Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A számok rejtélyes világa

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A számok rejtélyes világa"— Előadás másolata:

1 A számok rejtélyes világa
SZÁMMISZTIKA A számok rejtélyes világa

2 A számmisztika feladata az emberi lélek, jellem, és sors tanulmányozása a számok szimbolizmusán keresztül.

3 A számmisztika által jobban megismerhetjük önmagunkat és életfeladatainkat,
és a még mélyben lapuló adottságaink felszínre hozásával és tudatosításával könnyedebben haladhatunk előre életünk útján.

4 A számok egyfajta szimbólumok, melyek egyezményesen elfogadott minőségekkel rendelkeznek.
A számmisztika a számokhoz a Naprendszer bolygóit rendeli hozzá, és ezek hatására világít rá az ember jellemében és életében.

5 A számmisztikai elemzés egy több lépcsős folyamat
A számmisztikai elemzés egy több lépcsős folyamat. Ezeken belül a legfontosabb információhordozók: A missziószám A név első betűinek száma A név magánhangzóinak száma A név mássalhangzóinak száma A teljes név száma A névből hiányzó betűk száma A névben többször előforduló betűk száma A születésnap száma Az okkult számok

6 A missziószám: Aki ismeri a küldetését, nem csak sodródik céltalanul az életben… Az életfeladat megtalálásában segít a missziószám, amit a születési dátum mutat meg.

7 A teljes név száma: Az önismeret fontos részét képezi. A személyiségünk egészét foglalja magában, és az életút megtételének módját. A teljesség eléréséhez oda kell figyelni az általa képviselt jellemvonásokra.

8 „Nincs fény árnyék nélkül, és nincs lelki teljesség tökéletlenség nélkül. Az élet beteljesüléséhez nem a tökéletességre van szükség, hanem a teljességre. Ehhez hozzátartozik a hiányosságok elszenvedése, melyek nélkül nincs előre, és nincs felfelé vezető út.” C. G. Jung: Alapművek 5. kötet, 169.o.

9 Legfőbb jellemvonásainkat mutatja meg, amelyek elsajátítása feltétlenül szükséges ahhoz, hogy tovább tudjunk fejlődni az életben. A születésnap száma Ezen alapvonások felszínre hozása nélkül csak további nehézségeket generálunk magunknak az életben, és közben nem értjük, miért történik mindig ugyanaz…

10 A missziószám jelképezi a célt, ami felé haladnunk kell az életben, a születési dátum a kiindulópontot, a rajt vonalat, és a kettő közötti utat testesíti meg az össznévszám, amin végig kell haladnunk életünk során.

11 A magánhangzók száma Nevünk magánhangzóinak számértéke fejezi ki a rejtett, belső tulajdonságainkat, valódi énünket, amelyet nem szívesen tárunk fel mindenki előtt.

12 A mással- hangzók száma
Nevünk mássalhangzóinak száma azokat a jellemvonásokat tükrözi, amilyennek mutatjuk magunkat a külvilágnak, és amilyennek szeretnénk, hogy lássanak minket. Jung szavaival élve ez a Persona.

13 A magánhangzók és a mássalhangzók viszonya azt mutatja meg, mennyire vagyunk kiegyensúlyozottak, mennyire harmonikus a személyiségünk. Képesek vagyunk-e egészében felvállalni Önmagunkat, vagy ellenkező esetben milyen tényezők okozzák a belső feszültségeket, és a diszharmóniát.

14 Hiányzó számok Minden szám egy adott területet képvisel a jellemünkben, tehát ha egy szám teljesen hiányzik belőlünk, akkor az hiányosságainkat mutatja, és hibáink forrásául szolgál, ezért mindenképpen figyelmet érdemelnek, mert tanulnivalóinkra mutatnak rá.

15 Visszatérő számok A gyakran előforduló számaink a hangsúlyos vonásokat jelölik, amelyeket hajlamosak vagyunk túlzásokba vinni, tehát ezeket vissza kell fognunk ahhoz, hogy helyreállíthassuk az egyensúlyunkat.

16 Első betű száma Nevünk első betűjének száma szintén nyomatékosít, főleg, ha összecseng a visszatérő számunkkal. Tehát érdemes arra is vetni egy pillantást, nehogy átessünk a ló túloldalára…

17 Okkult számok Az okkult számoknak főleg a születésnap és a missziószám esetében van fontos szerepük. Titkos hajlamokat, tudat alatt megbújó motivációkat jelölnek, amelyek segítenek jobban megérteni viselkedésünk mozgatórugóit.

18 A személyiség megismerésén kívül azonban a számmisztika még további lehetőségeket is magában rejt…

19 A különböző életszakaszok számát ismerve az adott szám energiáit felhasználva célirányosabbak lehetünk mindennapi életünkben, és az adott szám rezgésének megfelelő tevékenységekre tudunk koncentrálni, ami elősegíti sikereinket és boldogulásunkat.

20 A személyes évünk és a személyes hónapunk számának ismeretében tisztábban látjuk, mit tartogat számunkra az előttünk álló időszak, milyen tevékenységeknek kedvez, és milyen terveinkkel érdemes esetleg várnunk egy kedvezőbb periódusra.

21 A személyes nap számának pedig akkor van igazán nagy szerepe, ha valamilyen jelentőségteljes eseményt szeretnénk összehangolni az adott nap rezgésével, ezzel is elősegítve a tevékenység sikerét.

22 Tehát a számmisztika megmutatja feladatainkat, hiányosságainkat és erősségeinket, hogy honnan indulunk, és hová tartunk.

23 Azt a pontot pedig, ahol jelenleg tartunk, a kézírásunk mutatja meg.
Kézírásunkból kiolvasható, mit tettünk már le az asztalra eddig a feladatainkból, és milyen jellemvonásokat tartogatunk még a tarsolyunkban, melyeket az út hátralévő részén fejlesztenünk kell. Ennek megállapítására szolgál a grafológia.

24 További információ és megrendelés:
Szeretettel várok minden érdeklődőt: Kiss Beáta További információ és megrendelés: 06-20/


Letölteni ppt "A számok rejtélyes világa"

Hasonló előadás


Google Hirdetések