Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szövegszerkesztés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szövegszerkesztés."— Előadás másolata:

1 Szövegszerkesztés

2 Szövegszerkesztő programok
Karakterekből álló szöveg bevitelére, tárolására, javítására alkalmas szoftver. A modern szövegszerkesztőkkel a szöveg változatos formázása is lehetséges WYSIWYG (What You See Is What You Get): Amit látsz azt kapod. Ahogy a monitoron látod, nyomtatásban is úgy fog kinézni Pl.: Microsoft Office Word, Open Office Write, Microsoft Word Pad ( Irodai szövegszerkesztők)

3 A nyomtatott oldal részei, papírméretek
szövegtükör Felső margó alsó margó Bal margó Jobb margó élőfej élőláb Kötési sáv Papír mérete: A4: 210x297 mm A következő méretet a hosszabbik oldal felezésével kapjuk → A5: 148,5x210 (írólap mérete)

4 A szöveg egységei Karakter: legkisebb egység
Szó: a szöveg két szóköz közötti része Mondat: két mondatlezáró írásjel (. ! ?) közötti rész Bekezdés: két bekezdésvég jel (¶) közötti rész → Bekezdésen belül új sor kezdéséhez nem kell, a szövegszerkesztők automatikusan nyitnak új sort, ha több karakter már nem fér el az adott sorban. Ha hamarabb véget ér a beírandó sor, mint amennyi karakter elfér a sorban, kézzel „ törjük” a sort. Ezt az és a lenyomásával tehetjük meg. Jele: Fejezet (szakasz): A fejezet lehet egyetlen bekezdés, de a teljes dokumentum is.  Dokumentum: a teljes szöveg

5 Hogyan formázzunk szöveget?
Gépeld be a teljes dokumentumot! Formázz!


Letölteni ppt "Szövegszerkesztés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések