Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET"— Előadás másolata:

1 BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET
A Magyar Olimpiai Bizottság által Olimpiai Érdeméremmel kitüntetett Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET Előadó: Rabi Ferencné igazgató Budapest, február 11.

2 MI ÍGY CSINÁLJUK! A beiskolázási folyamatot a törvényi szabályozók betartásával, és a kialakított hagyományok, szokások alapján végezzük.

3 NÉHÁNY ISKOLÁNKRA VONATKOZÓ SPECIFIKUM
A köznevelési típusú sportiskolák rendszeréhez tartozunk. Általános iskolai és gimnáziumi tagozatot is működtetünk. Minden tanuló, sportoló.

4 BEISKOLÁZÁSI FOLYAMATTERV
Célkitűzés Stratégia Beiskolázást segítő tevékenységek Felvételi vizsga Döntés Értékelés, visszacsatolás

5 CÉLKITŰZÉS Minél több jó sportoló, jó tanuló fiatal megnyerése a Csanádi Iskolának.

6 STRATÉGIA 1. Az iskola tevékenységi körének megismertetése széles körben. 2. A közvéleményt alakító, formáló értékek publikálása. 3. Folyamatos marketing munka az intézmény népszerűsítése érdekében.

7 A BEISKOLÁZÁST ELŐKÉSZÍTŐ, SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK
1. Időszakos tevékenységek 2. Folyamatos tevékenységek

8 A BEISKOLÁZÁST ELŐKÉSZÍTŐ, SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK
1.Egyesületekkel, szövetségekkel történő együttműködési megállapodások kötése, jó kapcsolatok ápolása. 2. Nyílt napok, nyílt órák szervezése. 3. Iskolanyitogató börzéken való részvétel. 4. Sajtó, média, reklámlehetőségek igénybe vétele.

9 A BEISKOLÁZÁST ELŐKÉSZÍTŐ, ELŐSEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK
Más intézmények megkeresése. Szülőknek, érdeklődő fiataloknak szóló tájékoztatás. Tájékoztató anyagok készítése, eljuttatása a vélt célközönség számára. Előkészítő foglalkozások szervezése. Felvételi tájékozató.

10 A FELVÉTELI VIZSGÁRÓL Központi írásbeli felvételi vizsga magyarból és matematikából.

11 A FELVÉTELI VIZSGÁRÓL 2. Szóbeli és alkalmassági vizsga
1.Pszichológiai tesztek: személyiséget vizsgáló, sportolói szemléletet vizsgáló. 2. Szóbeli elbeszélgetés a sportról, az értékekről, a jövőről, stb. 3. Fizikai képességszint mérés: Medicin labdadobás hátra, lányoknak 3 kg-os, fiúknak 4 kg-os labdával. Helyből távolugrás. Kötélmászás lányoknak, illetve függeszkedés fiúknak 2x15 m-es szlalom futás időre. Súlypont-emelkedés. 4. Nyelvi előkészítő esetén az adott nyelven történő beszélgetés.

12 A FELVÉTELI RANGSOR KIALAKÍTÁSÁNAK MÓDJA
Az iskola a felvételi kérelmekről a tanulmányi eredmények, a központilag kiadott egységes, kompetenciaalapú feladatlapokkal megszervezett írásbeli vizsga eredményei, az alkalmassági felvételi vizsga eredményei (nyelvi előkészítő esetében az idegen nyelvi kompetencia szintje alapján) és az elért sporteredmények alapján hozza meg döntését.

13 PONTSZERZÉS Általános iskolai tanulmányi eredmény:
7. osztály év végi és 8. osztály félévi eredményének átlaga (max.: 10 pont)

14 PONTSZERZÉS Központi írásbeli vizsga eredményei:
Anyanyelv (maximum: 25 pont) Matematika (maximum: 25 pont)

15 PONTSZERZÉS Alkalmassági felvételi vizsga eredményei:
Fizikai képességszint mérés (maximum: 10 pont) A felvett tesztek eredményei (maximum: 10 pont) Szóbeli beszélgetés (maximum: 10 pont)

16 PONTSZERZÉS Iskolánk feladata a versenyszerűen sportoló, majdan élsportolóvá váló tanulók nevelése, oktatása. Ezért a kiválasztáskor az is fontos szempont, hogy a választott sportágában milyen eredményeket tud már felmutatni, de ha nincs jegyzett eredménye, ez önmagában még nem kizáró ok. 2011/2012. – 2013/2014. tanévben elért sportági eredmények (megfelelő átváltási táblázat alapján maximum: 10 pont)

17 NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ ESETÉN
Az idegen nyelvi kompetenciák nem megfelelő szintje esetén erre a tanulmányi területre a felvétel elutasítható!

18 DÖNTÉSI SZEMPONTOK Az iskola és az adott egyesület között van-e érvényes együttműködési megállapodás Azonos felvételi eredmények esetén a döntéskor a következő szempontot vesszük figyelembe: Azonos felvételi eredmény esetén, a halmozottan hátrányos helyzetű tanuló előnyben részesül.

19 FELVÉTEL ESETÉN Beiratkozás Gólyatábor Kölcsönös ismerkedés
Közös munka Visszacsatolás

20 További eredményes, szép napot kívánok!
KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! További eredményes, szép napot kívánok! Rabi Ferencné


Letölteni ppt "BEISKOLÁZÁSI MUNKAÉRTEKEZLET"

Hasonló előadás


Google Hirdetések