Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány."— Előadás másolata:

1 Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány hiánya) - Géppuska - (Város) - Vasút - Hadművelet - Vezérkar Használatukat a Hadvezetés -> Vezérkar menüpont alatt lehet aktiválni!

2 Lövészárok -A lövészárok a csatában résztvevő védekező egységek védekező potenciálját növeli. - Minden a csatában résztvevő egységre vonatkozik. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támadják az adott sereget. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára. 4 2 3 5 1 I.Ausztria vásárol egy lövészárkot a Galíciai hadseregnek. II.A lövészárok ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a lövészárok növeli az osztrák seregek védekező potenciálját 1 értékkel. (mind az 5 egységét) IV.A csata végelszámolásánál nem számít bele az osztóértékben. Ott az eredeti védekező potenciál számít. ÁRA: 25 GAZD

3 Tüzérség -A tüzérség a csatában résztvevő támadó egységek támadó potenciálját növeli. - Minden a csatában résztvevő egységre vonatkozik. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támad az adott sereg. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára. 4 3 5 1 ÁRA: 25 GAZD I.Oroszország vásárol egy tüzérséget az Ukrajnai hadseregnek. II.A tüzérség ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a tüzérség növeli az orosz seregek támadó potenciálját 1 értékkel. (mind az 7 egységét, mert vonatkozik az Ukrajnai 4 és a Besszarábiai 3 egységre is) IV.A csata végelszámolásánál nem számít bele az osztóértékben. Ott az eredeti támadó potenciál számít. V.Amennyiben az orosz sereg (az Ukrajnai, a Besszarábia nem használhatja csak, akkor ha egy helyen csatázik az Ukrajnaival) továbbhalad Lembergbe, akkor ott is használhatja a tüzérséget.

4 Géppuska -A géppuska a csatában résztvevő támadó egységek potenciálját NEM változtatja. - Az összesített támadóértékhez ad hozzá az egységek számától függetlenül ugyanannyi pontot. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támad az adott sereg. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára. I.Oroszország vásárol egy géppuskát az Ukrajnai hadseregnek. II.A géppuska ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a tüzérség növeli az orosz seregek összesített támadó értékét 4-l. IV.Amennyiben az orosz sereg továbbhalad Lembergbe, akkor ott is használhatja a géppuskát. ÁRA: 20 GAZD 4 5 1

5 Vasút -A vasút megnöveli egy adott sereg lépéseinek számát 3-ra és lehetőséget ad 2 terület átlépésére. - Csak olyan területen használható, ahol van vasút (minden lépésnek azokon a területeken kell történnie). - Mozgósított egység is használhatja. 2 4 I.Vasút nélkül Posenből -> a seregnek 2 lépése van. Léphet Kelet-Poroszország területére és annak bármely városába; valamint Lengyelország vagy Brandenburg területére, de azok városaiba nem. (sárga nyíl) II.Vasút használatával Posenből -> a seregnek 3 lépése van. A fentieken kívül léphet Lengyelország bármely városába is, valamint Brandenburg bármely városába; és a Lengyelországgal vagy Brandenburggal határos olyan területre ahol található vasút (csak olyan területre ahol van vasút és csak a területre, annak városaiba nem. (zöld nyíl) ÁRA: 25 GAZD Brandenburg és Lengyelország, mint két szomszédos terület, ahol van vasút. Attól függetlenül, hogy köztük a képen nem vezet vasút, még használható!

6 Hadművelet -A hadművelettel két szövetségesnek lehetősége van összehangolt támadást végrehajtani. - Csak abban az esetben lesz aktív, ha mindkét fél aktiválja ugyanarra a célállomásra. - A körben előbb következő játékos idején lesz aktiválva. A lépések sorrendje: Porosz –Orosz-Osztrák I.Hadművelet nélkül: A porosz sereg belép Lengyelországba és megütközik az orosz sereggel (I.). Orosz győzelem esetén a maradék belép Breszt-Litovszkba (II.). Az osztrák sereg belép Lengyelországba és nem csatázik (III.). A poroszok és osztrákok szövetségesek mégis a poroszok sok egységet vesztettek az osztrákok semenyit és az orosz sereg is megmaradt részben. II. Hadművelettel: Az osztrák és porosz sereg egyszerre lép be Lengyelországba és egyszerre csatázik az orosz sereggel (I. + III.). Valószínűleg nem marad orosz sereg így nem léphet tovább. A szövetségesek hasonló veszteségeket szenvedtek és az orosz sereg megsemmisült. ÁRA: 30 GAZD 6 4 3 I. III. II.

7 Vezérkar ÁRA: 40 GAZD -A vezérkar aktiválása az összes egységünkre (katonára és flottára) hatással van a körben. - A lépés sorrendtől függetlenül az aktiváló lépései lesznek elsőként regisztrálva. - Amennyiben többen is kijátszzák a Vezérkart, úgy az eredeti sorrendnek megfelelően követik egymást. Megvásárolt flották felhelyezése -> Flották lépései és csatái -> Mozgósítás és esetleges csaták -> Katonák lépései és csaták

8 Városok és ellátmány hiánya - Ez a két kategória nem tartozik az extrák közé, mivel nem választhatók és nem fizetünk értük. - Azonban mindkettő a csatát befolyásoló tényezőként jelenik meg, ezért itt tárgyaljuk őket. A város Amikor egy egység városban tartózkodik és ott védekezik, akkor automatikusan megkapja a város nyújtotta bónuszt, ami 3-l növeli az összesített védekező értéket. Ugyanez a hajók esetében kikötőben való védekezésnél 1. Az ellátmány hiánya Aktiválódása esetén a támadó vagy védekező potenciált csökkenti 0.5 értékkel Ez 3 esetben fordulhat elő a játék során: I.Amikor egy mozgósított sereg rögtön csatába keveredik. II.Amikor a flottából való kilépés után egy sereg rögtön csatába keveredi. III.Amikor egy sereg olyan területen vagy annak városában csatázik, hogy nincs olyan szomszédos terület, ahol lenne általa birtokolt vagy megszállt város. -0.5 2 2 1 3 2 I. II. III.


Letölteni ppt "Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány."

Hasonló előadás


Google Hirdetések