Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Körlánc Egyesület.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Körlánc Egyesület."— Előadás másolata:

1 Körlánc Egyesület

2 Kecskemét, Ifjúság útja 1-3. 76/480-712 Fax: 76/504-590
Corvina Óvoda Ifjúság Úti Óvodája Kecskemét, Ifjúság útja 1-3. 76/ Fax: 76/ „Az élet a megismerés eszköze” - ezzel az alapelvvel szívünkben nemcsak bátran, hanem még vidáman is élhetünk, és vidáman nevethetünk! (Nietzsche)

3 KÖRLÁNC Munkaközösségünk bemutatása
Körlánc Munkaközösségünk sokrétű szakmai fejlesztéseket valósított már meg az eltelt 16 évben, legutoljára egy Zöld Manó Interaktív Tanösvényt alakítottunk ki az oviudvaron, aminek átadására meghívtuk a MKNE 2014-es Kecskeméten rendezett Országos Találkozójának a résztvevőit is, akik nagy kedvvel próbálták ki a napelemes modelleket.

4 Helyi Óvodai Programunk bemutatása
Fontos számunkra a szülőkkel közös, partnerelvű együttműködés, melynek elemei: Hulladék-újrahasznosítási pályázat Szelektív hulladékgyűjtés Szülő-gyermek közös rajzkiállítás Évi két alkalommal papírgyűjtés szervezése Szülői beszélgetőkör, fogadóórák Gyűjtőmunka, közreműködés a heti projekteknél Előadások szülőknek Munkadélutánok szervezése Egyéb, hagyományos kapcsolattartási formák

5 Hulladék újrahasznosítási pályázat szülői alkotásai

6 Környezeti nevelési projektjeink
Víz, talaj, levegő Hulladék, vásárlói szokások Én-kép, lakóhely, közlekedés Állatok, növények Hagyományok

7 Erdei-óvoda – Kordik-farm

8 Erdei-óvoda – Ferkó tanya

9 Zöld jeles napok Víz napja, Föld napja, Környezetvédelmi világnap – játékos délelőtt szervezése Földünkért világnap – rajzkiállítás szülők, gyermekek rajzaiból Állatok világnapja – rajzpályázat Kedvenc állatom címmel gyerekeknek Madarak és fák napja – tájékozódási túra az Arborétumban Komposztálás ünnepnapja – cselekedtetéses komposztálás, kertészkedés (heti projekt) Újrapapír napja – változatos papír újrahasznosítás (heti projekt)

10 ZOB vállalásaink: KTF Konferencia
Célunk: A konferencia lehetőséget biztosít a környezetvédelem-ben és tudatos fogyasztói maga-tartás kialakításában már jártas óvoda-pedagógusoknak, óvodáknak a bemu-tatkozásra. Továbbá mindazok számára szakmai beszélge-tést, ismereteik bővítését, gazda-gítását jelenti a konferencia, akik ezt a jártasságot óhajtják megszerezni. 2012-ben Zöldóvoda Térségi Hálózatépítő Konferenciát szerveztünk.

11 ZOB vállalásaink: Szakmai fórum
Évente szervezünk a térség Zöld Óvodái számára szakmai beszélgetést. Ennek kapcsán idén a Herman Ottó Emlékév programjaihoz Madárbarát Zöld Óvodák Kecskeméten címmel kapcsolódtunk, s létrehoztunk egy egész évre szóló programsorozatot. Zöld Óvoda pályázat elkészítésében segítjük a pályázó óvodákat, így városunkban mára már 10 óvoda nyerte el ezt a címet, de mentorként segítettük a lajosmizsei és az algyői óvodát is a felkészülésben.

12 ZOB vállalásaink: Zöld ernyő projekt
Szakmai partnerként bekapcsolódtunk a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Zöld ernyő projektjébe és a városi Zöld Jeles Napok szervezésében és lebonyolításában azóta is folyamatosan részt veszünk.

13 Óvodánk honlapja: www.ifjusagovoda.hu

14 corvinaifjusagovi@gmail.com korlancmunkakoz@freemail.hu
„Amit hallok, azt elfelejtem, amit látok, arra emlékszem, amit csinálok, azt tudom is.” Web:


Letölteni ppt "Körlánc Egyesület."

Hasonló előadás


Google Hirdetések