Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE."— Előadás másolata:

1 NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE.

2 „SOPRON LEGYEN A SOPRONIAKÉ” Ki lehet soproni polgár? Bárki, aki cselekszik a városért. Aki részt vesz a közügyek gyakorlásában és hozzájárul a város közterheinek viseléséhez. Sopronivá válhatunk. A soproniság nem születési jog, hanem tudat. „Harcmodor, magatartásforma, ami magába foglalja a város feltételek nélküli szeretetét, az érte való cselekedni akarást és tudást, a reménységet, és az emlékezni tudó lelkiismeretet.” – egy szól soproni polgártárs krédója.

3 Miért? MERT ELKÖTELEZETT VAGYOK A SOPRONI KÖZJÓ NÖVELÉSE IRÁNT. VALLOM, HOGY A VÁROSI INFRASTRUKTÚRA ÉS A LOKÁLPATRIÓTA SZELLEM ELŐSEGÍTHETI A TELJES EMBERI ÉLETET. BOLDOGGÁ TESZ, HA JOBBAN MENNEK A DOLGOK. A VÁROS GYARAPODÁSÁVAL ANNAK POLGÁRAI IS GAZDAGODNAK.

4 A város képviselete: szolgálat Mutassuk meg, hogy l ehet szakmapolitikát csinálni. Legyen szó konzervatív, nemzeti, vagy szociálliberális javaslatról: a kérdés az, hogy annak megvalósulása hogyan hat a városra. A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: ami számít, az az állhatatos bátorság.” Winston Churchill

5 a hatásos polgármester pénzt hoz a városba (EU-s pályázat és kormányzati lobbi-tevékenység révén. Továbbá annak minél nagyobb részét igyekszik helyben is tartani. Akadálymentes hozzá a bejutás. én is szívesen járok biztonságos, rendes és tiszta közterületeken. a reális lakossági kezdeményezéseket fel kell karolni, és támogatni kell azokat. A döntések el ő tt kell az emberekkel konzultálni, utána pedig közérthet ő en tájékoztatni ő ket. A városi kerékpárút kialakításánál jobb lett volna, ha a folyamatba bevonják az érintett bringásokat is. az üzleti parkolók er ő sítik a várkerület forgalmát. a differenciált közteherviselés igazságosabb, mert figyelembe veszi a körülményeket is. A helyi kommunális adónál is ezt tenném. Az adózók dönthessenek az általuk befizetett pénz egy részérének szabad felhasználásáról. Évr ő l évre kiegyensúlyozott és fenntartható költségvetést kell összeállítani. egy tartós bérlet formájú önkormányzati bérlakás (építési) programmal a részt vev ő k is jól járnának. a vállalkozói kezdeményezéseket bátorítani kell, mert ezáltal is növekszik a város saját bevétele. A városi megrendeléseknél, és pályázatoknál a minél nagyobb helyi min ő ségi beszállítói arányra kell törekedni. A helyi gazdaság élénkítését a m ű köd ő helyi pénz és takarék is segítheti.

6 Szavazatarányok és mandátumok számának várható alakulása az őszi önkormányzati választásokon (október 12-én) Induló szervezetszavazatarány FIDESZ - KDNP JOBBIK MSZP + LMP

7 Két dimenziót

8 Lesz-e tizenkét hiteles ember és egy szervezet, aki vallja a pártérdekeken túlmutató városi fejlődés szükségességét? Ne csak pártemberek döntsenek az itt lakókról - nélkülük. A jelölteknek a helyi értékekért, a város érdekében kifejtett politikáért kell kiállni. Szükséges egy hely a közgyűlésben a civil vélemények erőteljesebb megjelenítéséhez. 11 önkormányzati képviselő jelölt, akiket ismer a lakókörnyezete 1 polgármester jelölt, akire széles körben odafigyelnek 1 lista, Töredékszavazatok alapján kell mandátumot szerezni az egyéni képviselőjelöltek által.

9 1… Egyetértünk abban, hogy kitűnő adottsága alapján még több lehetőség van szeretett városunkban? Ám ennek kihasználása nem mindenkinek áll érdekében. Mégis hiszem, hogy változtathatunk. A változás eggyel kezdődik! Velünk, és a voksunkkal. Kezdjük el most a változtatást a városlakók folyamatos érdekképviseletével, hogy érezhetően legyen még jobb itt élni!

10


Letölteni ppt "NE AZT KÉRDEZD, HOGY MIT ADHAT NEKED A VÁROS, HANEM AZT, HOGY TE MIT TEHETSZ ÉRTE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések