Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hogy jön létre egy Paradigma. Tudósok összehoztak 5 majmot egy ketrecben, középen lerögzítettek egy létrát és annak tetejére banánokat tettek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hogy jön létre egy Paradigma. Tudósok összehoztak 5 majmot egy ketrecben, középen lerögzítettek egy létrát és annak tetejére banánokat tettek."— Előadás másolata:

1 Hogy jön létre egy Paradigma

2 Tudósok összehoztak 5 majmot egy ketrecben, középen lerögzítettek egy létrát és annak tetejére banánokat tettek.

3 Minden alkalommal, amikor egy majom a létrára mászott, a tudósok a többi majmot hideg vízzel spiccelték le.

4 Egy idő múlva elkezdték elverni a majmok azt, aki közülük a létrára kezdett mászni.

5 Nem tartott sokáig, hogy a majmok közül már egyetlen majom sem mert a létrára mászni, lett légyen bármilyen nagy is a kisértés.

6 Akkor egy majmot kicseréltek a tudósok. Az új majom természetesen rögtön észrevette a banánokat és felmászott a létrán.

7 Rögtön össze is verték a többiek. Miután párszor összeverték, az új tag is megtanulta, hogy ne másszon a létrára, bár nem tudta, miért.

8 Egy második majmot is kicseréltek, őt is lerángatták a létráról és megverték és mindegyikkel ugyanaz történt. Az előzőleg lecserélt majom is verte a többiekkel együtt. Apránként mind az öt majmot lecserélték

9 Végül volt 5 majom a ketrecben, akik mindenkit összevertek, aki a létrára próbált mászni,... fent pedig megrohadtak a banánok noha egyiküket sem spriccelték le soha.

10 Ha meg tudnánk kérdezni a majmokat, hogy miért verik meg, aki a létrára mászik... Nem ismerős? Fogadok ilyesmi lenne a válasz: „Fogalmam sincs. Itt így szokás.”

11 Oszd meg mással is ezt az információt. Talán másban is felmerül a kérdés, miért teszünk valami mindig egyféle módon, noha léteznek

12 Oszd meg mással is ezt az információt. Talán másban is felmerül a kérdés, miért teszünk valami mindig egyféle módon, noha léteznek más, sokkal jobb megoldások is.


Letölteni ppt "Hogy jön létre egy Paradigma. Tudósok összehoztak 5 majmot egy ketrecben, középen lerögzítettek egy létrát és annak tetejére banánokat tettek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések