Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” 2011-1-HU1-LEO-01-02778 „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” 2011-1-HU1-LEO-01-02778 „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek."— Előadás másolata:

1 „Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” 2011-1-HU1-LEO-01-02778 „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek lépésről lépésre” LdV-Hu-13-IVT-1146 Külföldi szakmai programok az iskola tanulói számára ciprusi szállodákban Helyszín: Ciprus

2 Fogadó Szállodák: Asterias Beach Hotel**** Ayia Napa Atlantica Aeneas Hotel***** Ayia Napa Atlantica Hotels & Resorts Limassol

3 Milyen területen tevékenykedhetünk?  Szállodai étterem  Programiroda  Animáció  Idegenvezetés  Szállodarecepció  Animáció

4 Mit nyújt a program a résztvevőknek?  nyelvtanulás anyanyelvi környezetben  interkulturális ismeretek bővülése  önálló gyakorlati munka  szakmai ismeretek fejlesztése  kommunikáció javulása, csapatszellem fejlődése  új kapcsolatok, barátságok kialakulása  új ország felfedezése

5 Bonhardt Ivett Élmények, tapasztalatok, tanulságok összegzése (2011/2012-es pályázati év) Eddig még nem voltam hosszabb időt távol a családtól, a hosszú idő rémisztőnek tűnt. Most már nagyon is jó döntésnek tartom, hogy nem hagytam ki egy ilyen lehetőséget. Az is jó volt, hogy lényegesen több zsebpénzt kaptunk így, mintha otthon lettem volna gyakorlaton. Minden szempontból megérte! Semmibe nem került nekünk, utazás, szállás, ingyen étkezés, néhány szolgáltatás is a rendelkezésünkre állt. Nem kellett keveset dolgoznunk (főszezonban főleg), de nagyon korrektnek tartottam a napi 9 óra munkaidőt, napközben majdnem 2 óra szünettel. Megkaptunk minden segítséget. Sajnos a főszezonban néhányan voltak betegek, de az iskola, amit megkötött biztosítást, azzal mindent tudtunk intézni, nem kellett fizetnünk.

6 Akármilyen szegény ez az ország, épp annyira kedvez Ciprusnak a fülledt nyár. A program elején még nem gondoltam, hogy júliusra mennyire fellendül itt a túrizmus, idegenforgalom. Jellemzői: sporttevékenységeknél nagyon jól odacsalogatják a turistákat, ahol mindent ki tudnak próbálni, sokszor kedvezményesen is. A ciprusiak ilyenek. Éttermi részlegen megfigyelhető, hogy addig nem vesznek elő újabb edényeket, tányérokat, poharakat, evőeszközt, amíg a régit lehet használni. A szálloda turisztikai tevékenységére jellemző: igényes, ötletes, változatos, családias, sportos programok várják itt a vendégeket. Az animátorok vezetésével a vendégek vizi-aerobikon vehetnek részt, röplabdázhatnak, focizhatnak, teniszezhetnek, konditerembe járhatnak vagy masszőr kényezteti őket. Ha gyerekes család jön, a házaspárok is pihenhetnek, mert a gyerekeknek programokat szerveznek az animátorok a Kids Clubban. Másik fő jellemzője, hogy nagyon jól megismerteti és népszerűsíti a ciprusi kultúrát (pl. görög est). Szórakoztató programok is vannak, mint a papagáj-show.

7 Music quiz, magic show, Kids Club, hetente egyszer a gyerekeknek külön vagy az asztalnál vacsora lufikkal és díszekkel. Ezeket biztos, hogy otthon is alkalmaznám. Igen, nagyon jó irányba változott a véleményem a szakmám iránt. Vizi aerobik, Kids Club, Music quiz, Bingo, és még sok más program. Minden vágyam, hogy kipróbáljam magam rendezvényszervezésben és utazási irodában dolgozhassak. Néhány tanács: fontos a fegyelem, az érzelmek féken tartása, ha éppen mérges a főnök és hangosabb a megszokottnál! Tanuljanak nyelveket, az fontos! Mindenféleképpen éljenek a lehetőséggel, még ha elsőre hosszúnak is tűnik az idő. Rengeteg tapasztalattal tér haza az ember és nagyon fontos lesz az önállóság, az életcél, talpraesettség, helytállás és KITARTÁS! Számomra nagyon fontos volt a Leonardo program: rengeteget emelt a kitartásomon, türelmemen. Megfontoltabb lettem, megtanultam, hogy kell beszélni főnökeimmel, feletteseimmel. Sokkal önállóbb lettem.

8 Sok munka után egy kis megérdemelt pihenés.

9

10

11

12

13 Ciprusi élményeink

14 Kikapcsolódás a pálmafák árnyékában…

15 A Nagy Csapat

16 Munkatársakkal

17

18 Szállodák előtt

19

20 Jó volt a buli…

21 Ezek is mi vagyunk! Ha van wifi…

22 A gyakorlati helyem Oóóó…

23 A 2012-2013-as pályázati program Munkahelyünk Cipruson

24 Ayia-Napa Ciprus Indulás a munkába Az étterem még üresen

25 Aktív pihenés Túrán

26 Az étteremben Munka közben A bárban

27 Ciprus téged is vár!

28 A sikeres pályázati program 2013/2014-ben folytatódik! Ha szeretnél részt venni, keresd a program koordinátort!

29 Gyakorlat a recepción

30

31 Szabadidő, kalandok, lazulás

32

33 Ciprus téged is vár! A gyakorlatok folytatódnak 2014-2015-ben az Erasmus+ programon keresztül. Keresd a program koordinátorát!

34 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "„Egzotikus turisztikai desztinációk az EU-ban” 2011-1-HU1-LEO-01-02778 „EU – trendek a szállodaiparban” Ldv-HU-12-IVT-1128 „Turizmus-ötletek és tippek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések