Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DM500 setup kezdőknek!.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DM500 setup kezdőknek!."— Előadás másolata:

1 DM500 setup kezdőknek!

2 Röviden szeretném ismertetni egy DM500 box gyors telepítését.
Szerezz egy boxot! Vidd haza! Csomagold ki! Vedd a kebledre, szeretgesd meg! Tedd rá hálózatra, routeren keresztül! A többi kanócot is kössed befele! Kapcsold be! Itt már kezdhetsz boldog lenni. 

3 Ha vége a bootolási folyamatnak:
A box kérésének eleget téve kezdheted a configot! Értelemszerűen nyomkodd a zöld gombot! Ha elértél az antenna confighoz, exit-tel ki is léphetsz. Persze akkor, ha van csatorna listád valahonnan. Ha magadnak akarsz csinálni, akkor folytasd az antenna beállítást. Ha van forgatód, állítsd be, ha diseqc motorod van, pipa a GotoXX-be és add be a koordinátáid ahol lax vagy lakol. 

4 Hozz létre egy ftp kapcsolatot a Total Commander-ben
Hozz létre egy ftp kapcsolatot a Total Commander-ben! A kiszolgáló a boxod ip-címe. Ezt lentebb fogom tárgyalni. A jelszó dreambox a felhasználói név meg látszik: root

5 Kell pár program is amivel buherálod a boxot.
Csatorna lista szerkesztő (dreamboxedit) CCcam szerkesztő (cccamlinesmanager) FlashWizard(pro63), ha folyton másik image-okat tesztelsz. Itt jegyzem meg, kellhet ennél a résznél jtag cucc is, ha nem vagy óvatos. Pluginek, ezek lejönnek a szerverről, csak letöltöd, telepíted. A memóriád véges, felesleges dolgokat ne tölts le!

6 Pluginek: CCcam plugin, ha lehet a legújabb. De rád bízom.(2.1.1) E plugin verzió száma függ attól, milyen kártyát használsz a gépben, de majd rájössz úgyis, ha valami nem megy. CCcam config. Csak egy van fent. Local plugin, ha magyarítani akarsz.  VLC plugin, ha videót akarsz nézni PC-ről a boxon keresztül a tévédön. Csak Geminin tudtam összehozni, Nabilora nem tudom a megoldást, a pli-t meg még nem is próbáltam. DVD player plugin, *.iso kiterjesztésű dvd filmek biztonsági másolatát játsza le a PC-ről. Hacksat plugin…na ez minek kell???  Az kivan zárva, mert nem tudom!

7 No akkor sorba! Tételezzük fel, kész vagy a Configolással.
Sárga gomb, itt látod a plugineket. Kék gomb, (Blue Panel) innen lehet sok mindent állítani. Pl: - innen éred el a szervert, ahol a pluginek vannak (Addons), -vagy itt tudod beállítani a CCcam-ot alapértelmezetnek, -de a DVD player is itt van.

8 Pc-re is kell pár programocska. A buhera progikon kívül is.
VLC player. Ngrab server.Azért kell, hogy fel tudd venni a Barátokköztöt. Irgalmatlan nagy fájlokat tud készíteni, király a minősége, ha visszajátszod tv-re. Ngrab server lájt. A kis tesó, ő mpeg-ben rögzít, takarékoskodik a Mb-okkal. A többi programot nem részletezem, mert használat közben úgyis kiderül mi hiányzik még.

9 VLC player config a pc-n.
Miután telepítetted a vlc-t, (akkor másold le a parancsikont és nevezd át servernek, majd ezt beteheted az indítópultba az ngrabserver ikonjával együtt, így nem marad el ezek indulása) a parancsikonon jobb egérgomb_tulajdonságok és az elérési utat kiegészíted a következő pár betűvel: --intf wxwin --extraintf=http És ezt kell látnod, ha jól csináltad: "C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" --intf wxwin --extraintf=http OK-t nyomjál. Nálam erre a bejegyzésre a VLC (1.0.0)nem indult, de mint server jól működött. Ezért másoltam az eredeti parancsikont, és azt nem módosítottam. Így a server nevű ikon a servert indítja, a sima ikon a VLC lejátszót. A VLC beállításai közt keress egy „bemenet és kodekek” fület és a portot 1234, ird át 8080-ra! Ezzel kész is vagy.

10

11

12 Ngrab server Itt csak képet teszek, szerintem egyértelmű.
Ha felakarsz venni egy műsort az ngrab pluginnel, ekkor ennek futnia kell. Létre kell hozni a vinyón egy Dreambox nevű mappát és oszd meg Dreambox néven a hálózaton. A mappa neve lehet akármi, a lényeg: oszd meg a hálózaton!

13

14

15

16 Legyen itt pár kép szusszanás gyanánt, vagy egy ok a sörre.
Hol van a boxon a CCcam.cfg? Itt:

17 Vlcf.xml Hol van a boxon a vlcf.xml Itt:

18 Hol vannak a pluginek? Itt:

19 Honnan tudod letölteni az összes programot?
Innen: Pc csomag Box csomag Csatorna lista Alternatív image-ok

20 Sokat dumáltam a box ip címéről.
Csak egy mondat hozzá. Fix ip legyen! Dhcp pipa ki, és manuálisan add be. És ahol ezt kéri bármilyen program, mindig ezt írd be! pl Beállítása a következő, és figyelj mert, most jön a pc mountolása is a boxhoz! Tehát menü gomb, majd setup:

21

22

23

24 Zöld gomb, mentés. Sárga gomb, teszt. Most kék gomb! Itt fogod mountolni a pc-d a boxhoz. Az ip cím itt a pc-d ip címe.Ez is fix legyen!

25

26 Zöld gomb mount

27 Ha ezt látod akkor oké! 

28 Most sárga gomb mert menteni is kell!

29 A boxon is be kell állítani az Ngrabot!
Menü, haladó beállítások. Ngrab server beállítása Pc ip címe kerül ide. Server port 4000 Kék gomb MAC cím detektálás, ha ez megvan Zöld gomb mentés

30 No, mivel itt tartunk már tudod, hogy hol keresd a boxon a vlcf.xml!
De segítek: Itt:

31 Ezt persze Total Commanderrel csináld.
Másold a pc-re a vlcf.xml-t. Ha vlcf_originalt találsz, akkor azt nevezd át vlcf.xml-re Itt F4 szerkesztés és írd be a pc-d ip címét a dvd olvasód betűjelét és a könyvtár nevet, amit megosztottál. Mentsd el és másold vissza a boxra. Ha kész akkor indítsd újra az enigmát. Itt jegyzem meg, ha valamit azonnal akarsz menteni a boxon pl. hangsáv beállítás,vagy csatorna lista módosítás, akkor mindig restartold az enigmát, így egyből mentve lesz az adott beállítás.

32

33 Szerintem kész vagyunk.
Sárga gomb pluginok:

34 Kék gomb alias Blue Panel:

35 Próba cseresznye! Ha a blue panelen kiválasztod a dvd playert és a dreambox nevű mappában van dvd.iso kiterjesztésű fájl, akkor fogod látni és lejátszani is letudod. Navigálhatsz a menübe. Chapter léptetés jobbra-balra nyíl. Előr-hátra csévélés kék-piros gomb. Zöld play, sárga pause. Mute gomb főmenű, megint mute kilépsz a dvd playerből.

36 VLC próba! Sárga gomb VLC frontend
Ha okés a beállításod, akkor látod a pc dreambox nevű mappáját, de ha fentebb lépsz akkor még a gyökérbe is tudsz menni. Kiválasztod a fájlt, megvárod még bufferel és nézed a filmet. Azért az tudni kell, hogy kell a sávszélesség. Én wifin lógok a routeren laptoppal és azért akadt a filmecske internetezés közben. Ön dönt! Néz vagy netez! Ha megy a film, nyomj ok gombot és a hangerő állítható a sárga és kék gombbal.

37 C sor beírás, már ha kapsz valakitől.
Ehhez a cccam lines manager kell, vagyis nekem ez jött be. Ezzel tudsz C sort F sort létre hozni a cccam.config fájlban, de tudsz manuálisan is beleírni, mintegy szövegszerkesztővel. Ha ez megvan, mented a boxba. Vagy ha Sharingot csinálsz, akkor itt ilyen bejegyzést is tudsz létrehozni. Szerintem most annak is örüljünk, ha azt tudod nézni, amit szeretnél 

38

39 Csatorna lista szerkesztő:
Boxra és boxról tudsz listát le-fel tölteni. Pc-n szerkeszteni majd feltolni a listát. Ha felnyomtad érdemes az enigmát restartolni. Ha gáz van, innen vissza töltheted a listát, pl. ha image-t cserélsz. Ha úgy jársz mint én, és a restart után csak villog a kép, látszólag leakadt a box, akkor no para. Ismételd meg a csatorna lista feltöltést és áramtalanítsd a boxot és indítsd újra. Ami fontos lehet, ha van egy csatorna listád ami jól működik, arról készíts egy mentést, és másik mappából megnyitva szerkeszd a pc-n. Mert ha valamit elrontasz, akkor legyen mit vissza tölteni.

40

41 Flashwizard 6.3 Erre nem mondok semmit.
Image-t lehet vele cserélni a boxon. Szerintem ne csinálj ilyet, vagy ha igen, akkor ne hivatkozz rám.  Lehet vele csinálni teljes flash mentést is.

42

43

44

45 Ha nincs C sorod vagy neted, utóbbi kizárva, mert akkor ezt most nem olvasod. 
Tehát inkább az előbbi van. Akkor sárga gomb hacksat ok gomb CCcam kiválaszt ok gomb Restart box. Így tudsz kulcsokat kérni a kulcsostól.

46 Végszó Köszönöm, hogy végig olvastad!
Semmilyen felelőséget nem vállalok a boxodon végzett módosítások miatt keletkező hibákért! Ja igen, ha valami véleményed szerint illegális vagy annak tűnik, töröld le! Jogsértő magatartás nem megengedett!

47 Silent75 Nincs copyright!
A doksiban látható programokat a képzelet szülte. Ha mégis látsz hasonlóságot, akkor az a véletlen műve.  I have a Dream…(box)!


Letölteni ppt "DM500 setup kezdőknek!."

Hasonló előadás


Google Hirdetések