Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Linksys PAP2T Linksys VPN. Linksys Linksys (rövid története) - 1988 alapították - DSL modem, Router, Switch értékesítés - 2001-ben 1 millió eladott Cable/DSL.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Linksys PAP2T Linksys VPN. Linksys Linksys (rövid története) - 1988 alapították - DSL modem, Router, Switch értékesítés - 2001-ben 1 millió eladott Cable/DSL."— Előadás másolata:

1 Linksys PAP2T Linksys VPN

2 Linksys

3 Linksys (rövid története) - 1988 alapították - DSL modem, Router, Switch értékesítés - 2001-ben 1 millió eladott Cable/DSL router - 2002-ben 2 millió eladott Cable/DSL router - 2003 Cisco Systems megvásárolta - 2004 VoIP eszközök értékesítése - 2005-ben 1 millió VoIP eszköz értékesítése az első 6 hónapban

4 Linksys VoIP eszközök SPA941 LCD kijelző 2 vagy 4 mellék 4 vonal gomb SPA942 LCD kijelző 2 vagy 4 mellék 4 vonal gomb SPA922 LCD kijelző 1 mellék Nincs vonal gomb IP Telefon 1 Ethernet Port SPA921 LCD kijelző 1 mellék Nincs vonal gomb IP Telefon 2 Ethernet port és Power Over Ethernet támogatás WIP330 WiFi G Phone QVGA kijelző WIN CE OS WIP300 WiFi G Phone CSTN Linux OS WiFi és cordless telefonok VoIP ATA-ák PAP2 2 FXS SPA1001 1 FXS SPA2002 2 FXS SPA2100 2 FXS + router SPA3000 1FXO + 1FXS SPA901 Asztali vagy (falra szerelhető) Robosztus kivitel Flash, Redial, Vol. gombok Nincs kijező

5 Linksys ATA PAP2T-EU - 1 Ethernet port - 2 telefonos port (bármilyen analóg telefont rá lehet kötni) - Telefonos funkciók (hívószám, hívás várakoztatás, hangposta, stb.) - 8 gyorshívószám - „T” támogat Faxot (T.38)

6 Linksys ATA SPA-1001 - 1 Ethernet port - 1 telefonos port (bármilyen analóg telefont rá lehet kötni) - Telefonos funkciók (hívószám, hívás várakoztatás, hangposta, stb.) - 8 gyorshívószám

7 Linksys ATA SPA-2002 - 1 Ethernet port - 2 telefonos port (bármilyen analóg telefont rá lehet kötni) - Telefonos funkciók (hívószám, hívás várakoztatás, hangposta, FAX, stb.) - 8 gyorshívószám

8 Linksys ATA SPA-2102 - 2 Ethernet port (WAN, LAN) - Router, Bridge mód - 2 telefonos port (2 FXS) - Telefonos funkciók (hívószám, hívás várakoztatás, hangposta, stb.) - QoS támogatása - 8 gyorshívószám - Fax támogatása, stb.

9 Linksys ATA SPA-3102 - 2 Ethernet port - 2 telefonos port (1 FXS, 1 FXO) - Telefonos funkciók (hívószám, hívás várakoztatás, hangposta, stb.) - 8 gyorshívószám - Hívás irányítás (vezetékesről VoIP irányba, és fordítva) - Áramszünet esetén vezetékes irányba megy a hívás! - Továbbfejlesztett : SPA-3102 - Fax támogatása, stb.

10 PAP2T Config Login

11 PAP2T Konfig System

12 PAP2T Konfig SIP (RTP Port)

13 PAP2T Konfig Line1

14

15

16 PAP2T Konfig Line1 (Távoli)

17

18 PSTN IP Network Fővonali Portok Mellékek Két központ összekapcsolása VoIP szolgáltatón keresztül

19 PSTN IP Network Fővonali Portok Mellékek Két központ összekapcsolása VoIP szolgáltató NÉLKÜL

20 PSTN IP Network Fővonali Portok Mellékek VoIP Megoldások 101 102 Router IP Telefonok

21 VPN

22 VPN (Virtual Private Network): A technológia lényege az, hogy két egymástól fizikailag különböző helyen lévő helyi hálózatot (LAN), egy alhálózattá egyesítünk az interneten létre hozott, titkosított adatcsatornán (tunnel) keresztül. Így a budapesti székhellyel rendelkező cég vidéki telephelyei használhatják a Pesten lévő levelező szervert és a megosztott adatállományokat. Kisszámú gépek esetén felesleges a vidéki telephelyeken is szervert üzemeltetni. Az olyan munkáknál is nagy szerephez juthat a VPN, amikor valamilyen ügynököket foglalkoztató cég folyamatosan utazó munkatársai a világ bármely pontjáról el tudják érni az éppen aktuális adatbázist, szolgáltatást, vagy levelezést. A legtöbb VPN topológia a következő három kategória egyikébe sorolható: Intranet VPN-ek, Hozzáférési VPN-ek, Extranet VPN-ek.

23 VPN az ügyfél típusa szerint Ügyfél-kiszolgáló (Client-2-Router) Kiszolgáló-kiszolgáló (Router-2-Router vagy LAN-2-LAN)

24 AlagúthálózatInternet IP2IP1IP3IP4Data Proto, Port... Titkosított adatcsomag Proto, Port... Az „alagút” protokollja és port-címe Dest IP (belső) Src IP (belső) Dest IP (nyilv.) Src IP (nyilv.) Nyilvános IP cím (IP1) Nyilvános IP cím (IP2) Vállalati IP cím (IP4) Vállalati IP cím (IP3)

25 VPN Az intranet VPN-ek a céges telephelyek közötti belső kapcsolatot biztosítják. Az ily módon összekapcsolt belső telephelyek összeségét intranetnek nevezzük. Az intranet VPN-ek ugyanolyan szintű összekapcsolhatóságot és megbízhatóságot biztosítanak, mint egy teljes értékű LAN. A hozzáférési VPN-ek (Access VPNs) kiterjesztik a belső hálózatot a távmunkásokra, mobil munkatársakra és a kirendeltségekre. Biztosítják a távoli felhasználóknak a cég intranetjéhez való hozzáférést bármikor, bárhol és bárhogyan igénylik is azt. Itt az anyacég rendelkezik egyfajta szerverrel, amely beengedi a távoli felhasználót a helyi hálózatra a megfelelő azonosítás után, a távoli usernek az internet kapcsolattól függetlenül (DSL, kábel, ISDN) egy kliens szoftverre van szüksége, amellyel eléri az azonosító szervert. Az extranet VPN-ek oly módon terjesztik ki a cég hálózatát, hogy az a beszállítókat, az üzleti partnereket és az ügyfeleket is magába foglalja. Ez a megoldás különösen érdekes lehet az Internetes üzleti alkalmazások bevezetésekor. Az extranet vpn-eken keresztül küldött forgalom nagymértékben biztosított, megbízható és menedzselhető maradt. Az extranet az általa összekapcsolt cégek dolgozóinak lehetőséget biztosít termékinformációk lehívására, rendelések leadására és teljesítésére, a szállítások nyomon követésére. Az ügyfelek és a beszállítók bevonásával az extranet VPN lehetővé teszi az e-üzleti alkalmazások bevezetését és biztosítja az ezekhez szükséges biztonságos hálózati kapcsolatot.

26 VPN Intranet VPN Itt két részre oszthatóak a termékek, a központ oldali eszközökre és a végponti eszközökre. Az alábbi ábra mutatja a megvalósítást: A két pont között egyfajta „tunnel” jön létre. Az eszközök attól függően központi vagy végponti feladatot látnak el, hogy hány ilyen „tunnel” kezelésére képesek, tehát az eszközöknél ebben az esetben nem áll fenn alá-fölérendeltségi viszony (szerver-kliens).

27 VPN Központi oldali eszközök Linksys BEFVP41: ez egy kisvállalati VPN router. 70 VPN csatorna kezelésére képes, egyszerre akár ennyi telephelyen lévő eszközzel képes tartani a kapcsolatot. Ezt egy pluszban beépített processzor teszi lehetővé, amelynek kizárólagos feladata a VPN kapcsolatok kezelése. Linksys WRV54G: ezt a routert a beleépített 802.11g Accesspoint emeli ki a sorból amellett, hogy egy igen korszerű, új architektúrájú eszközt tarthatunk a kezünkben Intel® Centrino® processzorral. Egyszerre 50 VPN „tunnel” kezelésére képes. Linksys RV042: ez a router már megállja a helyét középvállalati szinten is, hiszen két WAN portja egyszerre két internet kapcsolat kezelését, összevonását teszi lehetővé. Mind e mellett képes 30 VPN csatorna kezelésére. Linksys RV082: az előbbi eszköz nagytestvére, és nem csak a plusz 4 port különbözteti meg a két eszközt. Ez az eszköz nagy teljesítményű belső processzorokkal lehetővé teszi nagy hálózati adatforgalom gyors bonyolítását, és emellett 50 VPN csatorna egyidejű kezelését.

28 VPN Végponti eszközök: Linksys BEFSX41: ez az eszköz a BEFVP41 kistestvére, felépítésében teljesen megegyezik, de ez az eszköz egy időben csak 2 VPN csatornát képes kezelni. Kis alhálózatok esetén egy jó választás. Linksys USBVPN1: ez egy USB-s VPN adapter, egyszemélyes irodákhoz ideális eszköz. beépített tűzfallal rendelkezik.

29 Linksys VPN Router RV042 4 portos VPN kábel/DSL router. Segítségével interneten keresztül létrehozható titkosított “virtuális magánhálózat” (Virtual Private Network). Használható Az eszköz két WAN porttal rendelkezik és két -független- kábelnet vagy ADSL kapcsolattal használható. Ez egyrészt az internetkapcsolat meglétét biztosítja (redundancia), másrészt a router “Load Ballancing” (terhelés elosztás) funkciója lehetõvé teszi mindkét kapcsolat egyidejû felhasználását az igényeknek megfelelõen.

30 Linksys VPN Routerek Szélessávú hálózatokhoz használható, összeköttetést létesít a belső hálózat (LAN) és a Kábel- vagy DSL modem között. Figyeli és szűri a beérkező adatokat, ill. engedi vagy gátolja a belső hálózat felhasználóit az internet, vagy bizonyos oldalak elérésében. Létrehozható vele biztonságos VPN (Virtual Private Network - Virtuális magánhálózat) kapcsolat két számítógép között, interneten keresztül is. VPN hálózatban "végpont"-ként használható, 2 VPN csatronát kezel, Beépített tűzfalával véd a külső támadások ellen. Főbb jellemzők: Az IEEE802.3 10Base-T és az IEEE802.3u 100Base-TX működés automatikus felismerése; Segítségével létrehozható VPN kapcsolat 10Mbps sebességű kapcsolat a modem felé 10/100Mbps sebességű, 4 portos switch a belső hálózat felé, 1 megosztott DMZ porttal web-böngészőn keresztül konfigurálható (minimum Internet Explorer 4.0 vagy Netscape 4.0 szükséges) méretek: 186 x 154 x 48 mm súly: 0,35 kg Tápellátás: külső tápegység, 7,5V DC, 0.7A BEFSX41

31 VPN a tűzfal mögött: portok PPTP – PPTP Control Protocol: TCP 1723 – PPTP adat (GRE): IP 47 L2TP over IPSec (= IPSec) – IKE (kulcsmenedzsment): UDP 500 – Adat: IP 50 L2TP IPSec nélkül – UDP 1701

32 Mi a különbség VPN Pass Through kapcsolat és a VPN Tunnel között? A legfőbb különbség a kettő között a kapcsolat módja és típusa. A VPN Pass Through kapcsolat egy kliens szoftvert (az XP-ben alapból megtalálható) használ arra, hogy kapcsolódjon a távoli VPN szerverhez vagy routerhez. Általában a távoli felhasználók ezt a kapcsolódási módot részesítik előnyben. Amikor a kapcsolat létrejön, a titkosított VPN forgalom egyszerűen -keresztül halad- az interneten a célállomás felé, felhasználva bármilyen lehetséges internetkapcsolatot. Az összes Linksys router támogatja a VPN Pass Through kapcsolatokat, és ez alapbeállításként engedélyezve van. Addig a VPN Tunnel hardware-t használ, hogy létrehozzon egy titkosított kapcsolatot két végpont között. A VPN Tunnel két végpontja lehet például, két VPN router, mint a Linksys BEFSX41 és a BEFVP41. A Linksys routerek támogatják a VPN Tunnel-ek léátrehozását, az alábbiak megfelenek VPN végpontként:

33 Linksys VPN

34 Linksys VPN Beállítás

35 Linksys VPN Firewall

36 Linksys VPN Status

37 Linksys VPN

38 Linksys VPN Kliens

39

40

41

42

43

44

45

46 ??Eszközök beüzemelése, konfigurálása ??

47

48


Letölteni ppt "Linksys PAP2T Linksys VPN. Linksys Linksys (rövid története) - 1988 alapították - DSL modem, Router, Switch értékesítés - 2001-ben 1 millió eladott Cable/DSL."

Hasonló előadás


Google Hirdetések