Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

100% segítség, 100% hatékonyság 2% támogatás:. Mi az a 2%? lehetôség lehetôség a Román állam lehetôséget ad, hogy személyi jövedelmünk 2%-át közhasznú.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "100% segítség, 100% hatékonyság 2% támogatás:. Mi az a 2%? lehetôség lehetôség a Román állam lehetôséget ad, hogy személyi jövedelmünk 2%-át közhasznú."— Előadás másolata:

1 100% segítség, 100% hatékonyság 2% támogatás:

2 Mi az a 2%? lehetôség lehetôség a Román állam lehetôséget ad, hogy személyi jövedelmünk 2%-át közhasznú szervezeteknek, egyházaknak irányítsuk. A Román állam ritkán ad és mindig keveset. Amikor ad, ne halasszuk el a lehetôséget! állampolgári jog állampolgári jog Éljünk lehetôségeinkkel és jogainkkal!

3 Mi nem a 2%? nem adócsalás nem adócsalás nem könyöradomány nem könyöradomány

4 Ki ajánlhatja fel adója 2%-át közhasznú szervezeteknek, egyházaknak? Azok a személyek akiknek adózandó jövedelmük van: - csak a fizetésük - több jövedelmi forrásuk van Sajnos a nyugdíjasokra nem vonatkozik a törvény!

5 Mit kell tenni? - kiválasszuk azt a közhasznú szervezetet, egyházat, akinek átirányítjuk adónk 2%-át; - kitöltjük az úrlapot (230-as vagy 200-as) és - elmegyünk a Közpénzügyi Hivatalhoz és leadjuk. Ha nem tudjuk leadni a Közpénzügyi Hivatalhoz az úrlapot akkor postán is küldhetjük vagy odaadjuk az egyesület elnökének (Mihály Csaba) vagy az alelnöknek (Székely Ágnes).

6 Mire figyeljünk a szervezet kiválasztásánál? - lehetôleg legyen helyi szervezet; - ismerjük valamennyire a tevékenységüket; - lehetôleg ne válasszunk szakszervezeteket. Válassza a Botorka Múvelôdési Egyesületet!

7 Hogyan töltjük ki az ürlapot? Beírjuk az évet (2011) és kitöltjük a személyi adatainkkal az 1. pontot

8 Hogyan töltjük ki az ürlapot? (ll) - a 2. pont elôtt X-et teszünk a kis négyzetbe; - beírjuk az egyesület nevét, adószámát (cod fiscal) és bankszámláját; - az összeget nem kötelezô beírni.

9 Példa X 8535760 Asociaţia Culturală Botorka RO89BRDE210SV01195702100

10 Hogyan töltjük ki az ürlapot? (lll) Aláírjuk és keltezzük az ürlapot

11 Mire használhatja a kedvezményezett szervezet a 2%-ot? Sajnos nincs elszámolási kötelezettség. Bármire használhatja, persze betartva szervezetre vonatkozó törvényeket. Ezt kihasználva sok fiktív szervezet is megjelent, akinek a tevékenysége csak a 2% begyüjtésére kórlátozódik.

12 Mire használja a Botorka Múvelôdési Egyesületet adója 2%-át? A Botorka Fesztivál megszervezésére.

13 Ne hagyjuk az államnak! Mi hasznosabban tudjuk felhasználni!

14 További információk: e-mail : e-mail : mihaly.csaba@yahoo.commihaly.csaba@yahoo.com telefon: 0741-029715

15 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "100% segítség, 100% hatékonyság 2% támogatás:. Mi az a 2%? lehetôség lehetôség a Román állam lehetôséget ad, hogy személyi jövedelmünk 2%-át közhasznú."

Hasonló előadás


Google Hirdetések