Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az augusztusi hónap és ennek hőmérsékleti adatai Következtetéseim.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az augusztusi hónap és ennek hőmérsékleti adatai Következtetéseim."— Előadás másolata:

1 Az augusztusi hónap és ennek hőmérsékleti adatai Következtetéseim

2 Minimum a minimum értékeket erős kékkel míg a lineáris halvány pontokkal van ábrázolva.

3 Maximum A maximum című diagrammon a 0 és 24 óra között mért maximum értékeket halvány kékkel jelölő pontok mutatj.ák

4 Átlag Az ÁTLAG függvény a centrális tendenciát méri, ez egy számcsoporton belül a közép helyét jelenti a statisztikai eloszlásban. Átlag, vagyis a számtani közép, melynek számítása egy számcsoport tagjainak összeadásával, majd az összegnek a csoport elemeinek számával történő elosztásával végezhető. 2, 3, 3, 5, 7 és 10 átlaga például 30 osztva 6-tal, azaz 5.

5 Kellemesség..?? Vagy hőség?? Az augusztusi hónap hőmérsékleti adatait tanulmányozván észrevehető, hogy nagyrészt a napok melegek voltak. 20 fokon felüli hőmérséklet már melegnek számít, 25 nap alakult ki 20 fokon felüli hőmérséklettel, míg a 20 fokon aluli hőmérséklet kellemes ebből 6 nap alakult ki. Nem túl változatos, nincs nagy hőmérsékletváltozás, a hónap nem kezdődik nagy meleggel viszont a végére nem is csökken a hőmérséklet hanem tartja a frontot. Kirajzolódik, hogy az adott napon hol volt a legmelegebb illetve csak kellemes, hőség tombolt-e vagy kellemesen felöltözve lehetett élvezni a napocskát.

6 Mert az augusztus a legcsodálatosabb


Letölteni ppt "Az augusztusi hónap és ennek hőmérsékleti adatai Következtetéseim."

Hasonló előadás


Google Hirdetések