Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szeged és az els ő világháború. A szegedi katonák több csapattestben és több fronton harcoltak. A leghíresebb a K. und K. 46. gyalogezred, amely a VII.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szeged és az els ő világháború. A szegedi katonák több csapattestben és több fronton harcoltak. A leghíresebb a K. und K. 46. gyalogezred, amely a VII."— Előadás másolata:

1 Szeged és az els ő világháború

2 A szegedi katonák több csapattestben és több fronton harcoltak. A leghíresebb a K. und K. 46. gyalogezred, amely a VII. hadtest temesvári hadosztályához tartozott; mind a 12 Isonzó-csatában részt vett. (A háború kezdetén a szegedi 23. honvéd gyaloghadosztállyal együtt Szerbia ellen vonult fel.)

3 1915. július 5-t ő l 1917. július 24-ig a három zászlóaljnyi 46. gyalogezredb ő l h ő si halált halt 16 tiszt és 1235 legénységbeli, elt ű nt 21 tiszt és 1131 legénységbeli, megsebesült 66 tiszt és 6365 legénységbeli, összesen tehát a hadilétszámnak több mint 1/3-a h ő si halott.

4 Szegedi katonák más alakulatok kötelékében is harcoltak, pl. a szegedi 5. honvéd gyalogezred a 3. honvéd huszárezred, az 1. honvéd lovas tüzérezred… A szegedi alakulatok újabb és újabb feltöltések után végigharcolták a szerb, az orosz, a román és az olasz frontot is.

5 Emlékezés és kegyelet Szeged-alsótanyai emlékm ű Sírk ő a San Martino-i temet ő b ő l

6 Emlékezés és kegyelet

7

8

9

10 Köszönjük a figyelmet! Készítette: Gubics Flórián Gyovai-Rafa Máté Kovács Árpád Felkészít ő tanár: Mónok Mária


Letölteni ppt "Szeged és az els ő világháború. A szegedi katonák több csapattestben és több fronton harcoltak. A leghíresebb a K. und K. 46. gyalogezred, amely a VII."

Hasonló előadás


Google Hirdetések