Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK TAPASZTALATAI

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK TAPASZTALATAI"— Előadás másolata:

1 HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK TAPASZTALATAI
Kassai László EBK szakértő TVK Nyrt. Beszállítói EBK Fórum Tiszaújváros,

2 Dokumentált ellenőrzések bevezetése 2011.
Kérdéslista összeállítása TVK Nyrt. ellenőrzések 51 alkalom MOL Nyrt. ellenőrzések 39 alkalom Kiszabott kötbér összesen Ft. Hiányosság összesen 305 Nem volt hiányosság 11 esetben Leggyakoribb hibák (elsősegélynyújtó hiánya, eü. láda hiánya, munkairányító hiánya, dokumentációk hiánya)

3 Beszállítói helyszíni ellenőrzések 2012

4 Beszállítói helyszíni ellenőrzések 2013

5 Beszállítói helyszíni ellenőrzések 2012

6 Beszállítói helyszíni ellenőrzések 2013

7 Kötbér TVK 2012 Hiányosság összesen 105 Kiszabott kötbér Ft

8 Kötbér TVK 2013 Hiányosság összesen 23 Kiszabott kötbér Ft

9 Kötbér TIFO 2012 Hiányosság összesen 59 Kiszabott kötbér Ft

10 Kötbér TIFO 2013 Hiányosság összesen 4 Kiszabott kötbér Ft

11 Kirívó eset 2012 1.1 Az építési napló nincs a helyszínen 1.3 Egy fő nem rendelkezik helyi specifikus EBK oktatással 1.5. A ………… rendszámú mezőgazdasági vontató nem rendelkezik behajtási engedéllyel Orvosi alkalmassági vizsgálatot bizonyító iratot 1 fő esetében nem tudtak bemutatni A tűzveszélyes tevékenységet végző nem rendelkezett tűzvédelmi szakvizsgával Nem volt elsősegélynyújtó a helyszínen Munkairányító nem volt a helyszínen 4.1. Az előírt darabszámú tűzoltó készülék nem volt a helyszínen. Gázkoncentráció mérővel nem rendelkeztek. 5.5 Egy fő esetében a nadrág nem lángmentes, antisztatikus 5.8 A légzésvédő védelmi képessége nem megfelelő, mert nem ismert a vegyszer összetétele 12.1 A használt vegyi anyagon nincs azonosító címke 12.2 A használt vegyi anyag biztonsági adatlapja nem állt rendelkezésre.

12 Kirívó eset 2012 1.2.Írásban be nem jelentett alvállalkozó végzett munkát Nem volt elsősegélynyújtó a helyszínen A hegesztőn nem volt védősisak 8.8. Teljes testhevedert nem használtak 11.2 A hegesztő készlet időszakos vizsgálatát bizonyítani nem tudták.

13 Leggyakoribb szabálytalanságok. 2012
Egyéni védőeszközök 63 eset( védősisak, védőszemüveg, védőkesztyű,lángmentes ruházat, teljes testfelület védelem, védősisak érvényesség, légzésvédő, 12 alkalom teljes testheveder hiánya) Munkahelyi rend, szabályok 45 eset ( munkairányító hiánya, munkairányító jelölése, engedélyben foglaltak be nem tartása, eü láda, elsősegélynyújtó, botlásveszély) Dokumentáció 33 eset ( be nem jelentett alvállalkozó, EBK oktatás, orvosi alkalmassági vizsg, ÉV dokumentumok,szakvizsgák)

14 Leggyakoribb szabálytalanságok. 2012
Állványok 8 eset ( szerkezeti vázlat, bokaléc, mobilállvány rögzítés, tábla) Tűzvédelemi szabálytalanság 5 eset Hegesztő berendezés felülvizsgálat hiánya 4 eset Kémiai biztonság 4 eset ( biztonsági adatlap, jelölés hiánya) Gázpalack tárolás 2 eset

15 Leggyakoribb szabálytalanságok. 2013
Egyéni védőeszközök 14 eset( védősisak, védőszemüveg,lángmentes ruházat, védősisak érvényesség, légzésvédő, hallásvédő,védőlábbeli) Munkahelyi rend, szabályok 7 eset ( munkairányító hiánya, munkairányító jelölése,figyelő személyek jelölése,kiálló szög, rendezetlen anyagtárolás állványon, elsősegélynyújtó,) Dokumentáció 2 eset ( be nem jelentett alvállalkozó, ÉV dokumentumok,)

16 Leggyakoribb szabálytalanságok. 2013
Állványok 2 eset ( bokaléc, mobilállvány rögzítés) Hegesztő berendezés felülvizsgálat hiánya 1 eset Feszültség alatti villamos kapcsolószekrény ajtaja nyitva 1 eset

17 Ellenőrzési jegyzőkönyv

18 Köszönöm a figyelmet !


Letölteni ppt "HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSEK TAPASZTALATAI"

Hasonló előadás


Google Hirdetések