Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Érkezés. Álmok, célok és a lehetetlen Játék Video.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Érkezés. Álmok, célok és a lehetetlen Játék Video."— Előadás másolata:

1 Érkezés

2 Álmok, célok és a lehetetlen

3 Játék

4 Video

5 Feladat Írd fel, mik azok amiket te szeretnél elérni... Ne foglalkozz azzal, hogy mennyire lehetséges vagy lehetetlen...

6 Video

7 Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan! Az élet szép - csodáld meg! Az élet boldogság - ízleld! Az élet álom - tedd valósággá! Az élet kihívás - fogadd el! Az élet kötelesség - teljesítsd! Az élet játék - játszd! Az élet vagyon - használd fel! Az élet szeretet - add át magad! Az élet titok - fejtsd meg! Az élet ígéret - teljesítsd! Az élet szomorúság - győzd le! Az élet dal - énekeld! Az élet küzdelem - harcold meg! Az élet kaland - vállald! Az élet jutalom - érdemeld ki! Az élet élet - éljed!

8 Kedves barátaim! Ha valaha láttátok már a Peter Pan című filmet, emlékeztek, hogyan mondta el a főkalóz búcsúbeszédét minden alkalommal, attól tartva, hogy amikor eljön a halál órája, nem lesz már ideje a búcsúra. Így áll a helyzet velem is, és – bár nem haldoklom – most én is búcsúüzenetemet akarom elküldeni nektek. Emlékezzetek arra, hogy ez az utolsó üzenet, amelyet tőlem valaha kaptok, véssétek hát jól emlékezetetekbe. Nagyon boldog életem volt és azt akarom, hogy a tiétek is az legyen. Hiszem, hogy Isten azért teremtett bennünket ebbe a szép világba, hogy boldogok legyünk és élvezzük az életet. Csakhogy a boldogság nem a gazdagságból ered, nem a sikeres karrierből és nem saját vágyaink kielégítéséből. A boldogsághoz vezető út ott kezdődik, hogy fiú korotokban egészségessé és kitartóvá fejlesszétek magatokat, hogy felnőttként hasznosak lehessetek és élvezni tudjátok az életet. A természet ismeret megmutatja számotokra, hogy mennyi teljes szépségű és különleges dologgal látta el Isten boldogításunkra a földet. Legyetek elégedettek azzal, amit kaptatok és használjátok föl a lehető legjobban. Nézzétek a dolgok derűs oldalát, ne a borúsat. Ám az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint a hogy találtátok: úgy amikor eljön halálotok órája, boldogan halhattok meg abban a tudatban, hogy nem vesztegettétek el az időtöket, megtettétek, amit tőletek telt. Legyetek készen a boldog életre és a boldog halálra. Ragaszkodjatok mindig a fogadalmatokhoz – akkor is, ha már nem vagytok gyerekek. Isten segítsen ebben benneteket. Barátotok: ???

9 Video

10 1. szabály Az itt elhangzottak rólad szólnak, olyan embereknek akikben bízol, és akik majd segítenek téged... És ha te nem adod tovább a titkaik, ők is megtartják a tieid. 2. szabály Ne röhögj ki másokat. Minden ember más, fogadd el őt, és segítsd olyanná válni amilyenné ő szeretne.

11 Lehetetlen Teljesen valószinűtlen „ a cherished aspiration, ambition, or ideal“ Dédelgetett törekvés, ambíció vagy ideál Az, amire valamely törekvésünk irányul Valamely út utazás kitűzött célpontja

12 "Új parancsot adok nektek, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket!“ János 13,34

13 Feladat Írjatok a lapokra 1-1 adottságotokat, képességeteket, amely szerintetek meghatároz titeket. (min. 5) Írjatok a lapokra 1-1 adottságot ami a „mai világban“ nem segít a hétköznapokon (min. 3)

14 Video

15 „Azon nem változtathatunk, hogy milyen lapokat osztanak nekünk, de az már rajtunk múlik, hogy miként játsszuk meg azokat.” Randy Pausch

16 Feladat A csoportban mindenki válasszon egy célt az előző feladatból, és a csoporttársaitok segítsenek a kezetekben lévő kártyák és más képességeitek és lehetőségeitek segítségével utat mutatni, hogy hogyan érhetitek el a kitűzött célt.

17 Motiváció „Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!“ (Walt Disney) Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam. „Ha igazán vágysz valamire, az egész univerzum melléd áll!“ (Paulo Coelho) „... a téglafalak nem véletlenül magasodnak elõttünk. Nem azért, hogy távoltartsanak. A téglafalak azért vannak, hogy megmutassák, mennyire akarunk valamit“ (Randy Pausch) Nincsen út járatlan és nincs az a cél, amelyhez ne vezetne „ösvény.“ (Boncza Berta) „A sors nyújthatja segítő kezét, és általában meg is teszi, de nekünk is ki kell venni a részünket belőle.” (Adam J. Jackson) „A távolság jelentéktelen dolog. Egyedül az első lépés az, amit nehéz megtenni. „ (Madame Marie de Deffand) „A dolgokat, amikre vágysz, csak akarni kell. Miért nem teszel érte?“ (Skins c. film) „Ha azt hiszed, túl kicsi vagy ahhoz, hogy nagy hatással lehess bármire, feküdj le este aludni úgy, hogy egy szúnyog van a szobádban.“ (Anita Roddick) „Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt.” (Henry Ford)

18 Tigris vagy szamár

19 “Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” (Napoleon Hill) MOST!!!

20 Video

21 Jó éjt


Letölteni ppt "Érkezés. Álmok, célok és a lehetetlen Játék Video."

Hasonló előadás


Google Hirdetések