Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005."— Előadás másolata:

1 e-t@lon rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005

2 Alapfeltételek Az e-t@lon rendszer használatához szükséges: egy internet kapcsolattal rendelkező számítógép, egy internetes böngésző program (Internet explorer, Firefox, Netscape stb.) felhasználói azonosító és jelszó

3 1.Kapcsoljuk be a számítógépet 2.Ellenőrizzük, hogy működik az internet kapcsolat 3.Indítsunk el egy internetes böngésző programot (Internet explorer, Firefox, Netscape stb.) 4.A program böngésző sávjába írjuk be a következő internetes címet: www.qualitas.huwww.qualitas.hu

4 1.Megjelenik a Qualitas Iroda honlapja 2.A honlap alsó részén találjuk az e-t@lon rendszer logóját, kattintsunk rá az egér bal gombjával.

5 1.Megjelenik az e-t@lon rendszer honlapja 2.Az oldal menü sorában általános tájékoztató, példa adatok, referenciák találhatóak 3.A rendszerbe történő bejelentkezéshez a „Felhasználónév” illetve a „Jelszó” mezőkbe írjuk be a kapott azonosítókat, majd kattintsunk a „Belépés” gombra.

6 1.Az egyedi azonosítókhoz szabott oldalra jutunk. 2.Itt a „Kérdőív kitöltés” feliratra kattintsunk.

7 1.Egy mátrix jelenik meg, melynek célja, hogy az elérhető kérdőíveket a látható feltételek alapján szűkítsük. 2.Amennyiben nem ismerjük a keresett kérdőív jellemzőit, az „OK” gombra kattintva megkapjuk az elérhető kérdőívek listáját.

8 1.Megjelennek a számunkra elérhető kérdőívek. 2.Előfordulhat, hogy az elérhető kérdőívek nagyobb száma miatt nem látjuk a kitölteni kívánt kérdőívet, ekkor az oldalt lefelé kell görgetni.

9 1.Az oldal lefelé görgetését az oldal jobb szélén található függőleges gördítősávval tudjuk elvégezni.

10 1.A kitölteni kívánt kérdőív megtalálása után kattintsunk annak címére, így a kérdőív kitöltése elindul

11 1.A kérdőív bevezetéseként egy általános üdvözlő, magyarázó szöveget találhatunk 2.A kérdőíveknél jellemzően egyszerre csak egy kérdést láthatunk. 3.A kérdések kitöltése nem kötelező, ha nem töltünk ki valamit a rendszer figyelmeztet erre a tévedésünkre, azonban ha szándékosan nem válaszoltunk a kérdésre lehetőség van az „Igen, kihagyom”, gombra kattintva továbblépni.

12 1.Mindig gondosan olvassuk el kérdés szövegét 2.A kérdés alatt található egysoros utasítás alapján válaszoljuk meg a kérdést.

13 1.A kérdés megválaszolása után kattintsunk a „Válasz elküldése” gombra 2.Megjelenik a következő kérdés, amit hasonlóan kell megválaszolni, majd a „Válasz elküldése” gombbal tovább lépni

14 1.Amennyiben a kitöltött kérdőívet vagy egy részét ki szeretnénk nyomtatni, úgy ezt megtehetjük a Fájl menü – Nyomtatás parancsával

15 1.Az utolsó kérdés megválaszolása után a rendszer megköszöni a munkát. 2.A kitöltés után ki kell lépni a kérdőívből 3.Kattintsunk a „Vissza a kérdőívek listájához” gombra

16 1.Visszaérkeztünk a kérdőív választási oldalra 2.A kilépéshez kattintsunk a „Vissza a főmenübe „ gombra

17 1.A főmenübe lépve a „Kijelentkezés” gombra kattintsunk

18 Fontos tudnivalók Amennyiben egy hozzáférési névvel többen is kitöltenek egy kérdőívet,kérjük, hogy minden kitöltés után a böngésző programot zárják be és a következő kitöltéshez indítsák újra Kérjük a VISSZA gomb használatának mellőzését a kérdőívek kitöltése közben, minden szükséges funkció elérhető a megjelenő gombokra kattintva Kérjük a FRISSÍTÉS gomb illetve parancs használatának mellőzését a kérdőívek kitöltése közben. JÓ MUNKÁT, SIKERES KITÖLTÉST KIVÁNUNK.


Letölteni ppt "rendszer intézményértékelés és projektértékelés Felhasználói segédlet 2005."

Hasonló előadás


Google Hirdetések