Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A.5- 2013 „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A.5- 2013 „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban."— Előadás másolata:

1 Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A.5- 2013 „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”

2 2 Tartalomjegyzék A fejlesztési elem célja21 Legfontosabb megállapítások, következtetések63 A fejlesztés lebonyolítása – módszertani megközelítés42

3 3 A fejlesztési elem célja Az önkormányzatok helyi szolgáltatás-szervezési reformlépéseinek megalapozása, a helyi közszolgáltatások és a belső működés minőségének javítása. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett, az Államreform Operatív Program 1.A.5-2013 projektjének megvalósítása a konvergencia régiókba tartozó Önkormányzatok fejlesztése céljából. Cél, hogy a Hivatal hatékonyabban, magasabb minőségi szinten, s eredményesebben tudjon hozzájárulni a város fejlődéséhez, a dunaújvárosi vállalkozások, lakosok mindennapi életéhez. Program: ÁROP 1.A. 5.– Szervezetfejlesztés a konvergencia régiókban levő önkormányzatok számára Program szintű cél 9. sz. fejlesztési elem: A lakosság körében átfogó felmérés és elemzés készítése a közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségről és felmerülő igényekről

4 4 Tartalomjegyzék A fejlesztési elem célja21 Legfontosabb megállapítások, következtetések63 A fejlesztés lebonyolítása – módszertani megközelítés42

5 5  Kétkörös telefonos lekérdezés: 2014. március és szeptember  2*1.200 fős reprezentatív minta  Vizsgált területek:  hivatali ügyintézés körülményei,  fejlesztésekkel kapcsolatos elégedettség,  helyi közlekedés,  egészségügyi ellátás,  közbiztonság,  köznevelés,  helyi kulturális és sport élet,  a lakosság tájékozottsága.

6 6 Tartalomjegyzék Előzmények – a Projekt rövid bemutatása21 Legfontosabb megállapítások, következtetések63 A fejlesztés célja és lebonyolítása – módszertani megközelítés42

7 7 Hivatalos ügyintézés Milyen módon intézi leggyakrabban a hivatali ügyeit?

8 8 Hivatalos ügyintézés Milyen ügyekben szokott leggyakrabban a Polgármesteri Hivatalhoz fordulni?

9 9 Hivatalos ügyintézés Kérem, egy ötös skálán értékelje, hogy mennyire elégedett a személyes ügyintézés körülményeivel!

10 10 Hivatalos ügyintézés A hivatali ügyintézés kapcsán mely három tényezőt tartja a legfontosabbnak?

11 11 A Városban megvalósult fejlesztések lakossági megítélése Ön szerint Dunaújváros az elmúlt három évben fejlődött vagy hanyatlott?

12 12 A Városban megvalósult fejlesztések lakossági megítélése Ön szerint az alább felsoroltak közül melyik az a két terület, ami a legtöbb figyelmet igényel a városban?

13 13 A Városban megvalósult fejlesztések lakossági megítélése Válaszok %-os megoszlása aszerint, hogy hallottak-e a megvalósuló beruházásokról.

14 14 Egészségügyi ellátás lakossági megítélése Mit gondol, a helyi egészségügyi ellátás mely területén lenne szükség leginkább fejlesztésre?

15 15 Összegzés, javaslatok  A fejlesztésekre vonatkozó lakossági igények legnagyobb mértékben a munkahely-teremtés és megőrzés területére mutatnak.  A közszolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztési igények többsége az egészségügy területén merül fel.  A többség nem rendelkezik pontos ismeretekkel arról, hogy az ügyintézés miképp alakult át a járási hivatalok létrehozásával.  A válaszadók 90%-a nevezte meg az egyik legfontosabb tényezőként a gyors ügyintézést és a rövid várakozási időt, és ezzel egyidejűleg e tényező kapcsán mértük a legalacsonyabb elégedettségi szintet is.

16 Köszönjük a figyelmet! Dunaújváros 2014. szeptember 15.


Letölteni ppt "Dunaújváros2014. szeptember 15. Projekt eredményeinek disszeminációja – 9. fejlesztési elem ÁROP- 1.A.5- 2013 „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések