Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Bemutató a járási rendszerek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Bemutató a járási rendszerek."— Előadás másolata:

1 Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Bemutató a járási rendszerek működéséről a Jászberényi Járási Hivatal szemüvegén keresztül "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

2 Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Kormányhivatal A területi államigazgatási szervezetrendszer működésének egységessé és hatékonyabbá tétele, ezáltal a területi államigazgatási feladatellátás fejlődése és színvonalának növelése, valamint az ügyfél-centrikus területi államigazgatás megvalósítása érdekében hozták létre a kormányhivatalokat; Területi államigazgatási szervek integrációjával január 1-jén felállt a kormányhivatali struktúra, amely a jogszabályoknak és a Kormány döntéseinek megfelelően összehangolja és elősegíti a kormányzati feladatok területi végrehajtását; Élén a miniszter javaslatára a miniszterelnök által kinevezett kormánymegbízott áll, akit távolléte vagy akadályoztatása esetén a főigazgató helyettesíti aki egyben a kormányhivatal hivatali szervezetét vezeti, főigazgató munkáját igazgató segíti. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

3 Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Kormányhivatal – Járási Hivatal A megyei kormányhivatal kirendeltségeiként járási hivatalok működnek; Járási hivatal a járási hivatalvezető által közvetlenül vezetett járási törzshivatalból és járási szakigazgatási szervekből áll; a hivatalvezetőt a kormánymegbízott javaslatára a miniszter nevezi ki és menti fel; A járási hivatal kormánytisztviselői, valamint munkavállalói felett a munkáltatói jogokat a hivatalvezető – kivételesen a megyei szakigazgatási szerv vezetője – gyakorolja; kinevezés, felmentés esetén a járási szakigazgatási szerv vezetője véleményének kikérését követően a kormánymegbízott kifogásolási jogával; A járási szakigazgatási szerv vezetőjét a hivatalvezető javaslatára a megyei szakigazgatási szerv vezetője nevezi ki és szünteti meg a jogviszonyát a kormánymegbízott kifogásolási jogával. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

4 Járási hivatal létszáma: 115 fő Székhely: Jászberény
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Statisztika Jász-Nagykun-Szolnok megyében 9 járás (jászberényi, jászapáti,kunhegyesi, tiszafüredi, karcagi, mezőtúri, kunszentmártoni, törökszentmiklósi, szolnoki) Népesség: fő Települések száma: 9 Terület: 617,01 km2 Járási hivatal létszáma: 115 fő Székhely: Jászberény "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

5 Jászárokszálláson és Jászfényszarun kormányablak működik
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal Székhely: Jászberény Jászárokszálláson és Jászfényszarun kormányablak működik Ügysegédi helyek: Jászágó, Jászboldogháza, Jászfelsőszentgyörgy,Jászjákóhalma, Jásztelek,Pusztamonostor "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

6 Jászberényi Járási Hivatal szervezete
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal szervezete Minden járásban okmányirodai (korábbi okmányirodai feladatok) osztály került kialakításra; Minden járásban hatósági osztály (valamennyi hatósági feladat, amely nem tartozik szakigazgatási szervhez) került kialakításra, ide tartoznak a szabálysértés, a szociális igazgatás területén dolgozók, valamint az ügysegédek is; Működést támogató osztály került kialakításra a nagyobb – jászberényi, szolnoki - járási hivatalokban, a helyben intézhető funkcionális feladatok ellátása céljából (adminisztratív feladatok, gépjármű igénylés, humánpolitikai intézkedések előkészítése – a szakigazgatási szervek esetében is) "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

7 Jászberényi Járási Hivatal szervezete
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal szervezete Hatósági osztály (14 fő) A hatáskörök szétválasztásánál kiemelt szempont volt, hogy a helyi szabályozáshoz kapcsolódó, mérlegelési jogkörbe tartozó ügyek lehetőleg maradjanak a települési jegyzőnél, ahol viszont az adott ügyben az államnak van egyértelműen feladata, szerepe, ott a járási hivatal tudjon hatékonyabban intézkedni. Az azonos szabályozók mentén lefolytatható eljárásokkal hatékonyabb, racionálisabb ügyintézés valósul meg országszerte.  Szociális igazgatási feladatok: időskorúak járadéka, ápolási díj, közgyógyellátás, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

8 Jászberényi Járási Hivatal szervezete
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal szervezete Hatósági osztály Kommunális igazgatással kapcsolatos feladatok: temető fenntartásával és üzemeltetésével összefüggő feladatok, temetkezési tevékenység folytatásával kapcsolatos engedélyezés. Védelmi igazgatással kapcsolatos feladatok Oktatással kapcsolatos feladatok közül: a tanköteles tanuló igazolatlan mulasztása esetén a törvény vagy kormányrendelet által meghatározott feladat- és hatáskörök ellátása; a tanköteles tanuló tanulmányai külföldön történő folytatásának bejelentése fogadása. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

9 Jászberényi Járási Hivatal szervezete
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal szervezete Hatósági osztály Ingatlanvállalkozással kapcsolatos feladatok: az üzletszerű társasházkezelői és ingatlankezelői tevékenység tekintetében ingatlanvállalkozás-felügyeleti hatóság. Közlekedési igazgatással kapcsolatos feladatok: a járdák, gyalogutak és azok műtárgyai építésének, korszerűsítésének, fennmaradásának és megszüntetésének engedélyezése, illetve ezek nem közlekedési célú igénybevételével kapcsolatos eljárás lefolytatása. Környezetvédelmi igazgatással kapcsolatos feladatok: levegőtisztaság-védelmi hatósági ügyekben az első fokú hatósági eljárások lefolytatása. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

10 Jászberényi Járási Hivatal szervezete
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal szervezete Hatósági osztály – roma referens Az Országos Roma Önkormányzattal történt egyezség alapján a fővárosi és megyei kormányhivatalok július 1-től a járási hivatalokban roma referenseket foglalkoztatnak; Célja, hogy kapcsolattartó, közvetítő szerepet töltsenek be az államigazgatás és a roma állampolgárok között. Fő feladatuk a kiemelt állami célkitűzések, valamint az állam által a roma közösség számára biztosított lehetőségek roma állampolgárok felé történő közvetítése, kommunikációja.; Alkalmazásuk nagymértékben elősegítheti a roma kisebbséghez tartozók sikeresebb ügyintézését. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

11 Jászberényi Járási Hivatal szervezete
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal szervezete Okmányirodai Osztály (13 fő) Feladatok: személyi adat – és lakcímnyilvántartás, személyi igazolvány ügyintézés, egyéni vállalkozással kapcsolatos ügyek, útlevél-igazgatás, közlekedésigazgatással kapcsolatos ügyintézés, vezetői engedéllyel kapcsolatos ügyek, diákigazolvány készítéssel kapcsolatos feladatok, mozgássérültek parkolási igazolványával kapcsolatos ügyek, honosítással kapcsolatos feladatok ügyfélkapu regisztráció "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

12 Kormányablakok minden nap 8.00-20.00 óráig
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal Szervezete Okmányirodai Osztály (Jászberény,) és Kormányablak Osztály (Jászárokszállás 5 fő Jászfényszaru 7 fő ) Kormányablakok minden nap óráig Jászberényben hétfőnként január 20-tól ig tartó ügyintézési lehetőség biztosított az Okmányirodai Osztályon; "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

13 Jászfényszaru 2014.02.10. Jászárokszállás 2014. 03. 27
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről KORMÁNYABLAKOK Jászfényszaru Jászárokszállás "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

14 az okmányirodai feladatkörök teljes köre (fentiekben kirészletezve),
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről KORMÁNYABLAKBAN INTÉZHETŐ ÜGYEK az okmányirodai feladatkörök teljes köre (fentiekben kirészletezve), papír alapú hiteles tulajdoni lap-másolat szolgáltatás iránti kérelem, az ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból kiadott hiteles térképmásolat iránti kérelem, építési engedélyezéssel kapcsolatos ügytípusok, anyakönyvi kivonat kiállítása iránti kérelem, nyugdíjfolyósításhoz kapcsolódó bejelentés, anyasági támogatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem, Társadalombiztosítási Azonosító Jelet igazoló hatósági igazolvány (TAJ - kártya) iránti kérelem, fogyatékossági támogatásra való jogosultság megállapítása iránti kérelem, aktív korúak ellátása iránti kérelem, állampolgársági ügyek, időskorúak járadéka megállapítása iránti kérelem, alanyi ápolási díj megállapítása iránti kérelem, "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

15 alanyi és normatív közgyógyellátás megállapítása iránti kérelem,
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről KORMÁNYABLAKBAN INTÉZHETŐ ÜGYEK alanyi és normatív közgyógyellátás megállapítása iránti kérelem, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultság megállapítása iránti kérelem, terhességi-gyermekágyi segély iránti kérelem, gyermekgondozási díj iránti kérelem, születés bejelentése és anyakönyvezése, haláleset bejelentése és anyakönyvezése, egyedi hatósági ügyek intézéséhez internetes kapcsolati lehetőség és informatikai segítség nyújtása, cégbejegyzési és változásbejegyzési eljárásról tájékoztatás, ügyfélkapu-regisztráció birtokában az ingatlan-nyilvántartásból nem hiteles és elektronikusan hitelesített tulajdoni lap másolat lekérdezésének biztosítása. "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

16 Jászberényi Járási Hivatal Szakigazgatási Szervei
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Jászberényi Járási Hivatal Szakigazgatási Szervei A járási szakigazgatási szerv vezetőjét a hivatalvezető javaslatára a megyei szakigazgatási szerv vezetője nevezi ki és szünteti meg a jogviszonyát a kormánymegbízott kifogásolási jogával; A járási hivatal kormánytisztviselői, valamint munkavállalói felett a munkáltatói jogokat a hivatalvezető – kivételesen a megyei szakigazgatási szerv vezetője – gyakorolja; kinevezés, felmentés esetén a járási szakigazgatási szerv vezetője véleményének kikérését követően a kormánymegbízott kifogásolási jogával; A járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 218/2012. (VIII. 13.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése értelmében: A járási szakigazgatási szervek tekintetében a Ksztv. 2 § (1) bekezdés e)-h) pontja szerinti hatáskörök gyakorlására a szakmai irányítást végző megyei (fővárosi) szakigazgatási szerv vezetője jogosult. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

17 Járási hivatal szervezeti egységeként működő szakigazgatási szervek
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási hivatal szervezeti egységeként működő szakigazgatási szervek a járási gyámhivatal a gyermekvédelmi és gyámügyi feladatok ellátására, a járási hivatal állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző szakigazgatási szerve az élelmiszer-biztonsági, élelmiszerminőség-ellenőrzési, takarmány-ellenőrzési élelmiszerlánc-felügyeleti, és állat-egészségügyi feladatok ellátására, "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

18 Járási hivatal szervezeti egységeként működő szakigazgatási szervek
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási hivatal szervezeti egységeként működő szakigazgatási szervek a járási földhivatal az ingatlanügyi és telekalakítási feladatok ellátására, a járási hivatal munkaügyi kirendeltsége a foglalkoztatási, munkaerő-piaci feladatok ellátására, a járási népegészségügyi intézet a népegészségügyi feladatok ellátására. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

19 Járási Gyámhivatal (9 fő)
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Gyámhivatal (9 fő) Korábbi városi gyámhivatal munkatársaival kezdte meg működését; A járási gyámhivatal létrejöttével január 1-től szétváltak az államigazgatási és önkormányzati hatáskörök; Gyámügyi feladatok közel 95 %-a került el az önkormányzatoktól; Ez magával vonta az illetékességi területek rendezését. A járás területén korábban városi gyámhivatalként működő gyámhivatalok jelenleg a járási gyámhivatal feladat ellátási helyévé alakultak át, így a gyermekvédelmi és gyámügyi feladatok ellátása a jászberényi székhelyen és 2 ügyintézési helyen történik (Jászárokszállás, Jászfényszaru). "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

20 Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Gyámhivatal Jászberényben 7 fő, Jászárokszálláson 1 fő, Jászfényszarun szintén 1 fő látja el a feladatot; A jászberényi ügyintézési hely változatlanul Jászberény, Jászboldogháza, Jászfelsőszentgyörgy, Jászjákóhalma, Jásztelek, települések vonatkozásában, míg Jászfényszaru Pusztamonostor, Jászárokszállás pedig Jászágó vonatkozásában látja el a gyámügyi feladat- és hatásköröket; "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

21 Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala (10 fő)
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala (10 fő) Főbb feladatok: az élelmiszerláncban az élelmiszerek vonatkozásában kivizsgálja és felderíti az élelmiszer-mérgezéseket és - fertőzéseket, feltárja azok okait, nyilvántartja, összegzi és elemzi az eseményeket, és megteszi a szükséges intézkedéseket azok megelőzése érdekében; járművek élőállat-szállítás céljára történő használatát, illetve ezen járművek mosását és fertőtlenítését végző helyeket, valamint az állati eredetű mellékterméket szállító járműveket; a gyepmesteri, illetve eb rendészeti tevékenység végzését; az állat-egészségügyi szabályok megtartását; a jogszabályban előírt állat-egészségügyi vizsgálatok, kezelések végrehajtását. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

22 Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala Jászberényi Járási Hivatal Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalának illetékességi területe Jászberény Járás; Jászapáti Járás. 2013. január 1-től a falugazdász hálózat is ezen szakigazgatási szerv keretein belül működött; 2014. január 1-től a falugazdászok átkerültek a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarához (7 fő); "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

23 Járási Népegészségügyi Intézet (12 fő)
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Népegészségügyi Intézet (12 fő) Első fokú közegészségügyi járványügyi felügyeletet gyakorol, első fokon látja el a jogszabályokban meghatározott hatósági, szakhatósági feladatokat, továbbá nyilvántartásokat vezet; ellenőrzéseket végez; eljár a közegészségüggyel kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések ügyében; valamint hatósági bizonyítványt állít ki ügyfél kérelmére. . "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

24 Járási Népegészségügyi Intézet
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Népegészségügyi Intézet Egészségügyi igazgatás és koordinációs szakterület: egészségügyi igazgatás, ápolási szakfelügyelet, védőnői szakfelügyelet, családvédelmi szolgálat, egészségfejlesztés, népegészségügyi szűrések. Közegészségügyi szakterület: élelmezés- és táplálkozás-egészségügy, település és környezet-egészségügy, kémiai biztonság, gyermek- és ifjúság-egészségügy. járványügyi szakterület: Járványügy, kórház-higiénia. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

25 Járási Munkaügyi Kirendeltség (17 fő)
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Munkaügyi Kirendeltség (17 fő) A Jászberényi Járási Hivatal foglalkoztatási, közfoglalkoztatási és munkaerő-piaci feladatokat ellátó ágazati szakigazgatási szerveként működik. A kirendeltségi létszámalakulásra jelentős hatással volt az, hogy „A munkaügyi központok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala munkaügyi kirendeltségének illetékességéről” szóló 44/2012. (XII. 22.) NGM rendelet alapján a Kirendeltség illetékességi területe napjától megváltozott(Jászladánnyal kibővült).E jogszabályi változás keretében immár két helyszínen tart kihelyezett ügyfélfogadást: Jászapátiban minden héten szerdán Jászapáti, Jászkisér, Jászszentandrás és Jászivány településen lakó ügyfelek részére, Jászladányban pedig minden második héten kedden helyi ügyfeleknek "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

26 Járási Munkaügyi Kirendeltség
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Munkaügyi Kirendeltség Az ügyfélszolgálati tevékenység mellett az alábbi főbb szakmai területeken látnak el feladatokat a munkatársak: Munkaerő-piaci képzések szervezése; Hazai és uniós forrásból finanszírozott foglalkoztatási támogatások, szolgáltatások nyújtásának koordinációja; Közfoglalkoztatási- és az ahhoz kapcsolódó képzési feladatok ellátása; Munkáltatói kapcsolattartás; Közérdekű munka kirendeltségi feladatainak elvégzése. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

27 Járási Földhivatal (22 fő)
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Földhivatal (22 fő) Jászberényi Járási Hivatal szervezeti egysége, ingatlanügyi feladatokat ellátó, szakigazgatási szerv; Ellátott feladatok ingatlan-nyilvántartás vezetése; földhasználati nyilvántartás vezetése; ügyfélfogadás, adatszolgáltatás ellátása; földműves nyilvántartás vezetése; haszonbérleti szerződések jóváhagyása. földmérési feladatok; földvédelmi, földminősítési feladatok. "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

28 Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Járási Földhivatal A Földhivatalok illetékességi területe január 1-jén nem egyezett meg a járások illetékességi területével, ezért 2013 év folyamán fokozatoson igazították azt hozzá a járásokhoz.  2013. decemberében a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló évi CCXXII. törvény két új feladat ellátásával bővítette a földhivatalok tevékenységi körét, a haszonbérleti szerződések jóváhagyásával és a földműves nyilvántartás vezetésével . "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

29 Pártfogó Felügyelői Szolgálat – minden héten hétfő, kedd 08.00 – 16.30
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Egyéb megyei szakigazgatási szerveknek a jászberényi járási hivatal épületében kihelyezett ügyfélszolgálatai és ügyfélfogadási idejük: Nyugdíjfolyósító Igazgatóság – minden hónap második csütörtöke – 13.00 Pártfogó Felügyelői Szolgálat – minden héten hétfő, kedd – 16.30 Igazságügyi Szolgálat – negyedévente csütörtökönként – 12.00 Országos Egészségbiztosítási Pénztár – minden héten szerda – 12.00 "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

30 Ügyfél elégedettség mérése, lakosság tájékoztatása
Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Ügyfél elégedettség mérése, lakosság tájékoztatása Helyszíne: Törzshivatal osztályain (kormányablak, okmányirodai és hatósági osztály) Ügysegédi helyeken Formája: Önkéntes alapon Kérdőívek kitöltésén keresztül Kiértékelésük folyamatos, rendszeres Lakossági tájékoztatás írásos szakmai információs összefoglaló anyagok segítségével folyamatosan történik Tapasztalatok: pozitívak "Partnere vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"

31 Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Köszönöm a figyelmet! "Partnerek vagyunk! - civil és a közigazgatási szféra együttműködésének erősítése Jász-Nagykun-Szolnok megyében"


Letölteni ppt "Civilek szerepe a közigazgatási döntéshozatalban – A roma nemzetiségi önkormányzatok tájékoztatása a járási rendszerek működéséről Bemutató a járási rendszerek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések