?"— Előadás másolata:

1 Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?

2 Számítógép felépítése.

3 Számítógépek felépítése. 1
Azt már tudjuk, hogy a számítógép kézzel fogható részeit hardvernek nevezzük. A berendezés nem sokat árul el magáról. A működése szempontjából fontosabb részek védve, a gépházban rejtőznek el előlünk.

4 Számítógépek felépítése. 2
A számítógép hálózati feszültséggel dolgozik, ezért soha ne húzd ki a kábeleit működés közben! Ide értve az egér, billentyűzet kábeleit is. A gép lelke egy különböző színű (gyártótól függ) soklábú lap tele alkatrészekkel. Ezt alaplapnak nevezzük. A kis fekete tokokban rejtőznek azok az áramkörök, amelyek a gép működését lehetővé teszik. Ezeket integrált áramköröknek nevezik, mivel igen kis helyen nagyon sok alkatrészt építettek egybe, akár több milliót is! A közkedveltebb megnevezésük az angol „morzsa” szó után a chip (ejtsd csip), ami utal arra, hogy ezt a töménytelen alkatrészt egy egészen kicsinyke szilíciumlapon alakítják ki.

5 Számítógépek felépítése. 3
A gép lelke, az irányítást és a feldolgozást végző része a processzor. A működéséhez szükséges adatokat a memória tartalmazza. Az egész egy óra ütemére dolgozik együtt. Így nem kell figyelni, hogy kész van-e a másik, az egységek meghatározott számú órajel után hozzáfognak a következő lépéshez. Ha valami mégsem úgy működik, ahogy kellene, akkor a hibakezelő lép működésbe, és leállítja a hibás folyamatokat. A részegységeket összekötő vezetékeket az angol elnevezés alapján gyűjtőnéven buszoknak (sínek) nevezzük.

6 Számítógépek felépítése. 4
Azokat az egységeket, amelyek nem tartoznak szorosan a számítógép működéséhez mégis nagyon fontosak perifériáknak nevezzük.  -Kiviteli/kimeneti perifériák: jellemzően nyomtató, monitor, rajzgép stb. -Beviteli/bemeneti perifériák: egér, billentyűzet, scanner, joypad stb.

7 És most nézzük a laptop felépítését és a külömbséget!

8 Na nézzük ^^ A laptop-al vagy másnéven notebook-al más a helyzet. Itt egybe van építve a monitor, az alaplap, a billentyűzet, csak minimális dolgokat tudunk rajta cserélni, mint például a memória, winchester, dvd meghajtó. Egyre többen választják mérete és mobilitása miatt. Hálózatról vagy elemről működtethető Hátránya, hogy jellemzően kisebb élettartama és asztali géphez viszonyítva rosszabb ár/érték aránnyal rendelkezik.

9 Na ennyi.. THX a figyelmet  VÉGEE..


Letölteni ppt "Mi a különbség a számítógépek és a Laptop-ok felépítése között?"

Hasonló előadás


Google Hirdetések