Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Gazdasági események hatásai A gazdasági események hatást gyakorolhatnak: - csak az eszközökre, - csak.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Gazdasági események hatásai A gazdasági események hatást gyakorolhatnak: - csak az eszközökre, - csak."— Előadás másolata:

1 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Gazdasági események hatásai A gazdasági események hatást gyakorolhatnak: - csak az eszközökre, - csak a forrásokra, - eszközökre és forrásokra. A hatás lehet: növekedés, vagy csökkenés.

2 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Alapvető gazdasági események A vagyon nagysága nem, csak összetétele változik: Eszköz nő - eszköz csökken (eszköz körforgás) Forrás nő - forrás csökken (forrás körforgás) A vagyon nagysága is változik: Eszköz nő - forrás nő (a vagyon is nő) Eszköz csökken - forrás csökken (a vagyon csökken)

3 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport A vállalkozás az alábbi nyitó mérleggel rendelkezik:

4 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport 1. esemény A vállalkozás 100.000. Ft készpénzt vesz fel az elszámolási betétszámlájáról.

5 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Készpénzfelvét hatása A gazdasági esemény csak az eszközök összetételét változtatta meg.

6 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport 2. esemény A vállalkozás 300.000. Ft értékben anyagot vásárol.

7 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Anyagvásárlás hatása Mind az eszközök, mind a források értéke nőtt.

8 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport 3. esemény A vállalkozás szállítói kötelezettségből 100.000. Ft-ot kifizet a pénztárból.

9 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Szállítói tartozás kifizetésének hatása A gazdasági esemény mind az eszközök, mind a források értékét csökkentette.

10 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport 4. esemény A vállalkozás a fennmaradó szállítói kötelezettségét váltó kibocsátásával egyenlíti ki.

11 Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Váltókibocsátás hatása A gazdasági esemény csak a források összetételét változtatta meg.


Letölteni ppt "Dr. Zelenka JózsefnéMITO - Számvitel szakcsoport Gazdasági események hatásai A gazdasági események hatást gyakorolhatnak: - csak az eszközökre, - csak."

Hasonló előadás


Google Hirdetések