Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Skopelos Sziget.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Skopelos Sziget."— Előadás másolata:

1 Skopelos Sziget

2 A szigetről A nagysikerű Mamma Mia! című film után eldöntöttük, hogy élőben is látni szeretnénk, a filmen megjelenő varázslatos helyszíneket. A sziget nem okozott csalódást. Élőben még csodálatosabb, mint a filmvásznon…..

3 Skopelos szigetét sokszor az Égei-tenger egyik ékköveként emlegetik
Skopelos szigetét sokszor az Égei-tenger egyik ékköveként emlegetik. Területe alig több, mint 90 km2, lakosainak száma mintegy 6000 fő Skopelos olyan, mintha egy nagy erdő lenne egy strand közepén. Mindez azért van így, mert területének 80%-át sűrű fenyőerdők, pálmák és olivaligetek borítják. Kis mérete ellenére sok meglepetéssel és érdekességgel szolgál... homokos és kavicsos strandok, eldugott kis öblök, történelmi emlékek és templomok, nyugodt és érintetlen falvak, eredeti görög ízek, bárok és finom borok, kávézók és buzuki zene, rembetika dalok... mindezek együtt felejthetetlen élményeket nyújtanak.

4 Személyes tapasztalatok
A szigetre érkezőknek elsőként a domboldalra épült városka képe tűnik fel. A helyiek nagyon barátságosak, segítőkészek. Teljesen önellátóak, ha nem lenne összeköttetés a szárazfölddel, akkor is megélnének a szigeten lakók. Saját maguk termelik az olívaolajat, a mézet, a rengeteg zöldséget, gyümölcsöt. Maximálisan törekszenek arra, hogy megőrizzék a sziget természetességét. Nem szeretnék, ha a szigetet ellepnék a tömegturisták. A MammaMia! film forgatása 2007.július augusztus 20-ig tartott. A sziget hangulata a sztárokat is elkápráztatta. Nem követték őket folyton paparazzik, nyugodtan pihentek a villáikban. A forgatás után szerettek volna házat, nyaralót venni a szigeten, de a helyiek a fent említett okok miatt nem adtak el nekik egyet sem. A szigetet azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy kicsit elbújni a világ elől. Családosoknak, mézes heteiket töltő házaspároknak, munkában megfáradt honfitársaknak tökéletes helyszín kikapcsolódásra, feltöltődésre. Említésre méltó még a kiváló közbiztonság. A helyiek állítása szerint az egyik nyáron lehúzott ablakkal a mólón hagyott autó a következő év nyarán ugyanott megtalálható.

5 Skopelos Város A sziget fővárosa Skopelos - vagy ahogy a helyiek hívják, Chora - a régi és az új vonzó kombinációját nyújtja . A legtöbb szigetlakó itt él, és egyben ez a sziget fő kikötője is. Amfiteátrumszerűen épült egy kis öböl köré, felkapaszkodva a hegyoldalra. A lépcsős, szűk utcák fehérre festett házaikkal, szinte labirintust alkotnak. Jellegzetes két vagy három szintes épületeket látunk mindenhol, fából készült erkélyekkel, piros cserép vagy pala tetőkkel, ragyogóra festett spalettákkal és rengeteg színes virággal.

6 Megközelítés Magyarországról és Bécsből számos légitársaság járata indul Athénba és Thessalonikibe. Skopelosra nyáron naponta több komp is közlekedik a különböző kikötőkből ( Skiathos, Volos, Ajiosz Kontantinosz, Alonniszosz).Ezek a kompok minden fajta kényelmi igényt kielégítenek.Skopelos szigetnek nincs repülőtere. A vele szemben lévő Skiathosnak azonban igen. Erre a szigetre érkeznek helyi járatok (Olympic Airlines) Athénból és előreláthatólag Thessalonikiből is. Skiathos szigetéről a komp perc alatt ér át Skopelosra. Belföldön utazhatunk továbbá busszal, autóval és vonattal is. Autó, robogó bérlésre minden városban van lehetőség.

7 Strandok

8 Agnondas Ez a bájos falucska és csodálatos strand 8 km-re található Skopelos városától. Kicsi, kavicsos part, amit buja növényzet vesz körül, több vízparti tavernával és bárral, amelyek remek ételeket kínálnak, különösen friss halakat, mindezt kedvezőbb áron, mint a fővárosban.  Kristálytiszta, smaragdzöld vize és festői környezete miatt nagyon kedvelt és sokszor zsúfolt. Sok árnyékos helyet találunk itt, mert a fák egészen lenyúlnak a partig. Ez a sziget második kikötője, ahol a hajók és kompok horgonyoznak, amikor az időjárás és a szél miatt a fővárosban nem tudnak kikötni.

9 Amarantos Agnondastól délre található. A kis ösvény a part több kis sziklás öblébe vezet. A fenyőfák egészen a partig lenyúlnak, ezzel bensőséges hangulatot és védelmet nyújtanak. A hely ideális búvárkodásra és pecázásra.

10 STAFILOS A városhoz legközelebb található strand (4,5 kilométer), népszerű és gyakran zsúfolt. Tengerpartja homokos, apró kavicsos. A közelben található rengeteg hangulatos taverna.

11 VELANIO Stafilos mellett a földnyelv másik oldalán található hosszú széles partszakasz napernyőkkel és napágyakkal. Ameddig a szem ellát finom homok és kristálytiszt víz. Néhány évvel ezelőtt ez volt a sziget legnépszerűbb (nem hivatalos) nudista strandja.

12 LIMNONARI A strand a várostól 9,5 kilométerre található. Gyönyörű, hosszan elnyúló homokos strand napernyőkkel és napágyakkal.

13 PANORMOS 12 kilométerre található a várostól. Hosszú apró kavicsos strandja helyt ad számos vízi sportnak. A helyszínen napernyő és napágy bérelhető. A parton találunk tavernát, helyi kis kocsmát és további szórakozási lehetőséget is!

14 MILIA Skopelos városától 4 km-re található .Kavicsos part, kristálytiszta víz jellemzi. Napernyők, napágyak, és vízi sport lehetőségek.

15 KASTANI A várostól 15 km-re található, Milia mellett. A Kristálytiszta víz és homokos-aprókavicsos part. Kastani Júliusban és Augusztusban igen zsúfolt, de az év többi hónapjában romantikus kis partszakasz ben ezen a partszakaszon forgatták Meryl Streep főszereplésével a MammaMia! Című zenés filmet!

16 KARKATZOUNA Skopelos városától 19 km-re található. Fákkal szegélyezett ösvényen lehet eljutni idáig a buszmegállótól. A part homokos, apró kavicsos. Főszezonban sem zsúfolt!

17 Szállás lehetőségek 1.Hotelek:
A szigeten számos különféle kategóriájú hotel várja az ide érkezőket. A nyüzsgőbb életet kedvelőknek a városka szívében, a nyugalomra, magányra vágyóknak a városon kívül.

18 Szállás lehetőségek 2. Apartmanok:
A szigeten számos magán apartman várja a turistákat. Ezek a házak jól felszereltek, konyhával, fürdőszobával rendelkeznek. Méreteik különbözőek. Általában szobásak. Elhelyezkedésük is változatos. Figyelembe kell venni továbbá, hogy a városban található házak nem mindegyikéhez lehet feljutni autóval a szűk utcák miatt! Robogó és kis elektromos autó bérlése van lehetőség!

19 Szállás lehetőségek 3. Villák:
A tökéletesen felszerelt villákhoz medence is tartozik. Ezek a házak általában több személy befogadására alkalmasak ( 2-10 személyig). Minden villához tartozik egy grill terasz is. Figyelembe kell venni továbbá, hogy a városban található házak nem mindegyikéhez lehet feljutni autóval a szűk utcák miatt! Robogó és kis elektromos autó bérlésére van lehetőség!

20 Éttermek,tavernák A szigeten számos hangulatos, tengerparti és városi étterem, taverna várja az ide érkezőket.

21 Programlehetőségek 1.MammaMia forgatási helyszínek felfedezése

22 Programlehetőségek 2.Hajókázás a szigetek körül

23 Programlehetőségek 3.Görög piknik az olívaligetben

24 Programlehetőség 4.Olívaolaj készítésének megtekintése

25 Programlehetőségek 5.Városi Séta

26 Programlehetőségek 6.Görög konyhaművészet megismerése, helyi szálloda szabadtéri konyhájában szakácsok segítségével!

27 Programlehetőségek 7.Templomtúra a szigeten

28 Esküvőszervezés A szigeten lehetőség van esküvők megszervezésére. Azonban figyelembe kell venni, hogy a görög vallás az ortodox, tehát a helyi templomokban nem lehet esküdni. Lehetőség van azonban tengerparton, olajligetben, illetve egy magán kézben lévő kastély kis meghitt kápolnájában megtartani a szertartást. Cégünk teljes szolgáltatást nyújt. Utazás, transzfer, szállás, programok.

29 Cégünk vállalj az utazás, transzfer, szállás, programok teljes körű megszervezését, lebonyolítását.
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk jelentkezését az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Gold Media Art Kft 1704 Budapest Pf Tel.: 06-1/ Fax.:06-1/ Mobil: 06-20/ Budapest,


Letölteni ppt "Skopelos Sziget."

Hasonló előadás


Google Hirdetések