Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Bemutatnak a tanítványaim

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Bemutatnak a tanítványaim"— Előadás másolata:

1 Bemutatnak a tanítványaim
Hidvári Imre Bemutatnak a tanítványaim Kazincbarcika, június 8. Copyright Hidvári Imre

2 Az Egressy Béni Művelődési Központ és Könyvtár klubtermében mutattuk be a „Kővirág” című könyvemet és Cd-t. A bemutatót színesítették a számítógépre felvett szavalatok, melyek remélem itt is hallhatók lesznek. A bemutatón nem készült felvétel, így az ott elhangzottakat nem fogjuk hallani. Ezt pótolandó a műsorra készülve felvett hanganyagot (Versek címmel) is hozzáférhetővé teszem majd.

3 A bemutató percei ma már csak az emlékeinkben élnek.
Sok minden történt azóta, de sem a szövegen, sem a jellemzéseken nem változtattam. Hiába tudunk ma már többet, akkor ez még titokzatos jövő volt. Sajnálom, hogy az élő műsort sem videóra, sem diktafonra sem rögzítettük. Így a múlt emlékei mára már felidézhetetlenek. Nézzük meg, mi maradt a bemutatásomból.

4 Bemutatnak a tanítványaim
A könyv és CD címe: KŐVIRÁG.

5 Ilyen a CD borítója:

6 A virág szára és a biztos talaj:
H I D V Á R I IMRE Kazincbarcika, június 8.

7 A verses kötet mindhárom könyvtárban megtalálható:
[HIDVÁRI] [IMRE] [KŐVIRÁG]

8 Új dolog az előző CD-hez képest:
[VERSEK] [VERSEKbizt]

9 Meghallgathatók is a versek, a szám azonosítja a verset, a fájlnév tartalmazza az előadót.
1_HidváriImre Tehát az első verset a szerző mondja el, az „Egy vonal” címűt. Hallgassuk meg! Egy vonal egy pont egy valami mindig akad a fa alatt az erdő szélen a mező mellett a telek határon. Ahol a gombák nőnek. A pereszkék illatoznak. A mínusz kettő nem fárenhejtben (Fahrenheit) a határ. Ahol ez az egy pont része a szakasznyi vonalnak. Egy és oszthatatlan, mint a gyökerek.

10 A második vers előadója Kiss-Simon Gergő
Az „IDÖK” Irinyi Diákönkormányzat elnökhelyettese; A évi országos drogprevenciós versenyen a VI. helyezett csapat tagja; A évi Kazincbarcika várossá nyilvánításának tiszteletére kiírt vers-, novellapályázat első díjasa; A októberi országos „Forradalmi Szavalóverseny” VIII. helyezettje; A évi országos Juhász Gyula emlékverseny döntőse; Még ebben a hónapban megjelenik egy antológia, melyben szerepelnek a versei is; Az előző hétvégén tájékozódási versenyen vett részt, megyei I. helyezett csapat tagja volt; Holnap Csehországba indul az iskolai küldöttséggel.

11 Kiss-Simon Gergő a lemezről: 3_KissSimonGergő
Előadja: Hidvári Imre: „Hajléktalanná vált” című versét. Hidvári Imre Hajléktalanná vált bánatom a megfagyott bokrok alatt vacogó hóprémes padokon a nap vakító fényében látom ott kuncsorog - ki sem nyitom az ablakom.

12 Fellép Kiss-Simon Gergő:
Hidvári Imre: Katica napján című verset adja elő.

13 Hidvári Imre: Katica napján az ebéd ünnepi - nálunk költött
- nálunk töltött. A nagyothallók csendességével beszélünk ebéd előtt evés közben és utána nevetgélve - nem tudva mi lesz majd jövőre?

14 Verset mond Galbács Emese
Két éve szinte minden kiállítás megnyitón, szinte valamennyi ünnepségen szerepelt, egyre jobb teljesítményt nyújtva; 2005-ben az „Örökségünk ‘48 országos tanulmányi verseny döntőjébe jutott csapat tagja; Egyik vezéregyénisége volt a tavaszán szervezett és működtetett „önismereti kör”-nek; Az iskola „GYUFA” című internetes újságjának ( címen az idok linkben) szerkesztője, írásaiban elsősorban a sport eseményeket taglalta;

15 Galbács Emese 8_GalbácsEmes
Előadja: Hidvári Imre: „Mikulás” című versét. Mikulás Miku - láss nagyszakállú havazást aranycsengő ragyogást csengő - bongó húzó - csúszó tiszta cipő pucolást Ajándékod hadd lássam láss nagyszakállú miért vársz? Itt a cipőm Miku láss!

16 Galbács Emese előadja Mintha emlékeznék valamire szagolva az emlékeket
Hidvári Imre Mintha emlékeznék valamire szagolva az emlékeket morzsányi tudattal a hangyaszorgalommal az összehordott múltra mintha már egyszer megtörtént volna.

17 Előadja Labbancz Attila
2005. június 20-án általános vegyész technikusi vizsgát tesz majd; A évi kazincbarcikai vers-, novellapályázat felnőtt (18 év feletti) kategóriájának az I. helyezettje; Négy helyszínen (az Irinyiben, a Kurityányi Művelődési Házban, a Rudabányai Művelődési Házban és a Kurityányi Általános Iskolában) állította ki verseit, Zachar Rita festményeivel; Országos folyóirat, az Ezredvég közölte verseit; A Boldva-, Szuhavölgye TV „Katarzis” című műsorának vezetője; Még ebben a hónapban megjelenik egy könyv, melyben szerepelnek a kiállított versek is.

18 Labbancz Attila előadja a lemezről 15_LabbanczAttila
Hidvári Imre: „Kifordítottam” című versét. Kifordítottam karácsonyi ruhámat neki a hóesésnek elé a hófúvásnak a sátoros barlangnak. Magam is fordultam. Nem fagyosan nem síkosan. Csak a megmaradt szeretettel. Csak a mindig épülő szeretettel

19 Sejted? Labbancz Attila előadja: Hidvári Imre
A hétköznapi horror alapképlete. Tudod, mi a különbség az izzadás és a halál izzadtsága között? Tudod, mi a különbség a büdös izzadás és a hulla izzadtsága között? Ha nem, eddig nyugodt, hétköznapi életed volt. Nap mint nap mehettél le a térre, a gyerekek közé. Játszhattál a világgal, a létező világon, a gyermekekkel, a kölykök között. IPI-APACS. Játékszavakkal egész. Nem igazán bújócska. Milyen szépek a gyermekkori tavaszok. A hó csikorgó hidege is szép - a szánkó, a lovas szánkó - talpa alatt. Fölötte nincs már csilingelés. Nincs hidegre hűlt szájba szálló hideg galamb se. Tudod, mi a különbség a hideg és a sír hidege között? Ne reménykedj! Ne is vacogj az izzó platni mellet, báránybőr bekecsben. Hiába feltűnő, a nagy többség mással van elfoglalva. Nyugodt hétköznap van. Metszés, fűnyírás, a fűnyíró szerelőhöz vitele és a többi. A többiről kellene beszélni. A lényegről. Arról, amire nem legyintünk rá. Hétköznap és mindennaposan.

20 Verset mond Kovács Nóra
Két éve szinte minden kiállítás megnyitón, szinte valamennyi ünnepségen szerepelt, egyre jobb teljesítményt nyújtva; Egyik vezéregyénisége volt a tavaszán szervezett és működtetett „önismereti kör”-nek; A debreceni Mester Kiadó országos verselemző pályázatán III. helyezést ért el Pesti József két versének elemzésével. Teljesítményéről az „Észak-Magyarország” című napilap is beszámolt; Az iskolai újság, az interneten ( címen) is olvasható elektronikus megjelenésű „GYUFA” rovatvezetője, írásai széleskörű érdeklődéséről árulkodnak.

21 Kovács Nóra a lemezről 5_KovácsNóra
Hidvári Imre Az évek nem számítanak sem soknak, sem kevésnek: eljött az idő - és teszed, vagy nem teszed. Léptél? Meghallgattad a telefonos panaszt? Válaszod megnyugtató volt? Most, hogy elmentél felhívhatlak?

22 Ebben Hidvári Imre a huzatnak nevezett szélben ülök a szögeken
vért izzadva mint fakír? mint isten munkása? Hirdetve igazam hirdetve a többiek igazát az ige előtt a gép előtt. Rétegesen hisz hidegem van miközben megteszem én is vagy nem teszem mert a döntés kínja jutott csak nekem.

23 Fellép Szegedi Tamás András
Érettségi előtt áll, most éppen szorgalmi idejét tölti, június –án szóbelizik; Négy éven át szinte minden iskolai műsorban szerepelt, emlékezetes alakítást nyújtott a „Nyergelj, fordulj” című filmben, s a „Szózat”-ban; II. helyezett volt a évi Kazincbarcika 50 éves alapításának tiszteletére kiírt vers-, novellapályázaton; 2004. októberi országos „Forradalmi szavalóverseny” VI. helyezettje; I. helyezést ért el a évi Irinyi Szakközépiskola és Kollégium diákjai számára meghirdetett versíró versenyen; A ballagási ünnepélyen elnyerte a „Kiváló közösségi iskolapolgár” címet.

24 Most egy filmrészlet következik,
Vörösmarty Mihály: SZÓZAT.

25 Szegedi Tamás András a lemezről: 2_SzegediTamásAndrás
Hidvári Imre Dara és hó a lábam előtt puhán léphetek ebben a csikorgó parkban ebben a zajos csendben a kutyaszarral szárazzá fagyott fűben. A lehullott levelek alatt. Ott szunnyad a jövő a tavasz.

26 Szegedi Tamás András saját versét adja elő.

27 Labbancz Attila saját versét adja elő.

28 Kiss-Simon Gergő saját versét adja elő.

29 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Bemutatnak a tanítványaim"

Hasonló előadás


Google Hirdetések