Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Energiaforrások. Szélenergia A szélenergia megújuló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségelőnyei miatt rohamos ütemben nő a világban,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Energiaforrások. Szélenergia A szélenergia megújuló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségelőnyei miatt rohamos ütemben nő a világban,"— Előadás másolata:

1 Energiaforrások

2 Szélenergia A szélenergia megújuló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségelőnyei miatt rohamos ütemben nő a világban, főleg Európában.

3 Vízenergia A vízenergia olyan megújuló energiaforrás, amelyet a víz eséséből vagy folyásából nyernek. Nagy történelmi múltra tekint vissza.

4 Napenergia A nap energiája hő és fény formájában éri el a Földet, melyet az emberiség ősidők óta hasznosít egyre fejlettebb technológiával. A napból érkező energiának kétféle módja van : Aktív, Passzív

5 H ő energia A geotermikus energia a Föld belső hőjéből származó energia. A Föld belseje felé haladva 30 Celsius fokkal emelkedik a hőmérséklet kilométerenként A geotermikus energia folytonos és korlátlan energiaforrás. Kitermelése viszonylag gazdaságos, a környezetet, a levegőt pedig nem szennyezi. Termálvíz formájában korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre.

6 Vége Készítette: Varga Anett, Ugrai Martina


Letölteni ppt "Energiaforrások. Szélenergia A szélenergia megújuló energiafajta, amelynek termelése környezetvédelmi és költségelőnyei miatt rohamos ütemben nő a világban,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések