Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány."— Előadás másolata:

1 Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány hiánya) - Géppuska - (Város) - Vasút - Hadművelet - Vezérkar Használatukat a Hadvezetés -> Vezérkar menüpont alatt lehet aktiválni!

2 Lövészárok -A lövészárok a csatában résztvevő védekező egységek védekező potenciálját növeli. - Minden a csatában résztvevő egységre vonatkozik. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támadják az adott sereget. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára I.Ausztria vásárol egy lövészárkot a Galíciai hadseregnek. II.A lövészárok ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a lövészárok növeli az osztrák seregek védekező potenciálját 1 értékkel. (mind az 5 egységét) IV.A csata végelszámolásánál nem számít bele az osztóértékben. Ott az eredeti védekező potenciál számít. ÁRA: 25 GAZD

3 Tüzérség -A tüzérség a csatában résztvevő támadó egységek támadó potenciálját növeli. - Minden a csatában résztvevő egységre vonatkozik. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támad az adott sereg. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára ÁRA: 25 GAZD I.Oroszország vásárol egy tüzérséget az Ukrajnai hadseregnek. II.A tüzérség ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a tüzérség növeli az orosz seregek támadó potenciálját 1 értékkel. (mind az 7 egységét, mert vonatkozik az Ukrajnai 4 és a Besszarábiai 3 egységre is) IV.A csata végelszámolásánál nem számít bele az osztóértékben. Ott az eredeti támadó potenciál számít. V.Amennyiben az orosz sereg (az Ukrajnai, a Besszarábia nem használhatja csak, akkor ha egy helyen csatázik az Ukrajnaival) továbbhalad Lembergbe, akkor ott is használhatja a tüzérséget.

4 Géppuska -A géppuska a csatában résztvevő támadó egységek potenciálját NEM változtatja. - Az összesített támadóértékhez ad hozzá az egységek számától függetlenül ugyanannyi pontot. - Az egész körben aktív, akárhányszor is támad az adott sereg. - Összege akkor is levonásra kerül, ha nem kerül sor csatára. I.Oroszország vásárol egy géppuskát az Ukrajnai hadseregnek. II.A géppuska ára levonásra kerül. III.Amennyiben csatára kerül sor a tüzérség növeli az orosz seregek összesített támadó értékét 4-l. IV.Amennyiben az orosz sereg továbbhalad Lembergbe, akkor ott is használhatja a géppuskát. ÁRA: 20 GAZD 4 5 1

5 Vasút -A vasút megnöveli egy adott sereg lépéseinek számát 3-ra és lehetőséget ad 2 terület átlépésére. - Csak olyan területen használható, ahol van vasút (minden lépésnek azokon a területeken kell történnie). - Mozgósított egység is használhatja. 2 4 I.Vasút nélkül Posenből -> a seregnek 2 lépése van. Léphet Kelet-Poroszország területére és annak bármely városába; valamint Lengyelország vagy Brandenburg területére, de azok városaiba nem. (sárga nyíl) II.Vasút használatával Posenből -> a seregnek 3 lépése van. A fentieken kívül léphet Lengyelország bármely városába is, valamint Brandenburg bármely városába; és a Lengyelországgal vagy Brandenburggal határos olyan területre ahol található vasút (csak olyan területre ahol van vasút és csak a területre, annak városaiba nem. (zöld nyíl) ÁRA: 25 GAZD Brandenburg és Lengyelország, mint két szomszédos terület, ahol van vasút. Attól függetlenül, hogy köztük a képen nem vezet vasút, még használható!

6 Hadművelet -A hadművelettel két szövetségesnek lehetősége van összehangolt támadást végrehajtani. - Csak abban az esetben lesz aktív, ha mindkét fél aktiválja ugyanarra a célállomásra. - A körben előbb következő játékos idején lesz aktiválva. A lépések sorrendje: Porosz –Orosz-Osztrák I.Hadművelet nélkül: A porosz sereg belép Lengyelországba és megütközik az orosz sereggel (I.). Orosz győzelem esetén a maradék belép Breszt-Litovszkba (II.). Az osztrák sereg belép Lengyelországba és nem csatázik (III.). A poroszok és osztrákok szövetségesek mégis a poroszok sok egységet vesztettek az osztrákok semenyit és az orosz sereg is megmaradt részben. II. Hadművelettel: Az osztrák és porosz sereg egyszerre lép be Lengyelországba és egyszerre csatázik az orosz sereggel (I. + III.). Valószínűleg nem marad orosz sereg így nem léphet tovább. A szövetségesek hasonló veszteségeket szenvedtek és az orosz sereg megsemmisült. ÁRA: 30 GAZD I. III. II.

7 Vezérkar ÁRA: 40 GAZD -A vezérkar aktiválása az összes egységünkre (katonára és flottára) hatással van a körben. - A lépés sorrendtől függetlenül az aktiváló lépései lesznek elsőként regisztrálva. - Amennyiben többen is kijátszzák a Vezérkart, úgy az eredeti sorrendnek megfelelően követik egymást. Megvásárolt flották felhelyezése -> Flották lépései és csatái -> Mozgósítás és esetleges csaták -> Katonák lépései és csaták

8 Városok és ellátmány hiánya - Ez a két kategória nem tartozik az extrák közé, mivel nem választhatók és nem fizetünk értük. - Azonban mindkettő a csatát befolyásoló tényezőként jelenik meg, ezért itt tárgyaljuk őket. A város Amikor egy egység városban tartózkodik és ott védekezik, akkor automatikusan megkapja a város nyújtotta bónuszt, ami 3-l növeli az összesített védekező értéket. Ugyanez a hajók esetében kikötőben való védekezésnél 1. Az ellátmány hiánya Aktiválódása esetén a támadó vagy védekező potenciált csökkenti 0.5 értékkel Ez 3 esetben fordulhat elő a játék során: I.Amikor egy mozgósított sereg rögtön csatába keveredik. II.Amikor a flottából való kilépés után egy sereg rögtön csatába keveredi. III.Amikor egy sereg olyan területen vagy annak városában csatázik, hogy nincs olyan szomszédos terület, ahol lenne általa birtokolt vagy megszállt város I. II. III.


Letölteni ppt "Extrák és használatuk Csatára vonatkoznakLépésre vonatkoznakKörre vonatkoznak Potenciált módosítjákÖsszértéket módosítják - Lövészárok - Tüzérség - (Ellátmány."

Hasonló előadás


Google Hirdetések