Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Mentorfelkészítés az Infó- kommunikációs Technológia kompetencia alapú oktatás adaptálásának elősegítésére Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Mentorfelkészítés az Infó- kommunikációs Technológia kompetencia alapú oktatás adaptálásának elősegítésére Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft."— Előadás másolata:

1 Mentorfelkészítés az Infó- kommunikációs Technológia kompetencia alapú oktatás adaptálásának elősegítésére Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

2 A továbbképzés célja A továbbképzés az IKT mentorokat felkészíti arra, hogy képesek legyenek a közoktatási intézményekben az IKT kompetencia alapú oktatási programcsomag bevezetését, alkalmazását segíteni. A képzés további célja az IKT kompetencia alapú oktatási programcsomag elméleti, pedagógiai-szakmai, pszichológiai-módszertani hátterének, dokumentumainak, fejlesztési feladatainak megismertetése. A képzés arra is irányul, hogy a hallgatók alkalmassá váljanak az IKT oktatási programcsomag helyi viszonyokra történő adaptálásának segítésére, a tanácsadás feladatkörére.

3 A továbbképzés tematikai egységei 1.Az IKT mentorálás céljának azonosítása, kapcsolódó tevékenységek célok felsorolása, összegzése 2.A mentorálás környezete, modellje és folyamata 3.Az IKT mentor személyes kompetenciái 4.Személyiségközpontú pedagógia és az IKT 5.IKT alapú digitális oktatási programcsomag szerkezete és tartalmi jegyei 6.Az IKT kompetenciaterület specialitásai 7.A helyi tantervbe való beépítés lehetőségei; Tantárgyi program átalakítása; Tanmenet adaptáció 8. Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei 9.Az IKT-alapú oktatás eszközrendszere 10.Digitális tananyagfejlesztés 11.Mérés-értékelés 12.Vizsgafeladat

4 Szaktanácsadók Helyzetelemző Folyamat szaktanácsadó Mentor TÁMOP 3.1.4 Szolgáltatói Kosár

5 A mentor Ismerje az IKT kompetencia alapú oktatás elméleti hátterét, fogalmát, szerkezetét, tartalmi jegyeit. Ismerje az IKT kompetenciaterület fejlesztési programját, speciális módszereit. Ismerje az IKT felhasználásának módszertani és technológiai lehetőségeit. Ismerje az adaptálás módszereit, és legyen képes az iskola helyi adottságainak és céljainak megfelelően IKT programcsomag alkalmazását segíteni. Sajátítson el megfelelő segítő attitűdöket, melyek a kapcsolattartást biztosítják a fejlesztők és a tesztelő pedagógusok között, valamint lehetővé teszik az egyéni tanácsadást. Legyen képes értékelő – elemző - fejlesztő – továbbképző tevékenységet folytatni. Ismerje az IKT mentori munka folyamatát, annak elemeit

6 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Mentorfelkészítés az Infó- kommunikációs Technológia kompetencia alapú oktatás adaptálásának elősegítésére Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések