Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ EREDMÉNYES ÉS BIZTONSÁGOS NÖVÉNYTERMESZTÉS ESZKÖZEI

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ EREDMÉNYES ÉS BIZTONSÁGOS NÖVÉNYTERMESZTÉS ESZKÖZEI"— Előadás másolata:

1 AZ EREDMÉNYES ÉS BIZTONSÁGOS NÖVÉNYTERMESZTÉS ESZKÖZEI

2 A VÁLSÁGKEZELÉS LÉPÉSEI
1. Promózzon! 2. Változtassa meg a működési alapjait! 3. Takarékoskodjon! 4. Készüljön fel a szolgáltatásra! 5. Szigorítsa meg a fegyelmet! - L. Ron Hubbard technológia

3 A PHYLAZONIT CSODÁKRA KÉPES!!!
HOZZÁÉRTŐ KEZEKBEN

4 A BIOTRÁGYÁK ALKALMAZÁSA ESETÉN SEM KERÜLHETŐ EL - igaz sokkal kisebb mértékben - A TÁPANYAG-UTÁNPÓTLÁS, AKÁR SZERVES, AKÁR SZERVETLEN TRÁGYA FORMÁJÁBAN.

5 PROBLÉMÁK A TERMELÉSBEN
Alacsony felvásárlási árak! Drága input anyagok! Savanyodó talajok! Kiszámíthatatlan gazdasági helyzet! Tervezhetőség hiánya! Veszteséges növénytermesztés!

6 Az idei év vajon jobb lesz?
2008-AS EREDMÉNYEK Az idei év vajon jobb lesz? Búza Termésátlag 4 t 5 t 6 t Támogatás nélkül Támogatással Ft/ha Ft/ha Ft/ha Ft/ha Ft/ha Ft/ha Kukorica. Termésátlag 4 t 5 t 6 t Támogatás nélkül Támogatással Ft/ha Ft/ha Ft/ha Ft/ha Ft/ha Ft/ha

7 Nagyobb termés reményében nagy műtrágya felhasználás
Magyarország jelentős területein a SZÁRAZSÁG pontosan akkor akadályozza a nitrogén felvételét, amikor arra a legnagyobb szükség lenne. – EZ AZ IDÉN IS ÍGY VOLT! A nitrogén hiánya általános anyagcsere zavarhoz vezet, A termés mérséklődik. Környezeti stresszként hat a növényre Túlzottan elsavanyodó talajok

8 Nézzük meg együtt milyen hatással, van ez önökre és a családjukra?
Milyen hatással van ez a probléma a vállalkozásuk túlélésére? Hogyan befolyásolja ez az életüket?

9 Mi fog történni, ha nem változtatunk?
A kémiai talaj-tulajdonságok közül a talaj pH-ja a leglényegesebb A legtöbb tápanyag csak megfelelő talaj pH mellett oldódik (pH: 6,5) A túlzottan savanyú (pH 3-4) talajokból a növények nagy mennyiségű nehézfémet vesznek fel A tartósan magas nehézfém felvétel a növények pusztulásához vezet Savanyodó talajon az alkalmazott műtrágya csekély része hasznosul Mérések szerint pl. a foszforműtrágyának legfeljebb 20%-a, a nitrogén műtrágya hasznosulása sem éri el az 50%-ot. NPK Ft/q Max 20% 2.200 Ft hasznosul Kidobott pénz Ft/q N 7.000 Ft/q Max 50% 3.500 Ft hasznosul Kidobott pénz Ft/q

10 A JELENLEGI FELVÁSÁRLÁSI
ÁRAK MELLETT EKKORA VESZTESÉGEK NEM ENGEDHETŐK MEG!!!

11 Ugye egyet értünk, abban hogy a helyzeten változtatni kell?
Önök is úgy látják, ha továbbra is a termelésből szeretnének megélni, TENNI KELL VALAMIT??!!! Napjaink mezőgazdaságával szemben támasztott egyik legfontosabb követelmény a kemikáliák mennyiségének csökkentése. Ez nem csupán a növényvédő szerek felhasználásának csökkentését jelenti, hanem a MŰTRÁGYA FELHASZNÁLÁS MÉRSÉKLÉSÉT is.

12 Önök javítani vagy rontani szeretnének a helyzeten?
„Őrültség = napról napra mindig ugyanazt tenni, és más eredményt várni.” - A. Einstein

13 TALÁN LEHET TENNI VALAMIT EZZEL KAPCSOLATBAN!!!!
Sok sorstársuk küzdött hasonló problémával, de mára a Phylazonit technológia segítségével ki tudták iktatni a bizonytalanságot, és képesek a mezőgazdaságból megélni. LÉTEZIK A MEGOLDÁS! HASZNÁLJÁK!

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25 Tarlóbontás Nitrogén műtrágyával =
Tarló rohasztás,vagyis a következő évi növény számára nem felvehető tápanyag. Tarlóbontás Phylazonittal= A biológiailag,(élőlények által) lebomló tarlóból tápanyag lesz, ami felvehető a következő évi növényei számára.

26 Kihasználni azt ami már eleve ott van!
Önök szerint régen miért építkeztek vályogból? Mert már ott volt!!! És mert nem volt pénzük! Vagyis a legolcsóbb, leggyorsabb,és mellékesen a legjobb is volt! És még ma is az Így van? Nincs és nem is lesz soha gazdaságosabb megoldás a tápanyag utánpótlására,mint a szármaradvány,és az a rengeteg gyökér tömeg ami jelenleg is ott van! Csak megfelelően le kell bontani!

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47 MINÉL TÖBB „N” MŰTRÁGYÁT HASZNÁL, ANNÁL JOBBAN PUSZTÍTJA A BAKTÉRIUMOKAT!!! NEM SZABAD A PHYLAZONIT BAKTÉRIUMTRÁGYÁT FOLYÉKONY MŰTRÁGYÁVAL, ILL. KLÓROS CSAPVÍZZEL HIGÍTANI!!!

48 Mennyibe kerül Önöknek?
Ehhez mindenféleképpen személyes konzultációra van szükség. Éppen ezért arra kérem önöket, hogy egy kicsit maradjanak még, mert MOST is lehetőség van erre a személyes konzultációra! Aki most nem tud maradni, az pedig a kollégámmal egyeztessen, hogy a következő napokban mikor találkozzanak!

49 Részletes terv szükséges!
Amint tudják, ez nem egy vegyi anyag, amit akár holnap ide tudunk önöknek hozni! Részletes, egész évre szóló tervet kell a gyárnak látnia,hogy ki tudja tenyészteni időben a Baktériumokat, akkora, amikor Önöknek szükségük van rá.

50 Kérdőív A kollégám ad önöknek most egy lapot, kérem töltsék ki!
Egyrészt kíváncsiak vagyunk a véleményükre, másrészt, ha szeretnének tőlünk,rendszeres, pontos, hiteles, friss, információkat kapni a gazdasági helyzetről,aktuális támogatásokról, terményárakról, akkor csak annyi a teendőjük, hogy kitöltik azt a lapot amit odaad a kollégám most. És mi rendszeresen küldjük önöknek a legfrissebb híreket.

51 Köszönöm a megtisztelő figyelmüket!
Köszönöm hogy türelmesen végig hallgattak! Ha valamire nem kaptak eléggé kielégítő választ, kérem forduljanak bizalommal az alábbi Szaktanácsadóinkhoz: Dr Lévai László:06 30/ Vajda Sándor:06 20/

52


Letölteni ppt "AZ EREDMÉNYES ÉS BIZTONSÁGOS NÖVÉNYTERMESZTÉS ESZKÖZEI"

Hasonló előadás


Google Hirdetések