Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített."— Előadás másolata:

1 A megtérés fogalma

2 Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban."

3 A MEGTÉRÉS Megtérés: 1. Megváltoztatja a szándékát, meggondolja magát. (Csia: más felismerésre tér) 2. Megbán Mit jelent megváltoztatni a szándékunkat? Mit jelent más felismerésre térni. Mit jelent megtérni? Sok embert mi vonz a keresztény élethez?

4 A kereszténység vonzó, mert ebben a közegben megértenek, meghallgatnak, szeretnek. Nem gúnyolnak, nem csúfolnak, nem bántanak. A békesség és szeretet uralkodik náluk.

5 Hogyan akarjuk Jézust követni? A megtérés megbánást jelent. Szándékváltoztatást, életfelfogás megváltozatását. Gondolkodásmód megváltoztatását. Még is sokan úgy akarják követni Krisztust, hogy továbbra is a világhoz igazodnak. Önmagunkat megtagadva követjük Őt, vagy ostorral a kezünkben, Jézust csapkodva, bűnökkel terhelten?

6 Honnan lehet felismerni a langyos keresztényeket? Azt tanítják, nem lehet tisztán élni, Isten üdvösséget ad a bűneinkkel együtt. úgysem tudok megváltozni, Isten elfogad ilyennek, hát fogadj el te is barátom. Kompromisszumokat köt a bűnnel. sok mindenre azt mondja, ez még belefér. Nem számít, ha parázna vagyok, Isten szeret, elfogad. Nem számít, ha haragszom emberekre, és nem bocsátok meg másoknak, mert ugye nem lehet mindent megbocsátani… Azt vallja, Jézus megváltott, üdvösségem van, amit nem lehet elveszíteni. Nem tart bűnbánatot és nem ismeri a keskeny utat.

7 Isten szeretete feltétel nélküli, de az üdvösség nem! Jézus azt mondja, az szeret engem, aki az én beszédeimet, parancsolataimat megtartja. Aki NEM TGADJA MEG ÖNMAGÁT, nem veszi fel az ő keresztjét és nem követ engem, az nem méltó énhozzám. Az üdvösség feltételekhez van kötve! Vállalod? Ha igen, akkor változtasd meg a gondolkodásod. Térj új felismerésre. Változtasd meg a szándékodat.

8 Ne idomuljatok ehhez a korhoz, hanem megújult értelemmel alakuljatok át, hogy azt próbálgassátok, hogy mi az Isten jó, kedves és tökéletes akarata. Róm 12:2 (Csia ford.) Ne szabjátok magatokat-e világhoz. : Aión - Hosszú idő, örökkévalóság, világkorszak. Az Eklézsia történetében, ez minden korszakra vonatkozik. Hogy ne szabjuk magunkat az adott korhoz, a jelenlegi világhoz.

9 Honnan vedd a bátorságot? Ha döntöttünk Jézus mellett, vegyük is komolyan, mert nagyon nagy árat fizetett értünk. Tagadjuk meg önmagunkat, kívánságainkat, bűneinket és ne éljünk ezekkel együtt, mert kiválasztottak vagyunk. Ha pedig megbotlunk tartsunk bűnbánatot és Ő hű és igaz, hogy megbocsátja vétkeinket, mert Jézus kifizette az árat. Honnan vedd a bátorságot film:


Letölteni ppt "A megtérés fogalma. Mk 1:14-15 Miután Jánost fogságba vetették, elment Jézus Galileába, és így hirdette az Isten evangéliumát: "Betelt az idő, és elközelített."

Hasonló előadás


Google Hirdetések