Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egy virágcserép és a sör története

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egy virágcserép és a sör története"— Előadás másolata:

1 Egy virágcserép és a sör története

2 A tanár egy filozófiai elöadás- hoz néhány különleges dolgot készített maga elé.

3 Kérdésére,hogy -Tele van-e? ...a hallgatók igennel válaszoltak.
Ahogy megkezdödött az óra szó nélkül elövett egy virágcserepet és elkezdte megtölteni golflabdákkal Kérdésére,hogy -Tele van-e? ...a hallgatók igennel válaszoltak.

4 Azután fogott egy apró- kaviccsal tele dobozt és beöntötte a kavicsokat a cserépbe, amelyet egy kissé megrázott... …és a kavicsok begurultak a golflabdák közötti üres részekbe.

5 dobozt és beöntötte a homokot a cserép- be. Természetesen a
A tanár azután elövett egy homokkal teli dobozt és beöntötte a homokot a cserép- be. Természetesen a homok betöltötte a még szabadon ma- radt részeket. Újra megkérdezte a hall- gatókat, hogy a cserép tele van-e? A hallgatók egyhan- guan igennel válaszoltak.

6 A tanár fogott 2 doboz sört és beöntötte mind- kettö tartalmát a cserépbe és így kitöltötte a még szabadon maradt részeket a homokszemek között.

7 A hallgatók hahotáztak. HAHAHA!!!
„Tehát-mondta a tanár, ahogy a nevetés alább- hagyott; ..azt szeretném ha ezt a virágcserepet az életük jelképeként fognák fel.“

8 CSALÁD GYERMEKEK EGÉSZSÉG HIT BARÁTOK
A golflabdák a legfontosabb dolgok az önök életében: CSALÁD GYERMEKEK EGÉSZSÉG HIT BARÁTOK Ha az életük során mindent elveszítenének és csak ezek maradnának meg, még akkor is teljes lenne az életük.

9 MUNKA HÁZ AUTÓ NYÁRI-SZABADSÁG HOBBY
Az apró kavicsok a következök jelképei: MUNKA HÁZ AUTÓ NYÁRI-SZABADSÁG HOBBY A homok pedig jelenti az összes többi apróságot az önök életében.

10 Ami meghatározó: a sorrend!
Ha a homokot öntik elöször a cserépbe, nem marad hely az aprókavicsnak! Nem is beszélve a golflabdákról. Ez érvényes az életükre is. Ha az összes idejüket és energiájukat jelentéktelen dol- gokra pazarolják, nem marad a fontos dolgokra.

11 Ne engedjék, hogy valami apró lim-lom lefoglalja idejüket, határidönaplójukat, életüket.
Játszanak gyermekükkel. Szakítsanak idöt egy orvosi vizsgálatra. Töltsön el a társával egy kellemes estét. Még mindig marad elég idö a kötelességek teljesítésére.

12 Figyeljenek elsöként a golflabdákra, amelyek valóban fontosak
Figyeljenek elsöként a golflabdákra, amelyek valóban fontosak. Állítsanak fel fontossági sorrendet. Az egész többi csak homok.

13 Egy hallgató felemeli a kezét…
…és azt szeretné tudni mit jelképez a sör.

14 A tanár somolyog: „Örvendek, hogy megkérdezte...
- Ez azért van itt, hogy megmutathassam önnek, teljesen mindegy milyen nehéz az élete… …mindig van helye egy vagy két sörnek.“ De azért soha ne a sörrel kezdje!


Letölteni ppt "Egy virágcserép és a sör története"

Hasonló előadás


Google Hirdetések