Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Föld napja.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Föld napja."— Előadás másolata:

1 A Föld napja

2 A Föld napja A Föld napja, április 22. alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

3 A Föld

4 A Föld zöld tüdeje Nagyon aggasztó, hogy az erdőirtás következményeként rendkívüli mértékben fokozódott az Amazonas partvidékének pusztulása . Tavaly decemberben mintegy 541 négyzetkilométernyi terület degradálódott nagymértékben, szemben a 2009 decemberében felmért 11 négyzetkilométerrel.

5 A Föld zöld tüdeje

6 A globális felmelegedés
Globális felmelegedésnek a Föld átlaghőmérsékletének emelkedését nevezzük, amelynek során emelkedik az óceánok és a felszín közeli levegő hőmérséklete. Az éghajlat változási keretegyezmény a globális éghajlatváltozás kifejezést az ember által okozott klímaváltozásra használja.

7 A globális felmelegedés grafikonja

8 Túlhalászat Óceánbiológusok szerint a tengerekre jelentett legnagyobb veszély ma a túlhalászás. A hal iránti étvágyunk nagyobb, mint amennyit az óceánok ökológiai határai megengednek. Mindez hihetetlen pusztító hatással van a tenger ökoszisztémájára. A túlhalászás nagyon komoly változásokat idéz elő az óceánjainkban. Óriási hajók a legmodernebb eszközökkel felszerelve hajszálpontosan bemérik és kifogják a halcsapatokat. Ezek a hajóflották halászatukkal kibillentették az óceánok ökológiai egyensúlyát. Ahogy a nagyobb halak fokozatosan kipusztulnak, a kisebb halak válnak célponttá.

9 Túlhalászat

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "A Föld napja."

Hasonló előadás


Google Hirdetések