Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

E. Bach virágai, rímekben. 

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "E. Bach virágai, rímekben. "— Előadás másolata:

1 E. Bach virágai, rímekben. 
Írta:Torma Ágnes Edward Bach kedvesem! Kérésed megtalált, de rendesen… Érdekesen irányítod figyelmem, Mivel foglalkozni illenem.

2 Növényeid közül én vagyok a Fenyőfa,
Erős negatív aspektusban, s ez nem tréfa. Pine. Önmagunk elfogadásának a virága, Kisebbrendűségi érzés, s bűntudat a világa. Mindenért szemrehányást tesz magának, És keveset is enged meg magának. Mások hibáiért is felelősséget érez, Szinte azt mondja: „bocs, hogy élek”! Pozitív aspektusban tudja, megérdemli azt, hogy szeressék, Lelkiismereti kérdésekben hozzá fordulhatsz, ez nem kérdés! Tudja, hogy miért felelős, és hol kezdődik a mások felelőssége, Elfogadja magát olyannak, amilyen, mert mindenkinek van gyengéje.

3 Apróbojtorján, az őszinteség virága,
Álarc mögé van jól elrejtve valósága. Természetesen látszat a vidámsága, Mögötte ott a belső nyugtalansága. A veszekedés lelki gyötrelmet okoz neki, Ezért szeretne mindenki kedvére tenni. Mottója:„semmi probléma, mindig csak nevetni, A problémákról nem hajlandó tudomást venni. Pozitív potenciálnál Őszintén optimista, bölcs diplomata, Jellemzője konfrontációs képesség, belső béke, harmónia, A történésektől csak erős lehet, Ezért vidám, derűs alaptermészet.

4 Aspen, azaz Rezgőnyár, ó-ó Te drága!
Nem lehetsz más, csak a sejtelem virága. Képzelődés, rémálom, babona, üldözési mánia, Elviselhetetlen bizonyos helyek atmoszférája. Szorongás sorsod, alaptalan félelem és veszélyérzet, Kollektív félelmek, megijeszt kígyó, béka, szellemlények. Félelem a félelemtől, amiről senkinek sem beszélhet, A gyerek fél egyedül aludni, mert nem bírja a sötétet. Jó minőségben bizakodva halad előre, Tudja, fejlett az érzékelő képessége. Nem hat rá mások negatív rezgése, Mert félelem nélkül tud bánni vele.

5 Bükk-Beech a tolerancia virága,
Negatívban csupa éles kritika. Mások hibái kiszúrják a szemed, Törvényt ülsz magadban mások felett! Kritizálási kényszered elviselhetetlen, borzasztó, Vagy hallgatsz! Mikor nem az lenne a helyénvaló! Ingerlékenységed mértéke indokolatlan, Pozitívumot nem látsz, csak a gyenge pontokat... Ha azonban megtalálod a középpontodat, Tudni fogod megkülönböztetni a dolgokat. Megtanulod, hogyan kell tolerálni másokat, Az erősségeket is látod, nemcsak a hibákat. A kritikát pozitív fejlődéssel fogadod. Jó lesz ítélőképességed és éleslátásod.

6 Kis Ezerjófű, a szolgálás virága,
Azt lesi, kinek mi lesz a kívánsága. Túl engedékeny, akarata gyenge, Mintha saját igénye nem is lenne. Hagyja, hogy mások mondják meg, mit tegyen, Jó szándékát ki is használják rendesen. Úgy táncol, ahogy fütyülnek neki, Amit elvárnak tőle, meg is teszi. Készséges, simulékony, engedelmes, Befolyásolja a szidás, és dicséret. Az erősebb személyiség gesztusait átveszi, Saját életfeladatát félő, hogy meg sem teszi… Ha kinövi a Kisezerjófűsége negatív voltát, Belső célkitűzései szerint, bölcsen szolgál. Identitását mindig megőrzi, mer mondani nemet, Ismeri igényeit, s beteljesíti az élettervet.

7 Kékgyökér, azaz Cerato, Ő az intuíció,
Negatívban inkább inkvizíció... Sokat beszél, örökösen kérdez, Információkra folyton éhes. Felhalmozza magában a sok-sok tudást, Bizonytalansága miatt nincs hasznosítás. Nehezen hoz döntéseket, s ha megteszi, Kételyei miatt ezt rögtön fellebbezi. Ha őceratósága átbillen a jó irányba, Kitart döntései mellett, bízik magában. Intuitív, érdeklődő, tudásszomj hajtja, Saját véleményét gyorsan kialakítja.

8 Cseresznyeszilva a higgadtság lelki potenciálja,
Kivéve, ha az embernek nincs belőle hiánya! Ők gyakorlatilag saját maguktól félnek, Úgy érzik, egy puskaporos hordón csücsülnek. Alig tud uralkodni magán, belsőleg zaklatott, Hirtelen dühkitörések, erőszakos impulzusok. Kényszerképzetektől szenved, megőrüléstől, rögeszméktől, Fél a benne lévő „megfékezhetetlen" szellemi erőktől. Ha egyensúlyban van benne a Cseresznyeszilva, Tudatalattijának tartalmát bátran felszínre hozza. Az ott megtapasztaltakat tudatosan alkalmazza, Bátorság, erő, és higgadtság lesz jutalma. Érzéseit el tudja fogadni, megfelelően ki tudja mondani. Mer a hatalmas szellemi erőtartalékokhoz kapcsolódni.

9 Ha egyszer végre, kibomlik a Chestnut Bud virága,
Edward Bachot a gesztenye valamiért vonzotta, Többen is bekerültek, szerepelnek eme sorba. Elsőnek itt van a Vadgesztenyerügy, a tanulás virága, Szinte úgyis mondhatnánk, hogy körbe-körbe, karikába. Periodikusan fellépő betegségek gyötrik, Szellemileg nehézkes, látszólag alig fejlődik. Ugyanazokkal az emberekkel van gondja, Ugyanazokat a baleseteket okozza. Gondolatban mindig két lépéssel előbbre szalad, Tapasztalatait, élményeit fel sem dolgozza. Inkább nyomban újabb dologba vág bele, Mintha a ló elszaladt volna vele. Ha egyszer végre, kibomlik a Chestnut Bud virága, Tapasztalataiból a legjobbat hozza ki a maga számára. Szellemileg friss, élvezi a tanulást, Igyekszik mindig gyarapítani tudását. Előre felismeri a lehetséges tévedéseket, Összetettségükben látja a helyzeteket.

10 Chicory, avagy a Mezei katáng,
Megvan férfiban, nőben egyaránt. Mindenbe beleavatkozik, s manipulál, Egyik fegyvere az érzelmi zsarolás. Kotlóstyúk módjára figyeli családját, Másokat képvisel, bár senki sem kérte rá. Mindent felró, és meg csak nehezen bocsát, Sajnálja magát, ha nem kapja meg, mit várt. Könnyen megsértődik, mellőzöttnek érzi magát, Lebetegszik, hogy megtarthassa befolyását. Felemlegeti mások tartozását, Szerinte ez egy hálátlan világ. Ha azonban pozitív a potenciál, Önzetlenül ad, nem vár viszonzást. Kordában tartja érzelmei igényeit, Kiárasztja az „ősanya" energiáit. Másokkal szeretettel, odaadással törődik, Mert tudja, mindenki más élettervvel születik.

11 A Clematis, vagy Iszalag, a realitás virága,
Jó esetben az alkotóerő lelki potenciálja. Figyelmetlen, szinte ébren álmodik, Könnyen eltéved, s folyton keres valamit. Gyakran feltűnően sápadt, álmatag, ájulós, Látási, hallási zavarokra hajlamos. Bár sohasem gondol az öngyilkosságra, Mégis időnként erős a halálvágya. Sokszor hideg a keze-lába, Szüksége van a sok alvásra. Gyakran füllent, a memóriája rossz, Ő a kis „professzor", a szórakozott. Pozitívban éber és kiélhető a kreativitása, Álmodozik, és az álmait valóra is váltja. Érzékenységgel észleli a formákat, színeket, illatokat, Alkotóélet gazdaggá és érdekessé teszi a mindennapokat.

12 Crab Apple a Vadalma, azaz a megtisztulás virága,
A rend, a tisztaság és a tökéletesség lelki potenciálja. Blokkolt állapotban Ő az idegesítő tisztaságmániás, Piszokkal, baktériumokkal szemben belülről allergiás. Nagyon pedáns, utálja a rendetlenséget kívül-belül, Nyugtalan, amíg el nem rendezett mindent maga körül. Fél, a romlott ételtől, viszolyog a piszkos vécéktől, Mérgező gyógyszerektől, a környezetszennyezettségtől. A kisebb betegségektől is azonnal szeretne megszabadulni, Érzéki és testi megnyilvánulásokkal is vannak nehézségei. Tudja, hogy a rend mindig csupán átmeneti lehet. Ezért nem értékeli túl, az egyes részleteket. Rendet tart kívül és belül egyaránt, elfogadja magát, Jó érzéke van a magasabb rend és összefüggések iránt.

13 A Szil a felelősségérzet lelki potenciálját érinti,
Mert az erősek életének is vannak gyenge pillanatai. A kimerültségtől úgy érzi, átmenetileg nem tud megfelelni, Rátermettségéről alkalmasságáról merülnek fel kétségei. Nem tudja, hol fogjon neki a munkának, magát elaprózza, Ahelyett, hogy kijelölne valaki mást a feladatra. Betegen sem mer otthon maradni gyógyulni, A kollégákat nem akarja cserbenhagyni. Rátermett, felelősségteljes, megbízható kolléga, A kellő pillanatban a segítséget mindig megkapja. Felméri, mennyit tud vállalni, és mit ruház át másokra, Felelősséget érez önmagáért is, és a legjobbat nyújtja.

14 A Gentian-nál a bizalom és hit kérdése dominál,
Ő a „hivatásos" pesszimista, ki mindent sötéten lát. Örök kételkedő, aki csak akkor érzi jól magát, ha van gondja, Ha jól sikerült valami, elképzeli, milyen rosszul mehetett volna. Egy bizonyos dolog miatt letört és deprimált, Hit és bizalom hiányában bizonytalanná vált. Nem látja, hogy kishitűsége az oka, ha nem sikerült, Neki a pohár nem „félig tele", hanem „félig kiürült. Az akadályokat próbatételnek fogja fel, És hiszi, minden úgy alakul, ahogy kell. Jellemzője a megingathatatlan bizakodás, Mert minden problémára van megoldás.

15 Európai Sülzanót, a reményvesztettek segítője,
Szavajárása a „minek? Hiszen már úgysincs értelme". Krónikus betegségben szenved, belsőleg összeomlott, Már felhagyott azzal, hogy sorsával foglalkozzon. A legkisebb visszaesésnél reményét veszti, Úgy érzi, elfogyott az ereje újra nekifutni. Nem látja, a pozitív változási lehetőséget, Pedig a gyógyulás csak belülről jöhet. Legyőzve a negatív aspektust, bizakodóvá válik, Sosem adja fel a reményt, mindig új erőt merít. Sosem késő változtatni az embernek az életén, Másokat is bizakodással tölt el, hogy van remény!

16 A Hangafű az identitást keresők lehetősége,
Mert neki állandó igénye van a beszélgetésre. Önközpontú személyiség, csak magával van elfoglalva, Nem tud egyedül lenni, és hajlamos a túlzásokra. Nagyon nehezére esik meghallgatni másokat, Sokszor minden szót önkéntelenül magához ragad. Kifelé gyakran eresebbnek mutatja magát, mint amilyen, Pedig a „segítségre szoruló" kisgyermek is pont ilyen. "Fűnyírás után" odafigyel másokra, Belső irányítás gondoskodik róla. Mindent megkap, ami fejlődéséhez fontos, A légkör körülötte nyugodt, biztonságos.

17 Magyal az angolszász országok „karácsonyfája",
A szívünkben újjászülető szeretet szimbolikája. Negatívban rosszkedvű, bosszús, ingerlékeny, Úgy érzi, mindenki ellene van, és sértődékeny. Irigy, bosszúvágyó, kárörvendő, vagy agresszív, Hevesen, dühösen reagál, s fél, hogy rászedik. Féltékeny és gyanakvó, a szíve megkeményedett, Más boldogsága a szívébe mar,mert ő megkeseredett. Örül mások teljesítményének, sikerének, szívből gondolkodik, Megért másokat, jóindulattól, és szívélyességtől sugárzik. Ha a szeretet áramában van, „minden ember testvér", Jóakarattal közelít másokhoz, belső harmóniában él.

18 Ha a lelki egyensúlya végre a helyére billen,
Jerikói lonc, vagyis Honeysuckle, Megérkezés a múltból a jelenbe. Bizonyos múltbeli esemény mintha tegnap történt volna, Újra és újra egy bizonyos emberre kell gondolnia. Nem tud megválni semmitől amihez emlékek fűzi, Emlékein mereng, a jövőtől nem vár ő már semmit. Bánatosan gondol vissza az elmúlt szép időkre, Be nem teljesedő vágya, visszamenni az időben. Ha a lelki egyensúlya végre a helyére billen, Sikerül a múlt értékeit a jelenbe tennie. Látja az összefüggéseket a múlt és jelen történéseivel, Élete a MOST-ban zajlik, mantrája: az előre tekintek.

19 Hornbeam, vagy magyarul a Gyertyán,
Belső elevenség, maga a rugalmasság. Blokkoltan a tipikus "már megint hétfő"? Minden feladat sötét hegy, vagy felhő. Szellemi fáradtság, lelki erőtlenség, mi jellemzi, Nincs lendülete, magát folyton túlhajtottnak érzi. Azt képzeli, külső segítség nélkül nem tud felkelni, Kötelezettségei elvégzésénél meg kell magát emberelni. Bár nagyon fáradt, olykor ég a szeme, nyomást érez a szem körül, Az érdekes feladat kizökkenti bénultságából, s felélénkül. Helyrebillent aspektusban élénk, dinamikus jellem, Minden nap más, ezért dolgozik mindig frissen. Spontán, képes kitörni a megszokásból, Mindig ellátja napi feladatait, s jól.

20 Impatiens-Nebáncsvirág az idő virága,
Türelem és szelídség lelki potenciálja. Ő a leláncolt kocsi, aminek a kereke kikapar, Szinte sugárzik belőle az "Add Uram, de azonnal!" Szellemi rövidtávfutó, nyugtalan, szeszélyes, Türelmetlen, belső feszültségtől nem mentes. Mint látható, természetszerűen extrovertált, Meg kell tanulni visszafogni aktivitását. Helyrebillenve gyors a döntőképessége, gondolkodása, Határtalan a gyengédsége, türelme és állhatatossága. Minden a maga tempójában fejlődik, Ő meg legfeljebb lazít addig egy kicsit.

21 Larch, a Vörösfenyő az önbizalom virága,
Negatívban a kisebbségi érzés netovábbja. teljesen meg van győződve alkalmatlanságáról, Ezáltal megfosztja magát egy csomó csodától. A vonzás törvényét tudatlanul alkalmazza, Döntéseit látszólag logikusan megindokolja. Magát másokkal mindig összehasonlítja, S így másodrendű emberré alacsonyítja. Ha végre nem potyog tűlevele, Kialakul saját értékrendje. Ismeri gyengéit és erősségeit, Képes megvalósítani céljait. Megragadja a szembejövő lehetőségeket, Kibontakoztatja a benne lévő tehetséget.

22 Bohócvirág, avagy a Mimulus,
Neki a világban minden mumus. Bátortalan, tétova, fóbiás, és óvatos, Túlérzékeny fényre, vagy a zajra, ha hangos. Olyan ő, mint egy védtelen kis nyuszi, Félénk lesz, he nem sikerül valami. Belül feszült, folyton aggályoskodik, Zavartan nevetgél, beszéde akadozik. Szorong, s megfájdul a feje, hasa, Szeretné, hogy a világ békén hagyja. Ha lelke törvénye irányítja, végre felszabadul, Ha kell, lelkiismeret furdalás nélkül visszavonul. Túlnő félelmein derűs higgadtsággal, Értékes ember ő, érzékeny alkattal.

23 A fény virága a Vadrepce,
Rossz aspektusban kelepce. Derült égből tör rá a villámcsapás, Sötét nehézségi erőtől melankóliás. Könnyen sírva fakad, semmihez sincs kedve, Ha rajta múlna, a térképről is lemenne. A jelenről alig vesz tudomást, kialudtak a fények, Leplezhetetlen, hogy mekkora világfájdalmat érez. A fekete felhő ahogy jött, úgy el is ment, A Mustard visszahozza az életbe az örömet. Újra magával ragadja az élet árama, A felsőbb erők is változnak, s ezt elfogadja. Érzelmekkel teli, mély érzésű, Sugárzik belőle a belső derű.

24 A tölgy, a druidák szent fája,
Bach-nál a kitartás virága. Egy darabig a főnökök álma, Emberfeletti a kitartása. Elhitte, az élet folytonos harc, Sokáig bírja, majd jön a kudarc. Olyanná válhat mint egy robot, Vagy levert és kimerült harcos. Baj esetén mindenkiben tartja a lelket, Segítségére mindenkor számítani lehet. Meg van győződve lelke halhatatlanságáról, De a pihentető szünetet sajnálja magától. Mivel fáradtságát ki nem mutatja, Dolgát kötelezettségből csinálja. Lendületes, sokat teljesít, de képes megállni, Látja mennyit kell a terhekből neki viselni. Elmúlik belőle a szorongás, Új erőre kap a vitalitás.

25 Olajfa, angolul Olive, A megújhodás növénye. Negatív aspektusban teljesen kimerült, Mindenki hagyja békén, mert Ő kikészült. Mást sem csinálna, csak aludna, aludna, Egyet akar: legyen végre nyugalma! Hosszú kemény igénybevétel után kiégett, A küzdelem minden energiát felemésztett. Jól bánik energiatartalékával, Ápolja a kapcsolatot Földanyával. Kiaknázza a természet erőforrását, Követi a saját belső irányítását.

26 Ide jönne az Erdeifenyő, De arról szólt a bevezető.

27 Visszatért Bach doktor kedvence,
A Vörös virágú Vadgesztenye. A Red Chestnut az önállósodás, Csupa együtt érzés, gondoskodás. Mások biztonságáért túlzottan aggódik, Sajátjánál jobban ismeri más érzéseit. Ha valaki késik, azonnal azt hiszi, biztos baj érte, Örökös aggodalmaskodásával van mások terhére. Környezetére vetíti ki a félelmeit, Ezzel vonzza be a bajt, s árthat nekik. Odafigyel mások gondjára, De nem veszi őket magára. Tudja, Én, én vagyok, Te, te vagy, Így mindenki önállósága megmarad.

28 Rock Rose avagy Molyhos napvirág,
Bátorság, és az állhatatosság. Ha a nap "elbújik", gyorsan pánikba esik, És félelme egyre csak erősödik. Olyan mintha kő lenne a gyomorban, Erős fájdalom a Solaris plexusban. Rettegés, irtózás, pánikroham, "A szívem megáll" azon nyomban. úgy érzi nem tud gondolkodni józanul, Képtelen cselekedni, szinte "megbénul". Rendkívüli helyzetben önmagát túlnövi, Hatalmas erőket képes mozgósítani. Hősies, bátor, idegeit uralja, Bármi történjen túl jut rajta.

29 Forrásvíz azaz Rock Water, rugalmasság gyógyírja,
Neved hallatán az ember lágy simogatást gondolna. Merev nézet, elfojtott szükséglet, mi jellemez, Maximalizmusod határtalan, kemény a fegyelmed. Túl magas a követelményed, Ezért magad kizsigereled. Hogy a legjobbat ki tudd hozni, Magadat képes vagy szinte feladni. Szabadon engedve lényed gyermeki oldalát, Szigorú fegyelmed, figyelemmé alakulhat át. Bízol a belső irányításodban, Így lehetsz fáklya az éjszakában.

30 Sclerantus, Egynyári szikárka,
A belső egyensúly lelki potenciálja. Negatív állapotban olyan mint a szöcske, Ki idegességében ide-oda szökdelne. Gyakran ideges, kapkodó, Hangulata is váltakozó. Hol sír, hol pedig nevet, Mit mondjon? Igent, vagy nemet? Testi tünete, fájdalma "elvándorolt”, Mitől az orvosa falra ment legott. Ha ráhangolódik saját ritmusára, Rátalál végre belső egyensúlyára. Határozott lesz, s szilárdan áll, Helyes döntést hoz, koncentrál.

31 Bethlehemi csillag, vagy Ernyős madártej,
Az elsősegélycsepp legfontosabb növénye. Bach lelki vigasznak nevezte, Szimbóluma a Hófehérke meséje. Testi, lelki vagy szellemi sokk érte, Hogy mikor volt, semmi jelentősége. Nem tudja a vigasztalást elfogadni, Baleset, műtét után nem a régi. Sértő vita után nem tud napirendre térni, Lassan reagál, s a rossz hír kikészíti. Kifinomult, jó az alkalmazkodóképessége. Érzelmi benyomása kulcs a fejlődésére. Megtanult ezekkel helyesen bánni, Ezért tud másokat megvigasztalni.

32 A visszatérő, most épp Szelíd a gesztenye,
Belső gyötrelem, a lélek létének veszélye. Úgy érzi nincs fény az alagút végén, Ott van teherbíró képessége végén. Ez a krízis tetőpontja, "A lélek sötét éjszakája." Ereje sincs, hogy védekezzen ellene, Isten őt bizonyára elfelejtette. A krízis lehetőség a változásra, Tudja is ezt pozitív potenciálba. Hogy mikor hagyja a dolgokat történni, S mikor van itt a tettek ideje? Azt érzi.

33 Vasfű - Vervian a lelkesedés netovábbja,
Az elkötelezettségének megszállottja. Mindent túlzásba visz, impulzív, idealista, Kockázatvállaló, tüzetes, és maximalista. Szenvedélyes, ellenkezéskor dühbe gurul, Mindenkinek jót akar, akkor is, ha megkukul. Legtöbbször átesik a paci túloldalára, Így sokszor többet árt, mint használna. Amint a fékeket beállította, Energiái beosztását megtanulta. Szeretetteljes, és ösztönző, Mások tempójára körültekintő. Türelmesen reagál és higgadtan, Tudatosan lelkesít, céltudatosan.

34 Tekintélyes uralkodó, a szőlő,
Zsarnok, ellentmondást nem tűrő. Domináns, becsvágyó, hatalomvágyó, Övé kell hogy legyen az utolsó szó. Akaratát rákényszeríti a többiekre, Nincs tekintettel mások véleményére. "Az ész a fontos, nem a szív", Erőszakos, nem manipulatív. Ha ráébred, hogy ez csak szerep, Egyesül az akaraterő s a szeretet. Egy magasabb terv eszközévé válik, Újabb és újabb erőkkel gyarapszik. Bölcs, megértő vezető, Mivel már nemcsak önző. Mások érdekeit tiszteletben tartja, Méltányolja őket ,és támogatja.

35 Dió, a világra segítő bába,
Bach saját karakterének virága. Jellegében valami úttörő, A varázslatot megtörő. Új elhatározásai dacára, Fogva tartja egy régi szokása. Rendszerint igen önálló, Mégis elbizonytalanítható. Bár célkitűzései határozottak, Váratlan esemény miatt meginoghat. Mégis túllép a megingáson, Hogy az útján járhasson. Belsőleg teljesen szabad, Célja az életfeladat. Erős jellem, hű marad magához, Ez adja a belső szilárdságot

36 Békaliliom, a kommunikáció virága,
Az alázat és a bölcsesség potenciálja. Nehezére esik kemény döntéseket hozni, Nem terhel másokat, dolgait egyedül intézi. A háttérből csendesen mozgatja a szálakat, Kerüli az érzelmektől fűtött vitákat. Távolságtartó, büszkén visszafogott, A saját belső világába elzárkózott. Mások és saját dolgát megnehezíti, Ritkán sír, nem tud kikapcsolódni, Szlogenje: „az én házam az én váram"! S már is bent van a teknőspáncéljában. "kinyílva" megengedi a közelséget, A nyitottságot és a függetlenséget. Értékeit, különlegességét átadja, Inspiráló példaképpé így válva. Jól megvan egyedül vagy csapatban, Bármelyik helyzetben rugalmasan.

37 White Chestnut, Fehér virágú vadgesztenye,
Gondolatai ismétlődnek, "megakadt a lemeze". Mint amikor valaki szájzárat kap, Szinte megállíthatatlan a folyamat. Agya szinte megállás nélkül kattog, Szakadatlanok a belső monológok. Olykor csikorgatja a fogát, Vagy kínozza az álmatlanság. Amennyiben végre csendben marad, A romboló gondolat folyam elapad. Gondolata világos, céltudatos, építő, A megoldások maguktól bukkannak elő,

38 Itt jön még a Wild Oat, Ágas rozsnok,
Megtestesíti az elhivatottságot. Ő az, aki sokat markol, de keveset fog, Nincs a jelenben, mindig új terveket hajszol. Magával odabent örökké elégedetlen, Lehetőségei ellenére, "lóg a levegőben". Becsvágyó, önfejű és egocentrikus, Mit is akar? Számára sem publikus. Pozitívban rátalál életcéljára, Fő feladat ennek megvalósítása. Látja a dolgok értelmét, Felismeri különlegességét.

39 Wild Rose vagyis Vadrózsa,
Az életkedv virága. Negatívban beletörődött sorsába, Belesüppedt egy mély apátiába. Fásult, közönyös, unalmas, sőt nyomasztó, Kihalt belőle az öröm és a motiváció. borzasztóan szomorú, lelkileg "vérszegény", Egykedvűen vegetál, úgy érzi nincs remény. Amint visszatér belé az életerő, Szabad lesz, jókedvű és kezdeményező. Megragad minden lehetőséget, Kiköveteli magának az életet.

40 A sors virága a Fűz, Vele az élet gúnyt űz. Tehetetlenségében így érzi, Hogy ő ezért felelős, nem nézi. Minden bajáért a külvilág a felelős, Megkeseredett, negativitása eszelős. Folyton dohog, Olyan mint a vulkán, Ki nem tör, csak sajnálkozik magán. Örök áldozat, hitetlen, pesszimista, Nem gondolja, hogy neki is kéne adnia. Felébredve csipkerózsika álmából, Kiveszi részét sorsa alakításából. Vállalja a felelősséget, hatalma van s ereje, Rajta is múlik milyen irányba megy élete.

41 Elsősegély, vagy vészcsepp,
Akár életet is menthet! Bevételével aktiválódik az öngyógyító folyamat, Enyhül a feszültség, stabilizál energetikailag. Alkalmazása igen sokrétű és összetett, Gyógyíthatunk vele álatokat és növényeket. Külsőleg tehetjük krémbe, vagy borogatásba, Belsőleg tehetjük vízbe, vagy közvetlen szájba. Szedése csak alkalmilag, rövid távra ajánlott, Megelőzhetsz vele epilepsziás, migrénes rohamot. Bach ezzel a stressz kutatás eredményei elébe vágott A Rescue valamennyi személyiségtípusnál hatásos. Növényei az Ernyős madártej, a Nebáncsvirág, Iszalag, Cseresznyeszilva, és Molyhos napvirág.


Letölteni ppt "E. Bach virágai, rímekben. "

Hasonló előadás


Google Hirdetések