Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kezelési útmutató.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kezelési útmutató."— Előadás másolata:

1 Kezelési útmutató

2 Főképernyő áttekintés FxPro xTrader telepítése és számlanyitás
Tartalom Főképernyő áttekintés FxPro xTrader telepítése és számlanyitás Gyakorlószámla megnyitása Főmenü Eszköztár Piacfigyelő ablak Trade Watch Chartok használata Kereskedés Függelék I Kapcsolat

3 Főképernyő

4 FxPro xTrader telepítése és számlanyitás
Az FxPro xTrader installálásához, kövesse az alábbi lépéseket: Töltse le a platform telepítőt, majd az installáció kezdéséhez válassza a "Futtat" opciót. Kövesse a telepítő utasításait Amennyiben számítógépe nem rendelkezik a .Net4 legfrissebb verziójával, a telepítés végén a megjelenik a .Net4 update/install. Amint a .Net4-et frissítette, a program újraindítást kér a telepítés befejezéséhez. Az újraindítást követően , az FxPro xTrader egy automatikus frissítést hajt végre.

5 Gyakorlószámla megnyitása
Az FxPro xTrader menüfülre kattintva nyithat egy gyakorlószámlát, az "Open Practice Account" opciót választva. Nyithat gyakorlószámlát a oldalon keresztül is. Name - a felhasználó teljes neve  - ahova a belépési adatait küldjük majd Country - tartózkodási ország Deposit - a befizetés összege (ez egy "virtuális" befizetés – pénznem nem szükséges), ami a gyakorlószámlán kerül felhasználásra Currency - az pénznem, amelyet használni fog Leverage - az a tőkeáttét, amelyet választ Amint az "I Agree" gombra kattint, kapni fog egy t a belépési adataival.

6 Gyakorlószámla megnyitása
Amint az "I Agree – Create Account" gombra kattintott, az FxPro xTrader a "Sign in to FxPro xTrader" fülre irányítja majd, ahol a belépési adatokat kell bevinnie, amelyeket címére megküldtünk. Miután a belépési információit megadta kattintson a "Sign in" gombra, ahhoz, hogy újonnan készített gyakorlószámlájába beléphessen. Figyelem: A "Gyakorlószámla" adatait – számlaszámát és jelszavát – arra az címre kapja meg, amelyet a számlaregisztráció során megadott. Kiválaszthatja a "Remember password" opciót is, így az xTrader emlékezni fog az XBAN-jára és jelszavára minden bejelentkezésnél. Ne használja ezt a lehetőséget, ha megosztott vagy nyilvános számítógépen dolgozik. Végül válassza a zöld színű "Sign In" gombot a kereskedés megkezdéséhez. Figyelem: FxPro xTrader Live Updates Minden alkalommal, amikor az FxPro xTradert megnyitja, a program automatikusan ellenőrzi, majd feltelepíti az elérhető frissítéseket. A frissítési folyamat egy pár másodpercet vesz igénybe és amint a frissítés befejeződött, a platform elindul. Beállításai és a legutóbb használt számla változatlan marad. Az FxPro xTrader frissítés (Live Update) mindig aktív és nem kapcsolható ki. Amennyiben nincs kapcsolat a szerverhez, az FxPro xTrader frissítési folyamat nem indul el. Ha hiba történik az FxPro xTrader frissítése során, kérjük, lépjen kapcsolatba az ügyfélszolgálattal.

7 Exit FxPro xTrader → Bezárja az FxPro xTradert.
Főmenü New order → A "New Order"-re kattintva megjelenik a "Create Order" ablak, amellyel új piaci-, limit- illetve stop megbízásokat nyithat. New chart → Ez a parancs egy új chart ablakot nyit meg, miután a legördülő menüből kiválasztotta a kívánt devizapárt. Másik lehetőség: a keresési mezőben is megadhat egy szimbólum nevet. Login → Megnyit egy belépési ablakot, ahol élő- vagy gyakorló számlájába beléphet. Open Practice Account →Nyithat új gyakorló számlákat is, hogy valódi kereskedési feltételek mellett szimulálhassa kereskedését. Nincsen szükség tőkére. Exit FxPro xTrader → Bezárja az FxPro xTradert.

8 Eszköztárak Az alap utasítások másolatait megtalálja gomb formájában is az eszköztárakban. Alap beállításban az eszköztárak a főmenüben találhatók. Legördülő számlamenü A legördülő számlamenü használatával a elérhető számlái közt választhat. Ha az "Accounts" ablakon keresztül lép be megtalálhat egy "Remember Password" opciót. Ha ez be van kapcsolva, egyszerűen válthat számlái közt, és automatikusan be tud jelentkezni. Amennyiben nincs bekapcsolva, egy belépő ablak fog megjelenni, ahol meg kell adnia a kiválasztott számlához megfelelő jelszavat. Amennyiben hiba lép fel internetkapcsolatával vagy jelszava módosult, az "Accounts" ismét megjelenik egy hibaüzenettel. Számláim A számla ablak a belépés és gyakorló számla opciókat tartalmazza.

9 Eszköztárak Chartmenü beállítások A chart ablak a következőket tartalmazza: "Preferences Menu", "QuickTrade" gombok, "Price Axis" és "Time Axis". A "Price Axis" listázza a devizapár aktuális árfolyamait, amelyekkel éppen kereskednek. A "Time Axis" az árfolyamváltozásokat listázza a megadott időegységnek megfelelően. Zoom In – Zoom Out Ez az eszköz a chartablak nagyítására, illetve kicsinyítésére használatos. Hat szintje van a zoom funkciónak. A "beállítások menü" a következőket tartalmazza: Time-Frame Tizennégy különböző időegység közt választhat egy perctől (m1) egészen egy hónapig (M1)

10 Eszköztárak Chart típus Ezzel a gombbal kiválaszthatja a chartábrázolási módot. Vonalas, gyertyás illetve oszlopos chartok közt választhat. QuickTrade gombok és a volumen választó Egyenesen a chartról is indíthat megbízást . Ezt úgy teheti meg, hogy a "volumen választóhoz"beállít egy mennyiséget, majd a chart "QuickTrade" gombjára kattintva elindít egy piaci megbízást. Chart megjelenítési beállítások Ezzel a gombbal kiválaszthatja azokat az elemeket, amelyeket meg akar jeleníteni. A következőket mutathatja/ rejtheti el: "Positions", "Orders", "Volume", "Grid" és/vagy "Bid/Ask Price Line". Indicatorok beillesztése Ezzel a gombbal adhat a charthoz különböző indikátorokat. Válasszon egy sor indikátor közül mint a "Trend", "Oscillators", "Volatility", "Volume" stb.

11 Eszköztárak Görgetősáv Használja a chart alján lévő görgetősávot, a chart böngészéséhez. Távolság beállítás gomb Ez egy eltolható vezérlő, amellyel a "Price Axis" és a chart vége közti távolságot állíthatja be. Gyors link menüsor A "Gyors link" menüsorban – amely a platform jobb felső sarkában található – a következő beállításokat érheti el: "új megbízás", "QuickTrade mód választás", "hangeffektusok be/ki" és "teljes képernyő". Hangeffektusok Be/Ki Ezzel a beállítással ki- illetve bekapcsolhatja a hangeffektusokat. Teljes képernyő Válthat teljes képernyős és normál képernyős módok között.

12 Eszköztárak Single-Click mód A "QuickTrade" "Single-Click" módja lehetővé teszi, hogy továbbítson egy piaci megbízást brókeréhez egyetlen kattintással a piacfigyelő felületen, vagy egyenesen a charton található BUY (bid) vagy a SELL (ask) gombok egyikére. Pozícióját is bezárhatja egy kattintással a "Trade Watch" felületen. Double-Click mód A "QuickTrade" "Double-Click" módja lehetővé teszi, hogy továbbítson egy piaci megbízást brókeréhez duplakattintással a piacfigyelő felületen, vagy egyenesen a charton található BUY (bid) vagy a SELL (ask) gombok egyikére. Pozícióját is bezárhatja duplakattintással a "Trade Watch" felületen. Disabled mód Amennyiben kikapcsolja a "QuickTrade" módot, az "Order screen" "Create Order" ablak jelenik meg egyszeri kattintással a "QuickTrade" gombra. Ha a bezárás gombra kattint, amely a "Trade Watch" felületen található, a "Modify„ ablak jelenik meg.

13 Line Studies Eszköztárak
A további eszköztárakkal ellentétben, a "Lines Studies" eszköztárat szabadon áthelyezheti a charton belül bárhova. Tizenkét opciót tartalmaz: "Multiple Chart Mode", "Single Chart Mode", "Mouse Cursor", "Crosshair", "Crosshair – Price Snapshot", "Vertical Line", "Horizontal Line", "Trend Line", "Equidistant Price Channel", "Fibonacci Retracement – Expansion", és a "Colour Picker" az indikátorok és objektumok beállításához. Multiple Chart Mód Több chartot mozaikszerűen rendez el. Single Chart Mód "Single Chart" módra vált vissza a további megnyitott szimbólumokat lapfülként elrendezve. Egérkurzor A egérkurzor opcióval szabadon mozgathatja magát a chartot és bármely charton belüli eszközt is.

14 Line Studies Eszköztárak Crosshair Price Snapshot
Amennyiben a charton bárhova kattintva kiválasztja ezt az opciót, megjelenik egy ár-pillanatfelvétel, amely a devizapár idejét/dátumát, továbbá nyitási-, max-, min-, zárási árat és a volumen adatait tartalmazza. Függőleges vonal A függőleges vonal időperiódusok meghatározására használható. A függőleges vonal elhelyezéséhez ki kell választania egy pontot. A vonal beállítását követően, módosíthatja a helyzetét egyszerűen rákattintva és más helyre elhúzva. Vízszintes vonal A vízszintes vonal támasz és ellenállás elhelyezésére alkalmas. A vízszintes vonal elhelyezéséhez ki kell választania egy pontot. A vonal beállítását követően, egyszerűen módosíthatja a helyzetét rákattintva és más helyre elhúzva.

15 Line Studies Eszköztárak Trend vonal
A trend vonal abban segíti, hogy a piacot felfedezze. Elhelyezéséhez kettő pontot kell kiválasztania a charton. Kattintson a bal egérgombra, tartsa nyomva és húzza a kívánt helyre. Amint elengedte a bal egérgombot a vonal beállításra kerül. Ezt követően módosíthatja a pozícióját rákattintva és elhúzva a kívánt helyre. A vonal bármely végére kattintva módosíthatja a charton belüli helyzetét. Channel A “Channel" vonalai párhuzamosak. Elhelyezéséhez kettő pontot kell kiválasztania a charton. Kattintson a bal egérgombra, tartsa nyomva és húzza a kívánt helyre. Amint elengedte a bal egérgombot a két párhuzamos vonal beállításra kerül. Ezt követően módosíthatja a pozícióját rákattintva az alsó vonalra és elhúzva a kívánt helyre. Mindkét vonal egyszerre mozog majd. A felső vonal bármely végére kattintva, a pont charton belüli pozícióját állíthatja. Mindkét vonal egyszerre mozog ismét. A két vonal távolságának beállítására, kattintson a felső vonal középére (kiemelt) és húzza, amíg a kívánt távolságot eléri.

16 Line Studies Eszköztárak Fibonacci Retracement Levels
A "Fibonacci Retracement Levels" elhelyezéséhez ki kell választania egy fix pontot. Kattintson a bal egérgombra, tartsa nyomva és húzza a kívánt helyre. Vízszintes húzással a szélességét, merőleges húzással a magasságát állíthatja. Amint beállította a "Fibonacci Retracement Levels"-t szabadon áthelyezheti bármely vonalra kattintva. A szélesség, illetve magasság módosításához, kattintson a kiemelt pontokra. Színválasztó indikátorok és eszközökhöz Változtassa meg a beállított eszközök alapértelmezett színét a színpalettával.

17 Status Bar Piacfigyelő ablak
A "Status Bar" az FxPro xTrader platform alján van elhelyezve a következőket jelölve: "Trading Sessions", "Server Time" és "In/Out" forgalom kB-ban. Trading Sessions → az éppen nyitva tartó kereskedési piacokat jelöli (pl.: London, Frankfurt, Singapore stb.). Server Time → az aktuális szerver időt mutatja (a szerver idő GMT+2) In/Out Traffic → a beérkező és kimenő forgalmat mutatja kB-ban. A "Symbols" Tabulátor A szimbólum kinyitása Bármely "Symbol" kinyitásához (Devizapár), egyszerűen válasszon egyet a listázott "Symbol" tabulátorok közül, így több információ kerül megjelenítésre, ahogy alább is látható. Piacfigyelő ablak

18 Status Bar Piacfigyelő ablak Szimbólumok hozzáadása a kedvencekhez
Amint kinyitott egy devizapárt, hozzáadhatja azt a "kedvencek" listájához, egyszerűen a csillag ikonra kattintva. Szimbólum információk Ha erre a gombra kattint megjelenik egy ablak a kiválasztott devizapár információit mutatva, ahogy az alábbi ábrán is látható:

19 Status Bar Piacfigyelő ablak Új Chart
Ha az "új chart" gombra kattint, a kiválasztott devizapár chartja kerül megnyitásra. Új Megbízás Ha az "új megbízás" gombra kattint, egy „Create Order" ablak fog megjelenni, a már kiválasztott devizapárral, amelyben új megbízást adhat. Napi csúcs és Napi mély Ez a két mező mutatja a kiválasztott devizapár legalacsonyabb és legmagasabb árát az elmúlt 24 órában. Volume Selector A különböző értékek széles listája kerül megjelenítésre a legördíthető sávban. Manuális értékbevitelt is választhat.

20 Status Bar Piacfigyelő ablak Limit megbízás
"Buy/Sell Limit megbízásnál" a megfelelő volument a "volumen választóból" választhatja és az árat a "Buy/Sell limit megbízás" listájából. Amíg nem kerül végrehajtásra, addig a "Limit megbízás"az "Orders" részben látható a "Trade Watch" tabulátorban. Spread Adott időben az adott devizapár spreadjét mutatja

21 Trade Watch TRADE WATCH
A "Trade Watch" egy többfunkciójú ablak, amely a különféle Trade Watch mezők elérését kínálja. Ez az ablak az olyan kereskedési tevékenységek feletti kontrollt tesz lehetővé, mint "Positions", "Orders" és "Deals". Positions A "Positions" tabulátor tartalmazza az aktív kereskedési pozíciók információit. A nyitott pozícióit bármely oszlopérték alapján rendszerezhetőek. Az ablak alján a nyitott pozíciók pénzügyi és beállítási eredményei kerülnek megjelenítésre, amelyek a következőket tartalmazzák: "Balance", "Equity", "Margin", "Free Margin", "Margin Level" és "Total Profit". Valamennyi kereskedési művelet megtalálható egy táblázatban az alábbi mezőkkel: Time: A megbízás megadásának ideje. Az idő NN/HH/ÉÉÉÉ ÓÓ:PP (Nap/Hónap/Év Óra: Perc) formában látható. Symbol: Ez a mező a kereskedett devizapár nevét mutatja. Volume: A kereskedett pénz összege . Type: A kereskedés típusa. Két típusa van a kereskedési műveleteknek, amelyek feltűnhetnek: "Buy" vagy "Sell". Entry: Ez az az ár, amelynél a megbízás megadásra került. T/P: Az elhelyezett "Take Profit" megbízási szint. Ha nem került megbízás elhelyezésre, akkor kötőjel ( - ) látható ebben a mezőben. S/L: Az elhelyezett "Stop Loss" megbízási szint. Ha nem került megbízás elhelyezésre, akkor kötőjel ( - ) látható ebben a mezőben. Swap: A swap díj ebben a cellában kerül megjelenítésre. Commission: a brókercég által felszámolt kereskedési megbízások költségei jelennek meg ebben a cellában. Pips: A profit vagy veszteség pipekben mutatva. Base Currency Profit: A pozíció profitját, vagy veszteségét mutatja. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a tranzakció nyereséges volt, míg a negatív, hogy veszteséges. Close: A pozíció lezárása. Ez egy gyors gomb, amely a pozíció módosítás ablakot nyitja meg

22 Trade Watch Orders Az „Orders" tabulátor tartalmazza a függőben lévő megbízások információit. A pozíciókat bármely oszlopérték alapján rendszerezheti. Az ablak alján a függőben lévő megbízások pénzügyi és beállítási eredményei kerülnek megjelenítésre, amelyek a következőket tartalmazzák: "Balance", "Equity", "Margin", "Free Margin", "Margin Level" és "Total Profit". Valamennyi függő megbízás megtalálható egy táblázatban az alábbi mezőkkel: Time: A megbízás megadásának ideje. Az idő NN/HH/ÉÉÉÉ ÓÓ:PP (Nap/Hónap/Év Óra: Perc) formában látható. Symbol: Ez a mező a kereskedett devizapár nevét mutatja. Volume: A kereskedett pénz összege . Type: A kereskedés típusa. Két típusa van a kereskedési műveleteknek, amelyek feltűnhetnek: "Buy" vagy "Sell". Entry: Ez az az ár, amelynél a megbízás megadásra került. T/P: Az elhelyezett "Take Profit" megbízási szint. Ha nem került megbízás elhelyezésre, akkor kötőjel ( - ) látható ebben a mezőben. S/L: Az elhelyezett "Stop Loss" megbízási szint. Ha nem került megbízás elhelyezésre, akkor kötőjel ( - ) látható ebben a mezőben. Swap: A swap díj ebben a cellában kerül megjelenítésre. Commission: a brókercég által felszámolt kereskedési megbízások költségei jelennek meg ebben a cellában. Expiry: Ha beállít egy lejárati időt Price: A jelenlegi ár. Ez egy gyors gomb, amely a pozíció módosítás ablakot nyitja meg

23 Trade Watch Deals A „deals” tabulátor tartalmazza az összes zárt pozíció és megbízás információját. Az ablak alján az alábbi pénzügyi és beállítási eredményeket látja: "Realized P&L", "Deposit" and "Withdrawal". All trades are displayed in a table with the following fields: Time: A megbízás megadásának ideje. Az idő NN/HH/ÉÉÉÉ ÓÓ:PP (Nap/Hónap/Év Óra: Perc) formában látható. Symbol: Ez a mező a kereskedett devizapár nevét mutatja. Volume: A kereskedett pénz összege . Type: A kereskedés típusa. Két típusa van a kereskedési műveleteknek, amelyek feltűnhetnek: "Buy" vagy "Sell". Entry: Ez az az ár, amelynél a megbízás megadásra került. T/P: Az elhelyezett "Take Profit" megbízási szint. Ha nem került megbízás elhelyezésre, akkor kötőjel ( - ) látható ebben a mezőben. S/L: Az elhelyezett "Stop Loss" megbízási szint. Ha nem került megbízás elhelyezésre, akkor kötőjel ( - ) látható ebben a mezőben. Commission: a brókercég által felszámolt kereskedési megbízások költségei jelennek meg ebben a cellában. Swap: A swap díj ebben a cellában kerül megjelenítésre. Close Price: Az ár, amelyen a pozíció lezárásra került Close Time: Az idő NN/HH/ÉÉÉÉ ÓÓ:PP (Nap/Hónap/Év Óra: Perc) formában látható. Base Currency Profit: A pozíció profitját, vagy veszteségét mutatja. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a tranzakció nyereséges volt, míg a negatív, hogy veszteséges. Realized P&L: A pozitív érték azt jelenti, hogy a tranzakciója nyereséges volt, a negatív pedig azt, hogy veszteséges

24 Chartok használata Piacfigyelő ablak Váltás a Chart Módok között
Ahhoz, hogy váltani tudjon a "Single Chart" és a"Multiple Chart" módok között, használja a chart jobb felső oldalában lévő gombot, vagy a "Multiple Chart Mode" és "Single Chart Mode" a "Line Studies" eszköztárban. Egy chart kiemeléséhez, klikkeljen a három gomb közül az elsőre a chart jobboldali sarkában. Használhatja az F2 gombot is. Multiple Charts Annyi chartot tud megnyitni, nézni és dolgozni velük, amennyivel csak szeretne. Használhatja az F2 gombot is. Detached Charts Minden megnyitott chartot ki lehet emelni egy különálló mezőbe. Minden működés megmarad úgy, ahogy a kiemelés előtt. A "Detached Charts" visszakapcsolhatóak a platformhoz ugyanannak a gombnak a lenyomásával.

25 Hogyan dolgozzunk a chartokkal
Piacfigyelő ablak Hogyan dolgozzunk a chartokkal Single Chart  Alapértelmezettként minden nyitott chart "Single Chart" módban jelenik meg, a többi megnyitott chart tabulátorral. Használhatja az F2 a "Multiple Charts" és a "Single Chart" módok közötti váltásra. Chart Megnyitás Új "New Chart" nyitásához az FxPro xTrader-ben lehetőségek sora áll rendelkezésére: A főmenüből válassza az "FxPro xTrader - New Chart" majd válassza ki a megfelelő chartot a legördíthető listából, vagy lépjen a "Symbol" névre manuálisan a kereső mezőben.

26 Chartok használata Piacfigyelő ablak
Válassza ki a megfelelő devizapárt, a piacfigyelő a szimbólumok vagy a kedvencek közül és kattintson az "New Chart" gombra. Kattintson a "+" gombra, amely a fejléc chart tabulátornál található. Amikor egy chart nyitva van, három különböző megjelenítés közt választhat - "Single Chart", "Multiple Charts" vagy a "Detached Chart" mód közül.

27 Chartvezérlő Piacfigyelő ablak Chart típusok
Három különböző típusú chart van: oszlop chart, gyertyák és vonalas chart. A "Chart Type" gombbal kiválaszthatja a megfelelő chart típusokat, majd megváltoztathatja azokat. Oszlop chart A chart az OCHL sorrendben jelenik meg.  Gyertyák A chart gyertya sorrendben jelenik meg. Vonalas chart A chart a záróárhoz igazodva egy vonalban jelenik meg. Teljes képernyő Kapcsoljon teljes képernyős módba, a teljesképernyő gombra kattintva. Indikátorok Az indikátormenüt a chartmenüben lévő indicatorok gomb kattintásával érheti el. 

28 Chartvezérlő Piacfigyelő ablak Eszközök
A piaci elemzéshez grafikus elemeket rajzolhat a chartra. Az elemek rajzolásához válassza ki és kattintson a "Line Studies" eszköztárra. Time Period Tizennégy különböző időegység közt választhat egy perctől (m1) egészen egy hónapig (M1) Zooming A zoom funkciónak hat szintje van. Válassza ki a nagyítási szintet a nagyító ikonra kattintva a "Charts" eszköztárban. Görgetés Jobbról balra és fordítva tud a charton görgetni.

29 Chartvezérlő Piacfigyelő ablak Az egér használata
Chartvezérlés az egér használatával: Kattintson a bal egér balgombjával bárhova a charton, tartsa lenyomva és mozgassa balra, vagy jobbra. Ugyanez a művelet elérhető a görgetősávban is; Klikkeljen a jobb egérgombbal a Price Axis megfelelő területére és, ha engedélyezett, akkor annál az árszintnél tud majd "Market Order", "Limit Order" or "Stop Order" megbízást adni. Kattintson a bal egérgombbal a beállított "Line Studies" eszközökre, hogy beállítsa azokat és a charton belül mozgathassa. Amennyiben a "Multiple Chart" mód be van kapcsolva az egér görgőjével is mozgathatja a chartot.   

30 Kereskedés KERESKEDÉS Megbízástípusok
Az FxPro xTrader az alábbi megbízásokat támogatja: Piaci megbízás, Limit megbízás, Stop megbízások, Stop Loss és Take Profit. Piaci megbízás A piaci megbízás egy vételi vagy eladási pozíció megnyitása vagy zárása, az éppen aktuális piaci áraknak megfelelően. A megbízás a végrehajtásig érvényben marad. Az FxPro xTrader automatikusan begyűjti az összes rendelkezésre álló likviditást, a lehető legjobb áron és a VWAP-nak (forgalommal súlyozott átlagár) megfelelően hajtja végre a megbízást. Limit megbízás A limit megbízás során a kereskedő egy meghatározott áron ad megbízást egy eszköz vételére vagy eladására. A vételi limit megbízást csak a limitáron, vagy az alatt-, az eladási limit megbízást pedig a limitáron, vagy felette lehet végrehajtani. A végrehajtást követően egy 5 másodperces időlimit áll rendelkezésre, melynek során az ECN a megbízást az Ön által meghatározott áron, vagy annál kedvezőbben próbálja végrehajtani. Minden végrehajtásra nem került mennyiség, amely ezután még megmarad, egy új függőben levő limit megbízásként fog megjelenni az eredetileg megjelölt áron.

31 Kereskedés Stop megbízás
A stop megbízás egy olyan vételi vagy eladási megbízás, mely akkor kerül végrehajtásra, amikor az ár egy meghatározott szintet ér el. A vételi stop megbízás (buy stop order) mindig az aktuális piaci ár felett kerül meghatározásra. Az eladási stop megbízás (sell stop order) mindig az aktuális piaci ár alatt kerül meghatározásra. A végrehajtást követően egy 3 másodperces időlimit áll rendelkezésre, melynek során az ECN a megbízást az Ön által meghatározott áron próbálja végrehajtani. Az ezen felül megmaradó mennyiség piaci áron kerül végrehajtásra. Stop Loss/Take Profit Ezeket egy meglévő nyitott megbízáshoz rendeljük, hogy a pozíciót egy meghatározott piaci áron zárjuk. A stop loss a veszteségek minimalizálására, míg a take profit a nyereség fölözésére szolgál. Nettózás esetén, egy új megbízás kerül létrehozásra, és a korábbi megbízáshoz rendelt take profit és stop loss érvényét veszíti. Figyelem: A piaci megbízások extrém filleknek vannak kitéve, különösen szűk piaci feltételekkor. Egyszerre csak egy megbízást lehet végrehajtani. Több pozíció nyitása vagy zárása nem lehetséges.

32 Kereskedés Pozíció nyitás: Három megbízástípus érhető el;
"Piaci megbízások" "Limit megbízások" "Stop megbízások" Egy azonnali piaci megbízás (Instant market order) megnyitásához kövesse az alábbi lépéseket; A "Symbols" ablakban válassza ki a kereskedni kívánt párt, ezzel lenyílik a "Pairs Window" (ld. itt jobb oldalt) Válassza ki a kereskedni kívánt mennyiséget úgy, hogy ráklikkel a 100k-ra (mint ahogyan azt jobb oldalt látja) . Ezzel megjelenik egy drop down ablak, mely a "k" mennyiségeket mutatja. Nyithat egy BUY vagy SELL pozíciót a gyors gombok segítségével (a Sell szürke / a Buy narancs színű a képen) Ezzel a megbízást elhelyezte, amelyet a Trade Watch ablakban lát. Másik lehetőség A "Create New Order" button egy részletesebb kereskedési ablakot nyit meg. Itt beállíthatja a három elérhető kereskedési típus valamelyikét, az azonnali piaci megbízást is ("Instant Market Order"), ld. jobb oldali kép. A boxban kiválaszthatja azt a szimbólumot, amellyel kereskedni szeretne és a kereskedési volument "k"-ban, mielőtt lenyomná a BUY és SELL buttont. Sikeres bevitel után, egy megerősítő ablak jön fel.

33 Kereskedés Egy limit megbízás megnyitásához kövesse az alábbi lépéseket; Nyomja meg a Buy Limit és Sell Limit gyorsbuttont, amely egy drop down boxot nyit le (ld. jobb oldal). Ez gyors belépést tesz lehetővé, az ablakban szereplő árak használatával. Amennyiben az egyik árra klikkel, azonnal elküldésre kerül a limit megbízás és megjelenik a Trade Watch ablakban. Másik lehetőség: A "Create New Order" button egy részletesebb kereskedési ablakot nyit meg. Itt beállíthatja a három elérhető kereskedési típus valamelyikét, így a limit és a stop megbízásokat is, ld. jobb oldali kép. A boxban kiválaszthatja azt a szimbólumot, amellyel kereskedni szeretne, beviheti az árat, a kereskedési volument "k"-ban, és a lejáratot (expiry) mielőtt lenyomná a BUY vagy SELL buttont. Figyelem: A "Stop Loss" és "Take Profit" megbízások nyitott pozícióknál kerülnek végrehajtásra, nem függőben lévő megbízásoknál.

34 Kereskedés Megbízás zárása/módosítása
Egy nyitott pozíció bezárásához kattintson a TRADE WATCH ablakban a CLOSE oszlopban az árra. Ez automatikusan lezárja a kereskedést. Egy függőben lévő megbízás ("Pending order" )módosítása, szerkesztése vagy törlése Ahhoz, hogy egy függőben lévő megbízást módosítson, szerkesszen vagy töröljön, nyomja meg az "Orders " buttont a Trade Watch ablakban, majd kattintson kétszer a függőben lévő megbízásra. Ezzel feljön egy popup ablak, amelyben módosíthatja az árat és a lejárat idejét (expiry) vagy egyszerűen törölheti a pozíciót. Másik lehetőség Nyomja meg a buttont. Ez egy quick button, amely a Modify Positions ablakot nyitja meg, ahol módosíthatja az árat vagy a lejárat idejét (expiry ) vagy egyszerűen törölheti a pozíciót. Figyelem: Ha a Stop Loss és Take Profit check boxot nem pipáljuk ki, akkor az azt jelenti, hogy deaktiváljuk a megbízást.

35 Trading "Stop Loss" vagy"Take Profit" beállítása és szerkesztése
Ahhoz, hogy egy nyitott pozíciót módosítson vagy "Stop Loss"-t vagy "Take Profit"-ot adjon egy megbízáshoz vagy azokat szerkessze, klikkeljen kétszer a nyitott pozícióra, miután felugrik az alábbi popup ablak. Pipálja ki a kívánt boxot, hogy beállíthassa a "Stop Loss" vagy "Take Profit" értéket. A fenti ablak mutatja, hogy mindkettő aktiválva van. A "Stop Loss" vagy "Take Profit" beállítható az ár box kurzor nyilaival vagy jelölje ki az árat és manuálisan vigyen be egy új árat. Az SL vagy a TP beállításával láthatja a megbízáshoz tartozó nyereség vagy veszteség százalékot, a pipeket és a nyereséget/veszteséget. Nyomja meg a "Protect" gombot, hogy az SL vagy a TP érvénybe lépjen.

36 I. Függelék Fast Navigation Hot Keys ALT + 1 - Chart mód - OCLH
Page Up - Gyors görgetés bal oldalra, az egész képernyőt görgetve (múltbéli adatok) ALT + 2 - Chart mód - Candlesticks ALT + 3 - Chart mód - Line Charts Page Down – Gyors görgetés jobb oldalra, az egész képernyőt görgetve (új adatok) Ctrl + Z - Törlés visszavonása     Home - a legrégebbi elérhető adat Ctrl + G - Gridet mutat End - a "Latest Trend" oszlop Ctrl + V - Mennyiséget mutat Ctrl + B - Bidet mutat (←) Left Arrow - Görgetés balra Ctrl + A - Askot mutat Ctrl + F - Kedvencek (Piacfigyelő) (→) Right Arrow - Görgetés jobbra Ctrl + S - Szimbólumok (Piacfigyelő) (↑) Up Arrow - Görgetés balra Ctrl + O - Új megbízás (↓) Down Arrow - Görgetés jobbra Ctrl + V - a kijelölt objektum megduplázása Ctrl + C - Célkereszt Ctrl + D - Adatablak (+) - Zoom in Alt + F4 - Terminált bezár (-) - Zoom out ESC - Kijelölt ablakot bezár Delete - a kiválasztás törlése Backspace - A legutóbb megjelenített objektum törlése F2 - Megjelenítési mód váltása

37 Kapcsolat Ügyfélszolgálat Munkaidő: 24/5 Tel: +43 (0) Fax: +43 (0) Trading Desk Munkaidő: 24/5 Tel:


Letölteni ppt "Kezelési útmutató."

Hasonló előadás


Google Hirdetések