Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14."— Előadás másolata:

1 Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.

2 Tartalom Trendek és tervek BBC és BCCH Kereskedelmi kapcsolatok 2 2.

3 Kereskedelmi kapcsolatok Magyarország és az Egyesült Királyság között Source: www.gov.uk 7. legnagyobb befektető Magyarországon (1990 óta mintegy 3,5 mrd £) Közép-Kelet Európában a 4. legnagyobb export piaca Magyarország 2012-ben a kétoldalú kereskedelem áruk és szolgáltatások tekintetében elérte az 1,6 mrd £ 3 3 3.

4 Kereskedelmi kapcsolatok Magyarország és az Egyesült Királyság között Source: www.gov.uk, BCCHwww.gov.uk 4 Az import 8,2 % az Egyesült Királyságból jön Több mint 35 ezren dolgoznak brit cégeknél Shared Service Centerek a legújabb sikertörténetek Az import főbb területei:  egészségügy, gyógyszeripar: 20 millió £  elektromos gépek, berendezések, készülékek: 8,6 millió £  villamosenergia előállító gépek és berendezések: 7,6 millió £ 4.

5 5 Trendek Kereskedelmi kapcsolatok dinamikus fejlődése várható. Ehhez adott a kormányzati elkötelezettség és támogatás mindkét fél részéről Erősödhet az olyan kiemelt magyar beruházásokban való brit részvétel, mint a Szegedi Szuperlézer (ELI, Extreme Light Infrastructure) Nő a kkv-k jelentősége a kétoldalú kapcsolatokban Source: www.gov.uk, UKTIwww.gov.uk 5.

6 Tervek 2020-ig 6 A Brit Kormány célja:  Vision 2020: a brit export megduplázása  Elérni az EU átlagot az exportáló vállalkozások tekintetében, amely jelenleg 1:4  Szélesebb hozzáférés a brit KKV-k részére a nagyobb növekedési potenciállal rendelkező piacokhoz  Globális B2B hálózat létrehozása, amely az először exportáló cégeket támogatja a külpiacokon  Szolgáltatások, támogatás és tanácsadás 41 nagy növekedési potenciállal rendelkező piacon Source: www.gov.uk 6.

7 7 A Brit Kereskedelmi Központ célja, 1.hogy a legjobb exportközponttá váljon a régióban, tehát a brit KKV-k számára legmegfelelőbb üzleti lehetőségeket felkutassa és biztosítsa, hogy a fenti célok teljesüljenek. 2.lehetőséget nyújtani üzleti információcserére, a tanácsadóink export és befektetési terveikben segítik a hozzá forduló vállalatokat. 3.kapcsolatépítő rendezvényeket, programokat és webinarokat szervezni a gyümölcsöző kapcsolatok kiépítése érdekében. 4.összefogni a brit cégeket és elősegíteni a brit-magyar üzleti kapcsolatokat 5.olyan nyitott hellyé válni, amely teret ad brit és magyar cégek számára a találkozásra és üzletkötésre. 7.

8 8 Hogyan támogatjuk a magyarországi KKV-kat? Céljaik szerint kötjük össze a megfelelő szervezetekkel, cégekkel Igény szerint tájékoztatjuk rendezvényeinkről és egyéb eseményeinkről Tájékoztatjuk őket a kamarai tagság adta lehetőségekről 8.

9 A Kamara számokban 1991 óta van jelen Magyarországon 100 tag 20 különböző szektorból 6 fővel működik 11 fős council irányítja Átlagosan 35 esemény évente A Kamara megújul A tudás transzfer, a fenntarthatóság és brit kultúra kerül a középpontba Új exkluzív események és programok: CEO dinner, Mentoring program Nagyobb figyelem az innovációra és a kkv-ra SME breakfast, Startup konferencia 9.


Letölteni ppt "Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14."

Hasonló előadás


Google Hirdetések