Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005."— Előadás másolata:

1 Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005. április 15.

2 Európai Környezetvédelmi Iroda (European Environmental Bureau, EEB) Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (European Federation for Transport and Environment, T&E) Európai Éghajlatvédelmi Hálózat Climate Action Network Europe (CAN-Europe)

3 Európai Környezetvédelmi Iroda www.eeb.org

4

5 „A környezetvédelmi szempontból káros támogatások és megszüntetésük lehetőségei” címmel rendezett nemzetközi konferenciát Budapesten 2004 szeptemberében a Levegő Munkacsoport, az Európai Környezetvédelmi Iroda, a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Közgazdasági Társaság Környezetgazdasági Szakosztálya.

6 Közös levél az ECOFIN-nek: Minden EU-tagország készítsen kimutatást a környezeti szempontból káros támogatásokról, és ezeket fokozatosan építsék le! Magyarországon az ilyen jellegű támogatások évi több ezer milliárd forintot tesznek ki. Súlyosan rontják a környezet állapotát és az ország versenyképességét.

7 Útkárok, beleértve az egyéb építményekben, valamint a többi járműben az útrongálás miatt közvetve okozott kárt: nettó 800 milliárd Ft Forrás: New Scientist, 1992

8 European Federation for Transport and Environment www.t-e.nu

9 Tööd või uusi teid?

10

11

12

13

14

15

16 www.climnet.org

17 Levelezés, személyes kapcsolattartás az Európai Bizottsággal az Európai Parlamenttel Felemásak a tapasztalataink: Személyes beszélgetéseken sok hasznos információt kapunk, általában egyetértenek velünk. Leveleinkre egyáltalán nem vagy csak hosszú idő múltán kapunk választ. Ha kapunk is, nem mindig arra válaszolnak, amit kérdeztünk.

18 Az új 10-es út a környezetvédelmi engedély szerint A folyamatos piros vonal mutatja az engedélyezett szakaszt

19 Az új út a régi úttól mintegy 100 méterre (egy hosszabb szakaszon mindössze 20 méterre) húzódik.

20 Hat sávon mennek majd a gépkocsik Óbuda és Pilisvörösvár között.

21 Akik Budapestre mennek, három sávról az egy sávos Bécsi útba torkollnak, a Pilisvörösvár irányába haladók pedig három sávról a település szintén egy sávos főutcájába jutnak.

22 Mindez a jelenleginél is elviselhetetlenebb dugókat eredményez a napnak szinte minden szakában.

23

24

25  Egy nagy bevásárlóközpont épül majd a 14. és 15. kilométer között.

26 Európai Befektetési Bank (EIB) Közép- és Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (www.bankwatch.org)

27 Köszönöm a megtisztelő figyelmüket. Lélegzet 2001/10.

28


Letölteni ppt "Az EU és a civil szervezetek kapcsolata Lukács András Levegő Munkacsoport „Civil szervezetek feladatai és lehetőségei az EU-tagság kapcsán” Budapest, 2005."

Hasonló előadás


Google Hirdetések