Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK."— Előadás másolata:

1

2 A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK

3 Egy üveg ivóvíz ára több, mint 1,5 dollár… …ami 1.900-szor többe kerül, mint a csapi ivóvíz!

4 Ez megviseli: A pénztárcádat, az átlag amerikai évente több mint 400 dollárt fizet a palackozott vízért. Az egészségedet, mert a műanyagból oldódó mérgező vegyszerek, mint a Bisphenol-A (BPA) rákot okoznak. A környezetedet, mert a műanyagpalackok gyártása, szállítása és eldobása szennyezi azt.

5 Az alábbi szám az USA-ban elfogyasztott palackozott víz mennyiségét mutatja

6 az majdnemműanyagpalack egy év alatt melynek 86%-a szemétbe kerül

7 Minden műanyag palack kerül a másodpercben 1500 műanyag palack kerül a szemétbe.

8 műanyagpalack gyártásához hordó olajat használtak fel, ami egy évig elégséges lenne 100.000 személygépkocsi üzemeltetéséhez.

9 26,000,000,000 műanyagpalack gyártása folyamán 2,500,000 tonna széndioxid szennyezi a légkört.

10 ÉS ÉVENTE…

11 a fogyasztók százmilliárd dollárt költenek palackozott ivóvízre!

12

13 A tudósok kimutatták, hogy ennek az összegnek csak egy töredéke elégséges lenne ahhoz, hogy a FÖLDÖN mindenkinek tiszta és egészséges ivóvize legyen. Gondolod, hogy segíthetsz?

14 Csak palackozott ivóvizet fogyasztasz? Tudatában vagy a csomagolt ivóvíz tényeivel? A pénzt költöd… Szennyezed a környezetet… Lehet, hogy a földalatti víztartalékot is beszennyezed… Mindezt a palackozott vízért?!

15 Kép a Csendes-óceánról 2004-ben.

16

17

18 Az autóban tartod a vizet? Jó, mert kéznél van. Nem? De tudod-e, hogy… a felmelegedett víz a műanyagból vegyszereket old ki, ami mell és más fajta rákot is okoz?

19 Még akkor is, ha nem az autóban tartod… tudod-e, hogy milyen körülmények között jutott el hozzád? Raktári hőméséklet 5-30°C Szállítási hőméséklet 20-52°C Rakodó hőméséklet 12-33°C Bolti hőméséklet 17-33°C És végül hozzád kerül.

20 Add fel a palackozott ivóvíz fogyasztását, hogy Földünk és pénztárcánk is Zöld maradjon. Midegy melyiket választod, ha Zöldre gondolsz.

21 Az információk forrása: Ez az üzenet papírmentes, és továbbítása ingyenes. Továbbítsd, és ha csak egy személy adja fel a palackozott víz használatát; akkor is 200 műanyagplackkal kevesebb jut a szemétbe ebben az évben.


Letölteni ppt "A PALACKOZOTT ÍVÓVÍZ… SZÜKSÉGES?... MŰANYAG PALACKOK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések