Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Este negyedhét van, autózol hazafelé egy szokásosan nehéz munkanap után. Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Este negyedhét van, autózol hazafelé egy szokásosan nehéz munkanap után. Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……"— Előadás másolata:

1

2 Este negyedhét van, autózol hazafelé egy szokásosan nehéz munkanap után. Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……

3 VALÓBAN IDEGES ÉS ZAKLATOTT VAGY…. erős mellkasi fájdalmatérzel Hirtelen erős mellkasi fájdalmat érzel, mely a karodba és az állcsontba sugárzik. Csak 5 mérföldre van a lakásodhoz legközelebb eső kórház… De nem tudod, képes leszel-e elérni odáig.

4 MIT TEGYÉL ??? MÁR VETTÉL RÉSZT ÚJRAÉLESZTŐ TRÉNINGEN, DE A FICKÓ, AKI A TANFOLYAMOT TARTOTTA, NEM MONDTA EL, HOGYAN KELL EZT SAJÁT MAGADON CSINÁLNI !!!

5 HOGYAN LEHET TÚLÉLNI EGY SZÍVROHAMOT, HA EGYEDÜL VAGY? NAGYON SOK EMBER VAN EGYEDÜL, AMIKOR SZÍVROHAM ÉRI. AMIKOR AZ EMBER RENDETLEN SZÍVVERÉST ÉS ELGYENGÜLÉST ÉREZ, 10 MÁSODPERCE VAN ADDIG, AMÍG ELVESZTI AZ ESZMÉLETÉT. MI A TEENDŐ ??

6 A VÁLASZ: NE ESS PÁNIKBA! KEZDJ EL NAGYON ERŐSEN ÉS ISMÉTELTEN KÖHÖGNI! MINDEN EGYES KÖHÖGÉS ELŐTT LÉLEGEZZ MÉLYET. A KÖHÖGÉS MÉLY ÉS HOSSZÚ LEGYEN, MINTHA KÖPETET AKARNÁL FELKÖHÖGNI. A LÉGZÉST ÉS A KÖHÖGÉST ISMÉTELD 2 MÁSODPERCENKÉNT, MEGÁLLÁS NÉLKÜL, AMÍG A SEGÍTSÉG MEGÉRKEZIK, VAGY A SZÍVED ÚJRA NORMÁLISAN NEM KEZD DOBOGNI.

7 A MÉLY LÉGVÉTELEK OXIGÉNT JUTTATNAK A TÜDŐBE. A KÖHÖGÉSSEL JÁRÓ MOZGÁS ÖSSZENYOMJA A SZÍVET ÉS ÍGY FENNTARTJA A KERINGÉST. A SZÍV ÖSSZENYOMÁSA SEGÍTI A NORMÁLIS RITMUS VISSZATÉRÉSÉT IS. ÍGY A SZÍVROHAM „ÁLDOZATAI” EL TUDNAK JUTNI A KÓRHÁZIG. készült a JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER 240. száma alapján

8 MONDD EL EZT ANNYI EMBERNEK, AHÁNYNAK CSAK TUDOD! MEGMENTHETI AZ ÉLETÜKET !!! NE GONDOLD, HOGY NEM ÉRHET SZÍVROHAM, HA 25-30 ÉVES VAGY. NAPJAINKBAN AZ ÉLETMÓD VÁLTOZÁSOK MIATT SZÍVROHAM MINDEN ÉLETKORBAN ELŐFORDULHAT. GONDOLJ A BARÁTAIDRA ÉS KÜLDD EL ANNYI BARÁTODNAK, AMENNYINEK CSAK LEHET


Letölteni ppt "Este negyedhét van, autózol hazafelé egy szokásosan nehéz munkanap után. Fáradt és frusztrált vagy és természetesen egyedül vagy……"

Hasonló előadás


Google Hirdetések