Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Novéna Jezsuita Hivatásokért 2014. november 6. Második nap.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Novéna Jezsuita Hivatásokért 2014. november 6. Második nap."— Előadás másolata:

1 Novéna Jezsuita Hivatásokért 2014. november 6. Második nap

2 Jézus Társasága

3 . Csendesedjek el Fogadjam szívembe Azt, Akivel imádkozom és akiért/akikért imádkozom

4 A Jézus Társasága közel ötszáz éve hordoz egy lángot, számtalan olyan társadalmi és kulturális körülmény közepette, amelyek miatt roppant kihívást jelentett a lángot elevenen megőrizni. A dolgok ma is így állnak. Világunkban, amely kortársainkat a legkülönfélébb benyomásokkal, gondolatokkal és képekkel árasztja el, a Társaság szeretné eredeti inspirációjának lángját elevenen tartani, hogy e tűz meleget és világosságot nyújtson kortársainknak. Hogyan tesszük ezt? Úgy, hogy elmondunk egy történetet, amely kiállta az idők próbáját Társaságunk tagjainak, sőt az egész Társaságnak tökéletlensége ellenére is, hiszen a jó Isten sohasem engedte meg, hogy a tűz kialudjon. Megkíséreljük most újra elmondani, mint eleven elbeszélést, amely – ha kapcsolatba kerül mai emberek élettörténetével – értelmet adhat nekik, és gyújtóponttá lehet mai széttöredezett világunkban. 35. Általános Rendgyűlés Második Határozat: Tüzeket szító tűz. Fedezzük fel újra karizmánkat, részlet

5

6 Rács? fal? bástya? torlasz? nem véd meg magadtól! - Amit másról mondasz: az is csak rólad szól... Fodor Ákos

7 Ima Jezsuita hivatásokért

8 Kérünk, áldd meg a Társaság atyáit, hogy Téged lelkesen hirdethessenek. Áldd meg a szerzetes testvéreket, hogy örömmel szolgálhassanak. Erősítsd meg a tanuló rendtagokat, hogy szorgalmasan készüljenek a papi, illetve a szerzetes testvéri életre.

9 Úr Jézus, Egyházad újból és újból kifejezi, hogy igényt tart a jezsuita rend szolgálatára. Hisszük,hogy Te ma is akarsz új társakat hívni. Kérünk, add, hogy azok a fiatalok, akiket megszólítasz, készek legyenek hívásodat meghallani és követni, Isten nagyobb dicsőségére, és adj családjainkba, közösségeinkbe hívásodat becsülő és erősítő légkört. Ámen.

10 Úti Boldogasszony – Könyörögj érettünk! Szent Ignác atyánk – Könyörögj érettünk! Jézus Társasága összes szentjei – Könyörögjetek érettünk!


Letölteni ppt "Novéna Jezsuita Hivatásokért 2014. november 6. Második nap."

Hasonló előadás


Google Hirdetések